پیام خراسان
استاندار خراسان رضوی:
راهبرد اقتصادی خراسان رضوی در اتاق اندیشه‌ورزی تدوین می‌شود
چهارشنبه 25 تير 1404 - 16:36:38
پیام خراسان - استاندار خراسان رضوی گفت: راهبرد و نقشه راه اقتصاد استان در اتاق اندیشه‌ورزی و کارگروه اقتصادی آن تدوین می‌شود.

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، غلامحسین مظفری در نشست کارگروه اقتصادی اتاق اندیشه‌ورزی استان گفت: راهبرد و نقشه راه اقتصاد خراسان رضوی در اتاق اندیشه‌ورزی و کارگروه اقتصادی آن تدوین می‌شود و می‌تواند به الگویی در سطح کشور بدل شود.
وی با اشاره به سفر والی هرات افغانستان در آینده‌ای نزدیک افزود: مهم‌ترین فصل مشترک ایران و خراسان رضوی با افغانستان، روابط تجاری و اقتصادی است و در توسعه و رونق این مراودات در مرزهای شرقی عزم جدی داریم.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: بدرقه کریمانه و عزت انسانی در روند بازگشت مهاجران افغانستانی که بیشترشان خودمعرف هستند، مورد تأکید ویژه است و در حال حاضر تمامی امکانات مردمی، دولتی و حاکمیتی برای مدیریت خروج این اتباع بسیج شده‌اند؛ زیرا افغانستان و هرات را پاره تن خود می‌دانیم.
مظفری به شرایط کنونی کشور اشاره و بیان کرد: ما باید در کوتاه‌مدت برخی از مسائل را شناسایی و حل بکنیم که تشکیل یک کنسرسیوم با اهتمام فعالان صنعتی و اقتصادی استان ضرورت انجام این کار است.
وی با بیان اینکه برخی از مشکلات نیز به مجموعه بخش خصوصی مربوط می‌شود، تصریح کرد: بسیاری از دفاتر و حساب‌های بانکی شرکت‌های صنعتی و معدنی خراسان رضوی در خارج از استان قرار دارد و واضح و مبرهن است که مزایای منابع مالی و سرمایه‌ها به این استان بازنگردد.
استاندار خراسان رضوی اضافه کرد: فلسفه وجودی اتاق اندیشه‌ورزی دریافت ایده‌ها و پیشنهادها از سوی فعالان اقتصادی، تجاری، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است و ما به عنوان دولت آماده هر گونه همکاری، مکاتبه و رایزنی در سطوح ملی هستیم.
مظفری گفت: کارگروه اقتصادی اتاق اندیشه‌ورزی متشکل از پیشکسوتان این حوزه است و از این فرصت ارزشمند برای آغاز طرح‌ها و پروژه‌های اقتصادی در خراسان رضوی باید بهره ببریم.
وی افزود: قبول داریم شرایط کشور سخت است؛ اما نباید درگیر ناامیدی شویم، بلکه با مدیریت فضا و اوضاع به سمت توسعه و ارتقا به همراه بهره‌وری حرکت کنیم.
استاندار خراسان رضوی در پایان «احداث نیروگاه تجدیدپذیر دولتی» را نمونه موفقی از همگرایی برای رفع مشکلات همچون ناترازی‌ها عنوان و خاطرنشان کرد: این طرح زیرساختی با ظرفیت 6 مگاوات و برای تأمین برق 21 دستگاه اجرایی در نیروگاه توس کلنگ‌زنی شد.
در ادامه، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: کارگروه اقتصادی اتاق اندیشه‌ورزی که پیشکسوتان حوزه صنعت و تولید را گرد هم جمع آورده، یک فرصت بزرگ برای استان محسوب می‌شود و کانونی برای ارائه پیشنهادها در راستای حل مسائل اقتصادی است.
رضا جمشیدی افزود: این کارگروه به عنوان یک بازوی مشورتی برای استانداری عمل می‌کند و بخش دولتی و خصوصی باید این مجلس را فرصت مغتنمی برای ارتقای استان به شمار بیاوریم.
وی با اشاره به سفرهای خارجی هیئت اقتصادی استان ادامه داد: این سفرها به کشورهای همسایه و منطقه به منظور کنکاش بازارهای جهانی، فرصت‌های صادراتی و بررسی مسائل در مسیر مراودات تجاری انجام می‌شود.
غلامحسین شافعی رئیس کارگروه اقتصادی اتاق اندیشه‌ورزی خراسان رضوی گفت: اکنون چگونگی بهره‌وری از مناطق آزاد تجاری دوغارون و سرخس در ارتقای مراودات ایران با کشورهای همسایه در دستور کار این کارگروه قرار دارد.
