پیام خراسان
استاندار خراسان رضوی در بازدید از بازار رضا مشهد:
لزوم تقویت زیرساخت‌های صادراتی و ارزش‌گذاری محلی برای صنایع‌دستی استان
چهارشنبه 21 خرداد 1404 - 06:56:45
پیام خراسان - استاندار خراسان رضوی، در جریان بازدید از بازار رضا مشهد، با اشاره به اهمیت جایگاه مشهد به عنوان شهر جهانی گوهرسنگ‌ها، خواستار افزایش اختیارات محلی در حوزه ارزش‌گذاری و صادرات صنایع‌دستی شد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، غلامحسین مظفری با ابراز خرسندی از فعالیت‌های گسترده در حوزه صنایع‌دستی استان گفت: امروز، در روز جهانی صنایع‌دستی، مفتخریم که خراسان رضوی با ظرفیت‌های فراوانی در این حوزه فعال است. بازار رضا با داشتن بیش از 1200 غرفه، نمادی از تلاش صنعتگران در عرضه محصولات ارزشمند، از جمله گوهرسنگ‌هاست.
وی افزود که بسیاری از این غرفه‌ها با متراژی کمتر از 10 متر، برای بیش از 100 نفر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کرده‌اند که نشان‌دهنده شبکه گسترده‌ای از تولیدگران خلاق است.
استاندار خراسان رضوی موانع صادرات صنایع‌دستی را یکی از مهم‌ترین چالش‌ها دانست و بیان کرد: بخشی از این موانع، مدیریتی و ناشی از عدم درک کافی از سازوکار این صنایع است
وی تاکید کرد: بخش قابل توجهی از ارزش افزوده در صنایع‌دستی به‌واسطه هنر و خلاقیت تولیدگران ایجاد می‌شود، اما محدودیت‌های صادراتی باعث عقب‌ماندگی این حوزه شده است
مظفری بر ضرورت تأسیس شعبه‌ای محلی برای ارزش‌گذاری گوهرسنگ‌ها در مشهد تأکید کرد و گفت: نیازی نیست تولیدکنندگان برای ارزش‌گذاری محصولات‌شان به تهران مراجعه کنند. تمرکز خدمات در پایتخت نباید مانعی برای توسعه محلی باشد.
در ادامه، استاندار پیشنهاد کرد که در بازنگری طرح‌های اطراف حرم مطهر رضوی، فضای جدیدی برای ایجاد بازارچه‌های تخصصی صنایع‌دستی طراحی شود تا هم پاسخگوی نیاز زائران و گردشگران باشد و هم بستری برای عرضه مستقیم تولیدات باکیفیت هنرمندان محلی فراهم گردد.
وی همچنین از ظرفیت‌های مشترک بین ایران و کشورهای همسایه مانند افغانستان سخن گفت: می‌توانیم از ظرفیت سنگ‌های قیمتی افغانستان در منطقه آزاد دوغارون بهره بگیریم. طرح‌هایی برای ایجاد منطقه فرآوری مواد معدنی پیش‌بینی شده که می‌تواند فرصت‌های جدیدی برای مشاغل مرزی و بومی فراهم آورد
مظفری با انتقاد از کم‌توجهی به صنعت فرش گفت: «فرش، از صنایع‌دستی ارزشمند ایران است که متأسفانه در خراسان رضوی تا حدی مغفول واقع شده. ساختار حمایتی این صنعت عملاً بیش از 10 سال است که از بین رفته و باید احیا شود.
وی هشدار داد که در صورت عدم به‌روزرسانی، کشورهای رقیب نظیر افغانستان، هند و پاکستان بازار فرش‌های ایرانی را به خود جذب خواهند کرد.
مظفری در ادامه به موفقیت‌های اخیر در طراحی و تولید فرش‌های بزرگ‌مقیاس اشاره کرد و گفت: فرش‌های 5000 متری مسجد عمان، 6000 متری مسجد ابوظبی و خبرهای خوش از فرش 4000 متری دیگر، حاصل همین توجه به صنایع تخصصی هستند. اگر حمایت ساختاری و معنوی داشته باشیم، ظرفیت‌های بی‌نظیری برای ورود به بازارهای اروپا و آمریکا داریم.

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/878600/لزوم-تقویت-زیرساخت‌های-صادراتی-و-ارزش‌گذاری-محلی-برای-صنایع‌دستی-استان
بستن   چاپ