پیام خراسان
قاضی زاده هاشمی: با دولت سلام بدنبال تحول در ساختار کشور هستیم
جمعه 7 خرداد 1400 - 22:39:52
پیام خراسان -

پیام خراسان


به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، امیرحسین قاضی زاده هاشمی روز جمعه در گفت و گوی تلویزیونی با تشریح برنامه های خود گفت: امروز با دولت مردمی بدنبال تحول در ساختار کشور هستیم.
وی با تبیین مبانی حاکمیت در اسلام اظهار کرد: معنای حاکمیت اسلام این است تا سازوکارها و سیستمها و کاردکردهای دستگاه ها در جامعه رنگ و بوی اسلامی بگیرد و روش و منش مدیران اسلامی باشد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: در فصل اول انقلاب اسلامی نظام تثبیت و برخی از مولفه های قدرت برای مردم ایجاد شد اما باید پذیرفت که انقلاب ما انقلاب آرمانهاست نه تن دادن به واقعیت ها. بر همین مبنا بیانیه گام دوم توسط مقام معظم رهبری صادر شد. زیرا هنوز به خیلی از آرمان ها نرسیدیم.
قاضی زاده هاشمی افزود: فصل دوم زندگی انقلاب برخاسته از تجارب فوق العاده 40 ساله قبل است و باید با عنایت به این تجارب رویکرد نوین داشته باشیم و این امر با پوست اندازی درست نمی شود. دگردیسی نیاز هست. باید جاده را عوض کنیم زیرا در پیچ تاریخی قرار داریم که در این پیچ موانع زیادی وجود دارد.
وی با بیان اینکه شرایط ما به مراتب بدتر از قبل شده، گفت: آرمان ما، آزادی است و بخاطر آزادی انقلاب کردیم. هرگونه توسل به زور در هر حوزه ای در گذشته و امروز نادرست است. جامعه باید عرف اجتماعی و فرهنگی خود را بطلبد و جامعه شاخص های ارزنده زندگی اسلامی را می طلبد.
وی با بیان اینکه بحث آزادی بیان از آن شوخی هایی است که در کشور ما با آن خیلی بازی شد، تصریح کرد: اینکه اسم آزادی بیان را بیاوریم اما اجازه انتقاد ندهیم، درست نیست و باید روند دولت ها در این زمینه خیلی تغییر کند.
قاضی زاده هاشمی آرمان بعدی انقلاب را رفاه عنوان کرد و افزود: خیلی از دولتها از توسعه زیرساخت ها صحبت کردند و زحمت هم کشیدند. در شاخص های بخشی خیلی رشد داشتیم اما نتوانستیم عدالت را برقرار و روند پایدار در توسعه اقتصادی ایجاد کنیم و امروز سفره مردم نه تنها در کمیت و کیفیت بهتر نشده بلکه مردم امروز به سختی های جدی گرفتار شدند. باید خجالت زده باشیم که 43 سال از انقلاب گذشته و هنوز مناطق محروم داریم.
وی آرمان بعدی را استقلال سیاسی دانست و گفت: خواستیم براساس فرهنگ دینی کشور را اداره کنیم اما گرفتار این شدیم که تمام امور کشور به خواست بیگانگان پیوند زده شد. ما با بداخلاقی در جامعه بین الملل و قهر و انزوا مخالفیم اما اینکه مصلوب الاختیار شویم، مخالفیم. سه اصل عزت، حکمت و مصلحت فراموش شد. می خواستیم قدرت خلق کنیم اما این محقق نشد و وابستگی های ما را بیشتر کرد و دیگران برای ما تصمیم گرفتند و آثارش در اقتصاد ما دیده شد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه مخالف اقتصاد درون گرا هستیم، گفت: حتما باید اقتصاد برون گرا باشد و بتواند برای خود تصمیم بگیرد و باید تعیین کننده شرایط اقتصادی بین الملل باشد.
وی آرمان بعدی را حاکمیت مردم عنوان کرد و افزود: قرار بود که اراده مردم در همه شئون حاکم باشد. الان دولت ها وقتی گرفتار مسایل طبیعی می شوند مردم باید کمک کنند اما خود بر سر سفره کشور نشسته اند و مردم را پایین دست نشانده اند. وقتی پای منافع در میان هست مردم غریبه هستند و نمی توانند تصمیم بگیرند.
قاضی زاده هاشمی اظهار کرد:مسایل مردم متاسفانه در طی این 43 سال به صورت جدی توسط دولت ها حل نشده است هر چند دولت ها زحمات زیادی کشیدند اما مساله تورم و قدرت خرید و موضوعات مسکن و ازدواج حل نشده است. در هر دوره این حرف ها زده می شود اما هیچ موضوع اساسی حل نشده است.
وی با اشاره به سابقه شغلی و حرفه پزشکی خود گفت: دیگر با قرص مسکن نمی شود بیماران را درمان کرد. باید به این تومورهای سرطانی چنگ انداخته بن شکافته و درآورده شود. امروز وقت جراحی های بزرگ رسیده است.
وی با طرح این سوال که اما چرا مشکلات باقی مانده اند؟ اظهار کرد: گذشتگان تلاش کردند هر چند با خطاهای بزرگی کارگزاران روبرو بودند اما مهم تر از آن مدل حکمرانی ماست و روش اداره کشور غلط بوده است. این سوال بزرگ را باید بپرسیم چرا دولت های ما با محبوبیت کار خود را آغاز کردند اما نتوانستند این محبوبیت را نگاه دارند زیرا زیرساخت را درست نکرده بودند. باید مسایل کشور را به صورت پایدار حل کنیم. دولت ها باید برنامه های ضربتی داشته باشند و اقدامات اصلاحی درازت مدت هم طراحی شود.
