پیام خراسان
مدیر عامل صندوق غیر دولتی پژوهش و فناوری خراسان رضوی:
ساماندهی منظم تسهیلات در صندوق غیر دولتی پژوهش و فناوری
دوشنبه 26 مهر 1400 - 12:19:45
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی مدیر عامل صندوق غیر دولتی پژوهش و فناوری خراسان رضوی گفت: یکی از دلایل برتری و سرآمدی، نظم سیستماتیک و ساماندهی منظمی است که در زمینه تسهیلات و ضمانت‌نامه‌ها وجود دارد. همچنین تلاش می‌کنیم تا خدمات تسهیلاتی ما نسبت به بانک‌ها سریع‌تر و مطلوب‌تر اتفاق بیفتد.

حمیده رضوی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص معرفی صندوق غیر دولتی پژوهش و فناوری خراسان رضوی، اظهار کرد: صندوق پژوهشی خراسان رضوی در سال 1387 تاسیس شد. موسسان اولیه این صندوق پارک علم و فناوری استان و دانشگاه فردوسی مشهد بودند.
وی افزود: در طول 13 سال فعالیت این صندوق طبق اساسنامه هیات وزیران در حوزه‌های ارائه تسهیلات، صدور ضمانت‌نامه و مشارکت به صورت سرمایه گذاری مدنی و حقوقی فعالیت داشته است. درحال حاضر این صندوق با سرمایه‌ای حدود 24 میلیارد تومان و 50 سهام دار حقیقی و حقوقی فعالیت می‌کند. درحال حاضر بالغ بر 100 میلیارد تومان تسهیلات فعال و بالغ بر 30 میلیارد تومان ضمانت‌نامه فعال ارائه کرده است.
مدیرعامل صندوق غیر دولتی پژوهش و فناوری خراسان رضوی در پاسخ به اینکه چه افرادی واجد شرایط استفاده از خدمات این صندوق هستند، ادامه داد: کلیه پژوهشگران، صنعتگران، شرکت‌های دانش‌بنیان، فناور و خلاق در کلیه حوزه‌های تولیدی، خدماتی و عمومی مشمول خدمات ما هستند. صندوق ما جامع بوده و به صورت تخصصی در یک حوزه مشخص فعالیت نمی‌کند. تسهیلات صندوق شامل همه حوزه‌ها از جمله کشاورزی، فرهنگی، اجتماعی، صنعتی و خدماتی می‌شود.
رضوی در خصوص شرایط استفاده از خدمات صندوق، تشریح کرد: اولین و مهمترین شرط استفاده از خدمات ما داشتن یک طرح برای انجام است. برای نیازهای عمومی در سایر حوزه‌های نام برده شده قادر به ارائه خدمات نیستیم. در صورتی که یک فرد با داشتن طرحی در زمینه تجاری‌سازی، فناوری و تولیدی نیازمند منابع مالی باشد، پس از انجام ارزیابی طرح‌شان متناسب با ارزیابی انجام شده بهترین خدمتی که در توان صندوق باشد را ارائه خواهیم کرد. در صورتی که برآوردن نیاز مالی مراجعه کنندگان در توان صندوق نباشد، نهایت همکاری را انجام خواهیم داد تا بتوانند از سایر حوزه‌های خدماتی مانند خدمات بانکی و مشارکت با سرمایه‌گذاران همکار، نیاز مالی‌شان را برآورده کنیم.
وی در خصوص کارمزد خدمات صندوق، بیان کرد: کارمزد تسهیلات میان 4 الی 14 درصد با توجه به تسهیلات دریافتی متغییر است. کارمزد تسهیلات برای خدمات پژوهشی 4 درصد و برای افزایش سرمایه در گردش 14 درصد است. البته تخفیفاتی برای شرکت‌ها در نظر گرفته می‌شود. برای مثال چنانچه شرکت دانش‌بنیان باشد یا در طی ارزیابی‌های ما امتیاز بالایی را کسب کند سعی می‌کنیم مشوق آن‌ها باشیم.
مدیرعامل صندوق غیر دولتی پژوهش و فناوری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: حوزه مشارکت در طرح‌ها یکی از حوزه‌هایی است که بسیار مورد تاکید ما قرار دارد که به صورت سرمایه‌گذاری خطرپذیر همچنین سرمایه گذاری در طرح‌ها و پروژه‌ها که به عنوان سرمایه‌گذاری مدنی است، صورت می‌گیرد. درحال حاضر جزو نهادهای انحصاری هستیم که در پروژه‌ها و قراردادهای پیمانکاران بخش خصوصی و دولتی مشارکت می‌کنیم. در طول چند سال اخیر به صورت مستقیم و غیر مستقیم توسط نهادهای واسطه سرمایه‌گذاری‌هایی را انجام دادیم.
رضوی تصریح کرد: فواید مشارکت‌ مدنی به این صورت است که سرمایه‌پذیران با تضامین سهل و ساده‌تر و بدون پرداخت اقساط با آن‌ها شریک خواهیم شد. در نهایت پس از پایان پروژه به نسبت سودآوری پروژه سهم مشارکت ما را می‌پردازند. مشارکت خطرپذیر نیز که در کشورهای دیگر بسیار موفقیت آمیز بود، درحال حاضر نیز در کشور ما مورد توجه قرار گرفته است. در مشارکت خطرپذیر ما در سهام شرکت‌های استارت‌آپ یا شرکت‌های درحال رشد شرکت کرده و بخشی از سهام را با توافق آن‌ها به تملک صندوق درآورده و به ازای آن نقدینگی مورد نیاز به آن‌ها پرداخت می‌شود.
وی با اشاره به اینکه تلاش می‌کنیم تا جنبه‌های حمایتی خود را به خوبی رعایت کنیم، اظهار کرد: صندوق پژوهش و فناوری خراسان رضوی زیر نظر کارگروه صندوق‌های پژوهش و فناوری کشور قرار دارد که رئیس آن وزیر علوم، تحقیقات و فناوری است. در کشور حدود 60 صندوق پژوهش و فناوری فعال هستند که صندوق استان جزو صندوق‌های پیشکسوت و سرآمد کشور است. بنابراین در راستای رعایت ماموریت اصلی خود، سعی می‌کنیم تا حداکثر تلاش خود را برای داشتن یک سازمان منظم و دقیق در مباحث اقساط و معوقات نیز داشته باشیم.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/419786/ساماندهی-منظم-تسهیلات-در-صندوق-غیر-دولتی-پژوهش-و-فناوری
بستن   چاپ