پیام خراسان
تجمیع 6 منبع آبی برای باغات پسته خلیل‌آباد
پنجشنبه 19 تير 1404 - 16:43:42
پیام خراسان - عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح تجمیع کم فشار شهرستان خلیل آباد آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز خراسان رضوی ، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خلیل‌آباد گفت: اجرای این طرح در روستای مهدی‌آباد، باعث می‌شود آب از شش حلقه چاه موتور به صورت یکپارچه و کم فشار به سطح 320 هکتار از باغات پسته منتقل شود.
محمود شبان اظهار داشت: عملیات اجرایی این طرح با تخلیه نخستین پارت لوله‌های پلی‌اتیلن در محل طرح، به‌صورت رسمی آغاز شد.
او تاکید کرد: اجرای این طرح می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در مدیریت منابع آبی، جلوگیری از هدر رفت آب و افزایش بهره‌وری کشاورزی در منطقه داشته باشد.
مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد با اشاره به ویژگی‌های فنی این طرح ادامه داد: در قالب این طرح، بیش از 14 هزار و 280 متر لوله پلی‌اتیلن به قطر 315 میلیمتر و وزن تقریبی 110 تن در زمین‌های کشاورزی روستای مهدی‌آباد نصب خواهد شد.
وی هدف اصلی از اجرای این طرح را تأمین آب پایدار و ارتقای راندمان آبیاری در اراضی پسته منطقه عنوان کرد و گفت: آب‌رسانی با شیوه سنتی و کانال‌های روباز، موجب اتلاف قابل توجه منابع آبی می‌شود، اما این طرح علاوه بر کاهش هدر رفت، موجب تسهیل دسترسی باغداران به آب و امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای آبیاری می‌شود.
شبان با بیان اینکه سه مسیر تأمین اعتبار این طرح، گفت: در مجموع، بیش از 140 میلیارد ریال برای این طرح اختصاص یافته که 110 میلیارد ریال از محل منابع دولتی بلاعوض تأمین و 30 میلیارد ریال نیز توسط بهره‌برداران به عنوان سهم مشارکت مردمی پرداخت شده است، همچنین منابع دولتی شامل 80 میلیارد ریال از محل اسناد خزانه اسلامی و 30 میلیارد ریال از محل اعتبار حفظ قدرت خرید بوده است.
وی با تأکید بر اینکه اجرای طرح‌های نوین آبیاری در مناطق کم‌برخوردار از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی است، اذعان کرد: این طرح، نماد همکاری و همدلی میان دولت و مردم است؛ در شرایطی که بحران آب یکی از چالش‌های اصلی محسوب می‌شود، چنین طرح‌هایی می‌توانند الگوی مناسبی برای توسعه پایدار در سایر مناطق نیز باشند.
مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد همچنین از تلاش‌ها و پیگیری‌های مستمر حوزه فنی و زیربنایی مدیریت جهاد کشاورزی خلیل‌آباد قدردانی کرد و افزود: بدون همراهی تیم تخصصی و تعهد مدیران آب و خاک، پیشبرد چنین طرحی ممکن نبود و ما از تمام نهاد‌های استانی و کشوری که در مسیر تأمین منابع، صدور مجوز‌ها و تسهیل روند اجرایی با ما همکاری داشتند، صمیمانه قدردانی می‌کنیم.
این مسئول با اشاره به اینکه افزایش تولید، کاهش هزینه‌ها و استفاده بهینه از منابع آبی، سه ضلع مثلثی است که با اجرای این طرح محقق خواهد شد، عنوان کرد: باغداران روستای مهدی‌آباد با اجرای این طرح نه تنها از مشکلات کم‌آبی رهایی خواهند یافت، بلکه تولید پسته در منطقه نیز از نظر کمی و کیفی ارتقا خواهد یافت.
شبان با بیان اینکه مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان خلیل‌آباد با رویکردی آینده‌نگر، توسعه کشاورزی پایدار و هوشمند را دنبال می‌کند، تشریح کرد: تلاش می‌کنیم با اجرای طرح‌هایی از این دست، ضمن حفظ منابع پایه، زمینه‌ساز افزایش درآمد و بهبود معیشت کشاورزان منطقه باشیم.

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/884170/تجمیع-6-منبع-آبی-برای-باغات-پسته-خلیل‌آباد
بستن   چاپ