پیام خراسان
عضو هیات علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه فردوسی مشهد:
دانشجویان علوم قرآنی با تحقق نیافتن دغدغه‌های معنوی از قرآن سرخورده می‌شوند
شنبه 6 آذر 1400 - 14:37:58
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه فردوسی مشهد گفت: فردی که با دغدغه‌های معنوی وارد رشته علوم قرآنی می‌شود و می‌خواهد آن‌ها را محقق کند اما محقق نمی‌شوند، از قرآن سرخورده می‌شود که خطرناک است و به این دلیل پاسخ من به افرادی که ناشناخته می‌خواهند این رشته را انتخاب کنند، منفی است.

عباس اسماعیلی‌زاده در دومین برنامه اینستاگرامی انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی در خصوص «تغییر رشته؛ بله یا خیر» با محوریت تغییر رشته از سایر رشته‌ها به علوم قرآن و حدیث اظهار کرد: ممکن است در رشته علوم قرآن و حدیث در مقطع ارشد یک چالش، مسئله و از جهاتی امتیاز باشد که با آن مواجه هستیم؛ اینکه ورودی از رشته‌های دیگر به این رشته زیاد است. به گونه‌ای که امسال برای اولین بار ناچار شدیم دو گروه را با هم تلفیق کنیم. بدین معنا افرادی که از رشته‌های دیگر وارد علوم قرآن و حدیث می‌شوند به ویژه افرادی که با مدرک حفظ وارد ‌شدند، به عنوان دانشجویان پیش‌نیازی تعریف شدند که باید حدود 12 واحد پیش‌نیاز بگذرانند. 
وی افزود: افرادی که از رشته‌های دیگر می‌خواهند به این رشته وارد شوند اولین پاسخ من به آن‌ها این است که این رشته را انتخاب نکنند و علت آن این است که افراد با انگیزه‌های خوبی وارد این رشته شدند. این افراد نیاز داشتند و حس می‌کردند که فضای معنوی در این رشته وجود دارد و گمان می‌کردند که با این رشته بیشتر با قرآن مانوس می‌شوند و حس می‌کنند آن گمشده معنوی که داشتند می‌توانند در این رشته پیدا کنند و این انگیزه‌های غیرمادی برای ورود به رشته ما در مقطع ارشد بیشتر است.
عضو هیات علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه فردوسی اضافه کرد: این دغدغه‌هایی که افراد دارند بسیار خوب است. البته که زمینه این دغدغه‌ها برای این رشته وجود دارد و معتقد هستم که این‌گونه است یا باید باشد اما آفت‌ها و چالش‌هایی وجود دارد که اگر افراد به آن‌ها توجه نکنند، سرخورده می‌شوند. سرخورده و دلسرد شدن نسبت به قرآن و حدیث با دیگر موارد تفاوت دارد و نباید اتفاق بیفتد و فردی که با دغدغه‌های معنوی وارد این رشته می‌شود و می‌خواهد آن‌ها را محقق کند اما محقق نمی‌‍شوند، از قرآن سرخورده می‌شود که خطرناک است و به این دلیل پاسخ من به افرادی که می‌خواهند این رشته را انتخاب کنند، منفی است.
وی بیان کرد: یکی از اشکالات عمده‌ای که برای خروج از رشته می‌دانم این است که نگاه دانشجویان ممکن است درست نباشد. به این معنا که با دورنما و خیالاتی وارد رشته می‌شوند و توقعاتی از رشته دارند که بخشی‌ از آن‌ها را قبول دارم اما وقتی وارد می‌شوند و می‌بینند محقق نشد، طبعا اثر می‌گذارد و این اتفاق در محضر قرآن خطر دارد. 
اسماعیلی‌زاده تصریح کرد: آنچه که می‌تواند ناشی از تغییر نگاه ما به رشته باشد لزوما نمی‌توان نگاه بد به آن داشت و باید موارد آن نیز بررسی شود. ابتدا اینکه بررسی کنیم آیا آن خواسته‌هایی که دانشجو از رشته دارد، تحقق می‌یابد یا اصلا آن خواسته‌ها حقیقی هستند یا خیر، گاهی افراد تصور می‌کنند که این رشته آن‌ها را به مراتب بالاتر علمی می‌رساند اما متوجه می‌شوند که آن خواسته‌ها صورت نمی‌گیرد.
عضو هیات علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه فردوسی گفت: افرادی که می‌خواهند تغییر رشته دهند باید چهارگانه‌ای را برای خود ترسیم کنند که درس، استاد، دانشجویان و کلاس است و به دانشجویان می‌گویم درس‌های آن رشته‌ای را که می‌خواهید به آن منتقل شوید را بررسی کنید که چه درس‌ها و سرفصل‌هایی دارد. سپس با اساتید آن رشته صحبت کنید، سوم با دانشجویان به گفت‌وگو بنشینید و نظر آن‌ها را در مورد رشته بدانید و در نهایت کلاس است که باید در بعضی از کلاس‌ها شرکت و شاهد ارتباط و تعامل استاد و دانشجو با یکدیگر باشید. بنابراین برای انتخاب این رشته باید نگاه عمیق داشت تا انتخاب درستی صورت گیرد. 
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/434655/دانشجویان-علوم-قرآنی-با-تحقق-نیافتن-دغدغه‌های-معنوی-از-قرآن-سرخورده-می‌شوند
بستن   چاپ