معاون سابق هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: دولت چهاردهم مصمم است که مراکز خدمات‌رسان اقتصادی در جنوب و غرب کشور را جابجا کند؛ به نحوی که در شرایط کنونی بندر شهید رجایی ظرفیت بارگیری و باراندازی ندارد.
محمد مهدی مروج‌الشریعه افزود: در این راستا قرار است حدود 25 میلیون تن از ظرفیت بندر شهید رجایی کسر و در سراسر کشور، از جمله خراسان رضوی و ایستگاه شهید مطهری، تقسیم شود.
وی با اشاره به الحاق 6 هزار پهنه از اراضی طرق به شهر مشهد ادامه داد: این گستره الحاقی بهتر است با هدف خاص و آینده‌نگری همچون ساخت شهر فرودگاهی به مشهد افزوده شود.
رئیس سابق خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: هم‌اکنون سرمایه‌های اجتماعی در کشور از دست رفته است و هیچ‌کس رمق، توان و انگیزه کار کردن ندارد.
حسن حسینی افزود: وقتی برخی از جریان‌ها نگذاشتند مجسمه حکیم ابوالقاسم فردوسی در دانشگاه فردوسی مشهد نصب شود، دیگر نام و نشانی از آموزه‌های این شخصیت حماسه‌سرا باقی نخواهد ماند.
مدیرعامل گروه کارخانجات افلاک الکتریک مشهد گفت: خراسان رضوی در سال گذشته 2 میلیارد و 200 میلیون دلار صادرات و 700 میلیون دلار واردات داشته که نشان‌دهنده تراز تجاری مثبت این استان است.
حسین محمدیان افزود: بانک مرکزی می‌بایست با در نظر گرفتن این تراز تجاری مثبت، ارزآوری 700 میلیون دلاری از محل واردات را به این استان تخصیص دهد که می‌تواند بسیاری از مشکلات و مسائل را حل کند.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: رفتار و کردار فعالان بخش خصوصی باید در همه موقعیت‌ها یکسان باشد و با این یکصدایی و انسجام زمینه ارتقا و احقاق حق استان را رقم بزنیم.
فیروز ابراهیمی افزود: قطعی برق شهرک‌های صنعتی استان به سه روز رسیده و حوزه صنایع و تولید در تنگناهای سخت و دشواری قرار داده که باعث اعتراض فعالان و صاحبان صنایع شده است.
عضو خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: جریان «از ایران بخوان» در حسینیه امام خمینی(ره) این سیگنال را به کشور داد که نشاط و شادابی باید به سطح جامعه برگردد و مردم بدون روحیه و انگیزه توانایی کار ندارند.
محسن شرکا افزود: تشکل‌های مردمی و اجتماعی می‌توانند خودشان برای کار فرهنگی و اقتصادی دست به کار شوند؛ اما شرط آن فقط پشتیبانی از سوی مدیران است.
وی ادامه داد: برخی از مدیران و مسئولان توان، تصمیم و حتی اراده تغییر و تحول ندارند و از استانداری انتظار می‌رود قاطعانه در خصوص فعالیت چنین مدیرانی تجدیدنظر کند.
مدیرعامل گروه کارخانجات نوشیدنی عالیس گفت: در فرایند فعال‌سازی مناطق آزاد دوغارون و سرخس و جلب سرمایه‌گذار باید زیرساخت‌های ضروری همچون امکانات لجستیکی، راه، انبارها، پارکینگ و زمین صنعتی ایجاد شوند تا برای فعالان صنعتی و بخش خصوصی جذابیت داشته باشد.
علی‌اصغر فیاض افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت برخی از بسته‌های حمایتی از سرمایه‌گذاری را تهیه و عرضه کرده است و از مسئولان استانی می‌خواهیم که ضمن توجه به این بسته‌ها، حق استان را مطالبه کنند.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: تعداد 31 منطقه آزاد تجاری و ویژه اقتصادی در ایران وجود دارد که سهم آنان در تولید ناخالص و صادرات کشور ناچیز بوده است و فقط به محلی برای رانت و امتیازگیری تبدیل شده‌اند.
سید محمد بحرینیان با بیان اینکه اقتصاد کشور در طول سال‌ها با نابخردی مواجه بوده است، افزود: البته راهکارها و راه‌حل‌های مشکلات اقتصادی وجود دارد و باید صنایع با شاخص بالا در تولید ناخالص را دریابیم.

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/885400/راهبرد-اقتصادی-خراسان-رضوی-در-اتاق-اندیشه‌ورزی-تدوین-می‌شود
بستن   چاپ