پیام خراسان
گیاهان دارویی؛ توسعه پایدار در دستان طبیعت
شنبه 21 تير 1404 - 09:28:26
پیام خراسان - خراسان شمالی با داشتن تنوع آب و هوایی رویشگاه 423 گونه گیاهان دارویی است که فرآوری از این ظرفیت‌ها می‌تواند به ارتقای سطح درآمد و اشتغال در مناطق روستایی استان کمک شایانی کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما خراسان شمالی ؛ خراسان شمالی به عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز کشت گیاهان دارویی کشور، پتانسیل بالایی برای تولید گیاهان با کیفیت و بهره‌برداری از خواص درمانی آنها دارد.
گیاهان دارویی مانند اسطوخودوس که در استان کشت می‌شوند، خواص آرامبخشی بسیاری دارند و عصاره آنها در تولید دارو‌های شیمیایی نیز استفاده می‌شود.
در خراسان شمالی 14 کارگاه فرآوری با ظرفیت 7 هزار تُن وجود دارد که استفاده از این ظرفیت‌ها می‌توانند به ارتقای سطح درآمد و اشتغال در مناطق روستایی استان کمک شایانی کنند.
با وجود شرایط مساعد اقلیمی خراسان شمالی، خشکسالی‌های مکرر، وضعیت نامناسب اقتصاد روستایی، و نبود کارخانه‌های فرآوری مناسب باعث شده‌اند که در دهه‌های اخیر، برداشت بی‌رویه گیاهان دارویی آسیب‌های جبران‌ناپذیری به رویشگاه‌ها وارد کند. به همین دلیل، در سال‌های اخیر ممنوعیت برداشت برخی از این گیاهان اعمال شده است، ولی به نظر می‌رسد این اقدامات کافی نبوده و نیاز به تدابیر جدی‌تری برای حفظ و احیای منابع گیاهی استان وجود دارد.
در حالی که خراسان شمالی به عنوان بهشت گمشده گیاهان دارویی شناخته می‌شود، نبود اراده و تصمیم‌گیری اقتصادی برای بهره‌برداری کامل از این ظرفیت‌ها، مانع تحقق پتانسیل‌های موجود شده است. گیاهانی مانند کاکوتی که در اکثر خانواده‌های خراسان شمالی یافت می‌شود، همچنان در فرآوری مهجور مانده و جایگاه خود را در سبد دارویی این خانواده‌ها پیدا نکرده است.


کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/884479/گیاهان-دارویی؛-توسعه-پایدار-در-دستان-طبیعت
بستن   چاپ