پیام خراسان
تامین گندم مورد نیاز برای عرضه نان کامل در خراسان رضوی
دوشنبه 16 تير 1404 - 19:31:55
پیام خراسان - مقدمات طرح کشوری عرضه «نان کامل» در خراسان‌ رضوی فراهم شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز خراسان رضوی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی با اشاره به تامین مقدمات اجرای طرح کشوری «نان کامل» گندم در استان گفت: تامین گندم مورد نیاز برای اجرای این طرح انجام شده است و در مدت یک هفته نرخ‌ گذاری این نوع نان نهایی و اعلام خواهد شد.
رضا جمشیدی امروز دوشنبه در نشست کمیته پیگیری و پیاده‌ سازی تولید نان کامل در خراسان رضوی که در محل استانداری برگزار شد، افزود: محدودیت افزایش 20 درصدی قیمت برای نان کامل برداشته شده است و این موضوع باید با محوریت دفتر اقتصادی و با مشارکت اتحادیه نانوایان، اتاق اصناف و سایر نهادها بررسی شود و قیمت نان کامل به‌ طور منطقی افزایش پیدا کند تا گرایش به سمت تولید آن ایجاد شود.
جمشیدی در تعریف «نان کامل» بیان کرد: نان کامل یا نان گندم کامل، نانی است که از آردی تهیه می‌ شود که از تمام اجزای دانه گندم (سبوس و جوانه) استخراج شده است، بدون اینکه هیچ بخشی از آن حذف یا اضافه شود.
معاون استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: در اجرای طرح تولید «نان کامل» نباید در ابهام صحبت کرد؛ باید مشخص شود که این نان نسبت به آرد سفید برتری دارد و اگر مشکلی وجود دارد باید دقیقاً تبیین شود که مشکل در کجاست و اگر اشکالی در روند اجرای طرح است، باید بررسی کنیم که چگونه آن را برطرف کنیم.
وی از اداره کل غله خراسان رضوی خواست تا برای تامین آرد نان کامل، بهترین گندم‌ های موجود در استان خراسان رضوی را تخصیص دهند.
جمشیدی اظهار امیدواری کرد که با تغییر قیمت در کارگروه آرد و نان و افزایش قیمت نان، نانوایان به سمت پخت نان کامل حرکت کنند.
وی ادامه داد: در مورد قیمت آرد پس از 20 درصد افزایش قیمت انجام شده، مقرر است تا در دفتر اقتصادی استانداری افزایش بیشتر آن مورد بررسی قرار گیرد. نکته مهم این است که آرد مورد استفاده در این طرح باید از استانداردهای لازم برخوردار باشد تا کیفیت نهایی نان کامل تضمین شود.
معاون استاندار خراسان رضوی با تاکید بر تشدید نظارت بر عرضه «نان کامل» گفت: بحث نظارت بر اجرای این طرح باید جدی گرفته شود، نظارت ملی برای این موضوع پیش‌ بینی شده است.
همه نانوایان باید آموزش تولید نان کامل را فرا گیرند
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به حمایت نهادهای ملی از طرح نان کامل، اظهار کرد: وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد کلیت موضوع نان کامل را تأیید کرده‌ اند و کارهای علمی و موضوعات مربوط به آن در تهران انجام شده است.
حجت‌ الاسلام پژمانفر با اشاره به نقش محوری آموزش در تحقق این طرح اظهار کرد: تمام نانوایی‌ ها و متقاضیان باید آموزش ببینند تا بتوانند با کیفیت مطلوب نان کامل را تولید کنند، با حل موضوع قیمت، انگیزه نانوایان نیز برای پخت نان کامل بیشتر خواهد شد.
سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی نیز با اشاره به ظرفیت موجود در تولید گندم اظهار کرد: در نان پایه اصلی ما گندم است و خوشبختانه در این حوزه مشکلی نداریم. با معرفی ارقام مختلف گندم و اقدامات انجام‌ شده، میانگین پروتئین گندم در استان بالای 11 درصد است.
مسعود نجف نجفی افزود: تنها خلأ موجود در این حوزه نظارت است؛ به‌ ویژه در بخش استاندارد که باید اندازه‌ گیری اسید فیتیک نان کامل به‌ درستی انجام شود. اگر چالشی در این طرح دیده شود، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی آمادگی دارد در این زمینه یاری‌ رسان باشد.
در این نشست مصوب شد که نرخ‌ گذاری جدید نان با محوریت دفتر اقتصادی استانداری و مشارکت نهادهای صنفی انجام شود؛ همچنین مقرر شد افزایش بیشتر قیمت آرد مورد بررسی قرار گیرد و شرکت غله بهترین گندم‌ های استان را برای تولید نان کامل تخصیص دهد.
استفاده از ظرفیت مرکز تحقیقات کشاورزی برای آموزش نانوایان، ایجاد زیرساخت‌ های آزمایشگاهی جهت سنجش سبوس و اسید فیتیک، پیش‌ بینی اعتبار لازم برای این پایش‌ ها، تجدیدنظر در استانداردهای نان و تقویت نظام نظارتی و نمونه‌ گیری از دیگر مصوبات این نشست بود.

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/883540/تامین-گندم-مورد-نیاز-برای-عرضه-نان-کامل-در-خراسان-رضوی
بستن   چاپ