پیام خراسان
استاندار خراسان رضوی:
ظرفیت750 «سمن» در خراسان‌رضوی برای پیشبرد خدمات بهزیستی
جمعه 13 تير 1404 - 09:44:00
پیام خراسان - فعالیت بیش از 750 سازمان مردم‌نهاد (سمن) در خراسان رضوی که 200 مورد از آنها در مشهد فعال است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز خراسان رضوی، استاندار خراسان رضوی در نشست شورای سالمندان که با حضور رئیس سازمان بهزیستی برگزار شد، گفت: فعالیت سمن ها در استان ظرفیت مهمی، برای پیشبرد برنامه‌های بهزیستی بویژه در حوزه سالمندان به شمار می‌رود.
غلامحسین مظفری افزود: بر اهمیت ارتقای شاخص‌های سلامت و نشاط در جامعه سالمندی و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های استان در این حوزه تأکید می کنم.
وی ادامه داد: خراسان رضوی به دلیل ویژگی‌های جمعیتی و جغرافیایی، نیازمند سیاست‌گذاری‌های خاص در حوزه سالمندان است.
استاندار خراسان رضوی گفت: شهر مشهد به‌تنهایی جمعیتی بیش از 22 استان کشور دارد و پیچیدگی مسائل اجتماعی در این کلانشهر و سایر شهر‌های استان ایجاب می‌کند که برنامه‌ریزی‌ها با نگاهی دقیق و منسجم انجام شود.
وی افزود: تأکید بر نقش پیشرو استان در اجرای الگو‌های ملی است و نباید منتظر باشیم تصمیمات در پایتخت اتخاذ شود.
مظفری تاکید کرد: استان خراسان رضوی ظرفیت آن را دارد که آغازگر الگو‌های موفق در حوزه سالمندی باشد و تجربه نیز نشان داده است که بسیاری از اقدامات مؤثر اجتماعی در کشور، از این استان آغاز شده‌اند.
وی با اشاره به ظرفیت‌های موجود در استان از جمله فضا‌های شهری و مراکز خدماتی و تجهیزات ادامه داد: امکان تحقق بخش مهمی از برنامه‌های سازمان بهزیستی برای سالمندان با توجه به ظرفیت‌ها فراهم شده است.
استاندار خراسان رضوی گفت: شهرداری مشهد اقدامات خوبی در حوزه سالمندان انجام داده است و می‌توان با ایجاد تغییراتی در ساختار‌های موجود، فضا‌هایی مانند پارک‌ها را به مراکز ویژه سالمندان تبدیل کرد.
مظفری افزود: با مشارکت خیران، می‌توان بخشی از این اقدامات را با هزینه‌های کمتر و در زمان کوتاه اجرایی کرد.
وی ادامه داد: از اداره کل آموزش‌ و پرورش نیز خواستم تا در استفاده از ظرفیت مدارس، سالن‌ها و فضا‌های ورزشی برای اجرای برنامه‌های مرتبط با سالمندان مشارکت فعال‌تری داشته باشد.
مظفری با اشاره به 700 مدرسه در حال ساخت خراسان رضوی گفت: بسیاری از این مدارس دارای امکانات قابل استفاده برای طرح‌های سالمندی هستند و باید با یک برنامه‌ریزی دقیق، این فضا‌ها شناسایی و مورد بهره‌برداری قرار گیرند.
وی بیان کرد: در حوزه سالمندی نباید تنها به کمک‌های موردی از مردم اکتفا کنیم، بلکه باید از ظرفیت‌های مردمی در حوزه‌های پژوهش، آموزش، مشارکت اجتماعی و توسعه زیرساخت‌ها نیز بهره گرفته شود.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی نیز گفت: با اشاره به تعامل سازنده میان سازمان بهزیستی و اداره‌کل امور اجتماعی استانداری، بر ضرورت پرداختن همه‌جانبه به مسائل سالمندی تأکید کرد.
حجت الاسلام علی عسکری افزود: ایجاد شهری با این مشخصات، به معنای فراهم‌سازی شرایط برای سالمندی فعال و پویاست و باید از هم‌اکنون در حوزه‌های مختلف به‌ویژه خدمات اجتماعی و زیرساخت شهری مورد توجه جدی قرار گیرد.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مشهد در ادامه این نشست با اشاره به تجربیات عینی در شهرستان مشهد، بر ضرورت فرهنگ‌سازی در خانواده‌ها برای نحوه رفتار صحیح و تکریم شایسته سالمندان تأکید کرد.
سید حسن حسینی افزود: بخشی از سالمندان به دلیل بی‌برنامگی در دوران جوانی، اکنون دچار بی‌پناهی شده‌اند و حاضر به سکونت در مراکز نگهداری نیستند.
وی تأکید کرد: مهندسی فرهنگی در برخورد خانواده‌ها با سالمندان باید مورد توجه جدی قرار گیرد تا فضای روانی و عاطفی بهتری برای سالمندان فراهم شود.
فرماندار مشهد همچنین به طرح‌هایی مانند ایجاد شهرک‌های سالمندی اشاره کرد که با الگوبرداری از مدل‌های موفق جهانی در حال پیگیری است و امکاناتی از جمله فضا‌های خصوصی، باغچه و امکانات رفاهی متناسب با سالمندان را شامل می‌شود.
وی خواستار همکاری شهرداری مشهد در گنجاندن این رویکرد در ضوابط شهرسازی نیز شد.
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به روند رو به رشد سالمندی در کشور و استان بر ضرورت برنامه‌ریزی دقیق و مدون برای تأمین نیاز‌های جمعیت سالمندان تأکید کرد.
مهدی برجی گفت: میانگین امید به زندگی در ایران از 64 سال در دهه 50 به حدود 76 سال در حال حاضر افزایش یافته است که این موضوع اهمیت توجه ویژه به حوزه سالمندی را دوچندان می‌کند.
وی افزود: جمعیت سالمندان بالای 60 سال استان به حدود 733 هزار نفر می‌رسد که از این تعداد 345 هزار نفر مرد و 388 هزار نفر زن هستند.
وی ادامه داد: در استان 40 مرکز شبانه‌روزی توانبخشی سالمندان، 11 خانه گروهی سالمندان، پنج مرکز توانبخشی روزانه و 6 مرکز ارائه خدمات ویزیت در منزل فعال است.
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به موضوع سالمندآزاری گفت : در سال گذشته 865 مورد گزارش سالمندآزاری به اورژانس اجتماعی 123 استان ارائه شده است که 672 مورد آن مربوط به شهر مشهد بوده و در این موارد اقدامات سریع و مداخلات قانونی انجام شده است.
وی از انتخاب مشهد به عنوان «شهر دوستدار سالمند» در سال 1404 و از طرح‌های پیشنهادی در این حوزه خبر داد و افزود: نشست‌های متعددی برای ارتقاء خدمات و ایجاد بستر‌های مناسب سالمندان برگزار شده است.

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/882955/ظرفیت750-«سمن»-در-خراسان‌رضوی-برای-پیشبرد-خدمات-بهزیستی
بستن   چاپ