نایب رییس پیشین مجلس با بیان اینکه برخی موضوعات باید به صورت نرم افزاری اصلاح شود، افزود: دولت های ما سکولار هستند. نهادهای اداری م کهنه است در حالی که حتی صاحبان این تکنولوژی اداری هم از آن عبور کردند، ما همچنان تلاش می کنیم تا آن نظام ها را حفظ کنیم.
اضی زاده هاشما خاطرنشان کرد: انقلاب نتوانسته معماری سازمانی متناسب با خود را ایجاد کند. امام چند نهاد انقلابی ایجاد کرد اما همان ها ادغام شدند.
وی ادامه داد: دولت مطلوب، دولت اسلامی است که با حاکم کردن روابط اسلامی در نظام اداری مشکلات را حل کند. دیگر آنکه دولت های خود را صاحب کشور و اموال مردم می بینند. در حالی که دولت مردم دولت مشارکت جو است و باید تصمیم هایش براساس مشورت با مردم باشد. مشارکت طلبی اصل یک دولت مطلوب است.
قاضی زاده هاشمی در ادامه از دولت های رفاقتی دولت های رانتی و غارتی گفت و افزود: دولت مردم قانون گراست و در این دولت قانون بر اشخاص مسلط است نه اشخاص بر مردم.
نامزد اصولگرای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: مشکل بعدی دولت ها خوی اشرافیگری است و به مردم بی اعتنا هستند. ما باید نفت را به مردم بدهیم و دولت با گرفتن مالیات کار خود را انجام دهد.
وی ادامه داد: دولت های پیر و خسته هم داریم که ذهن های غیر قابل انعطاف دارند و تغییر وتحول را نمی پذیرند. دولت باید جوان، تحول ساز و رویکرد ذهنی آن انقلابی و جوانانه باشد و با عرضه ای که دارد ثبات و آرامش را به ما برگرداند.
وی یادآور شد: دولت های جزیره ای هم داریم که هر بخش برای خود کار می کنند در حالی که دولت ها باید سیستمی عمل کنند. شاهد هستیم که دولت ها معلول محورند و اجازه می دهند تا بحران اجتماعی اتفاق بیفتد. راهکار مقابله با آلودگی هوا نیازمند اصلاح نوع سوخت، خودرو فرسوده و توزیع جمعیت است. ما این موارد را رها کردیم و با آن برخورد سلبی می کنیم. دولت مردم، دولت علت محور است. دولت های ما گذشته نگر بودند و براساس اتفاقات گذشته تصمیم می گرفتند و به همین خاطر مردم و نیازها باقی می ماندند و باید دولت آینده نگر شود و افق های دور را ببیند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: غیر از اینکه باید برنامه منسجم و درست برای امور ضروری مردم بدهیم اما برای ساخت ایران جدید نیاز به یک نظریه جدید داریم. با این دست فرمان کشور به جایی نمی رسد. دولت های سوسیالیست و بعد سرمایه داری را تجربه کردیم و وقت آن است تا اتفاق عمیق تری بیفتد و نیاز به انقلاب در سازوکارها داریم. نگاه به اداره کشور و انقلاب کارکردی و عملکردی و تغییر در ساختارهاست و بعد هم انقلاب مدیریت است. این یعنی دولت مردم که کاملا ادغام یافته در مردم است.
وی گفت: دولت مردم ضد دولت است و برای ایجاد این دولت باید 5 ویژگی شکل بگیرد؛ یعنی دولت سلام 5 کار می کند تا دولت مردم اتفاق بیفتد. ویژگی اول شفافیت است و باید نظام جامع شفافیت را برقرار کنیم. دومین ویژگی گفت و گو است و مرتب باید بین مردم و دولت گفت و گو شکل بگیرد تا به تصمیم اجماعی برسند و پایه تفکر دولت باید افکار عمومی باشد.
قاضی زاده هاشمی اضافه کرد: سومین ویژگی وجود رقابت و عدم انحصار و رانت است. چهارمین ویژگی هم هم عدالت در رشد است. همه مردم در سراسر کشور باید رشد کنند تا مسوولیت خود را بپذیرند و اخرین ویژگی اصل پاسخگویی دولت هاست و دولت باید دلایل اقدامات خود را بیاورد.
وی با بیان اینکه نماینده یک جریان جوان است، گفت: دو سال روی نظریه ها کار کردیم و نخست نظریه پایه به نام فصل پروانگی تولید کردیم. بعد از آن به یک مدل تحول رسیدیم به نام دولت مردم که روش اصلاح ما در کشور چگونه هست و پس از آن به برنامه اجرایی رسدیدیم به نام دولت اعتماد و اقدامات اجرایی را در حوزه های مختلف ارایه کردیم.
نایب رییس پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: در این راستا بیش از 19 برنامه را زمان بندی کردیم و اجازه دادیم کارشناسان این برنامه ها را نقد کنند و ما از نقد آنها استقبال می کنیم و دولت باید بتواند تمام جریان نخبگان کشور را به کار بگیرد.
برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی انتخابات 1400 سید امیرحسین قاضی ‌زاده هاشمی دولت انتخابات ریاست جمهوری پروندهٔ خبری تبلیغات نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/367491/قاضی-زاده-هاشمی--با-دولت-سلام-بدنبال-تحول-در-ساختار-کشور-هستیم
بستن   چاپ