پیام خراسان
صدور مجوز برداشت 4 میلیارد مترمکعب آب از دریای عمان
چهارشنبه 10 آذر 1400 - 09:27:52
پیام خراسان -

پیام خراسان


به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، علی عبداللهی مجری مطالعاتی طرح انتقال آب از سواحل چابهار گفت: مجوز برداشت 4 میلیارد مترمکعب از سواحل شرقی چابهار (منطقه رمین) از اداره محیط زیست گرفته شده است؛ پساب این طرح به اقیانوس هند برمی‌گردد و هیچ مخاطره زیست محیطی ندارد.
او افزود: نیاز سنجی طرح انتقال آب از سال 92 بر اساس نیاز بخش شرب و صنعت صورت آغاز شده است.
مجری مطالعاتی طرح انتقال آب از سواحل چابهار ادامه داد: مطالعات میدانی طرح از سال 95 آغاز شده، طبق مطالعات انجام شده کسری آب شرب و صنعت در افق سال 1420، 950 میلیون مترمکعب برای 3 استان شرقی (سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی) برآورد شده است.
بیشتر بخوانید
اجرای بیش از 800 کیلومتر از مسیر انتقال آب خلیج فارس به فلات ایران عبداللهی بیان کرد: در هر خط انتقال، حداکثر 250 میلیون مترمکعب می‌توان آب انتقال داد که اگر تا سال 1420 سه خط انتقال راه اندازی شود، حدود 750 میلیون مترمکعب، انتقال آب صورت می‌گیرد؛ باقی مانده کسری آب هم از بازچرخانی پساب و موارد دیگر تأمین می‌شود.
او تصریح کرد: عملیات اجرایی طرح انتقال آب از سواحل چابهار و خلیج فارس از ایستگاه آخر یعنی ملک آباد مشهد به سمت تربت حیدریه به طول 120 کیلومتر شروع شده است.
4 میلیارد دلار هزینه انتقال آب از دریای عمان به مشهد
مجری مطالعاتی طرح انتقال آب از سواحل چابهار تاکید کرد: هزینه طرح انتقال آب در فاز اول مطالعاتی برای مسیر دریای عمان به مشهد نزدیک به 4 میلیارد دلار و برای مسیر بندر عباس به مشهد حدود 2 ونیم میلیارد یورو برآورد شده است.
عبداللهی اظهار کرد: مسافت برآورد شده خط انتقال آب از سواحل چابهار تا مشهد، هزار و 515 کیلومتر است.
او افزود: ابلاغیه شروع فعالیت شرکت پیمانکاری طرح انتقال آب از دریای عمان به مشهد آبان ماه امسال داده شد، هم اکنون 60 کیلومتر از 120 کیلومتر نقشه برداری شده است، بخشی از زمین‌های مسیر انتقال آب با مجوز منابع طبیعی تملک شده اند، تجهیزات کارگاهی، 10 دستگاه ماشین سنگین و 10 کانکس انتقال داده شده اند.
هزینه طرح انتقال آب از سوی بخش خصوصی تأمین می شود
مجری مطالعاتی طرح انتقال آب از سواحل چابهار ادامه داد: هزینه طرح، توسط بخش خصوصی و شرکت‌هایی مانند فولاد که مصرف کننده حجم زیادی از آب هستند، تأمین می‌شود؛ لازم به ذکر است که این انتقال آب برای استفاده در بخش صنعت صورت می‌گیرد، ولی اگر در مسیر انتقال آب، نیاز جدی در بخش‌های روستایی و آب شرب باشد، آب برای آن مناطق هم تأمین می‌شود.
عبداللهی بیان کرد: مجریان طرح، 2 شرکت ایمواسکو و تابش هستند؛ شرکت ایمواسکو تأمین آب صنایع و معادن و شرکت تابش طرح شیرین سازی آب در سواحل مکران را برعهده دارد.
پیشرفت 30 درصدی با انشعاب گیری از خط انتقال آب سیرجان
او تصریح کرد: خط انتقالی که از بندعباس تا سیرجان برای گل گهر و چادرملو انجام شده است، 120 میلیون متر مکعب ظرفیت خالی دارد.
مجری مطالعاتی طرح انتقال آب از سواحل چابهار تأکید کرد: اگر از سیرجان به سمت بیرجند و مشهد انشعاب گیری و این ظرفیت به استان‌های خراسان رضوی و جنوبی منتقل شود، به منزله پیشرفت 30 درصدی پروژه از مسیر بندرعباس به مشهد خواهد بود.
برای حل مشکل کم آبی نیاز به تأمین آب بیشتر از دریای عمان و خلیج فارس است
عبداللهی اظهار کرد: اهتمام وزارت صنعت، معدن، تجارت و وزارت نیرو بر این است که با مشارکت بیشتر بتوان جریان تامین آب از دریای عمان و خلیج فارس به فلات مرکزی برای مصارف شرب و صنعت افزایش داد.
او افزود: برای افزایش ظرفیت میزان آب انتقالی از دریای عمان و خلیج فارس نیاز است مجلس شورای اسلامی این موضوع را در دستور کار قرار دهد تا بتوان آب شرب را برای روستاهای محروم و شهرهایی دارای تنش آبی تأمین کرد.
انتهای پیام//ت.ز.

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/435456/صدور-مجوز-برداشت-4-میلیارد-مترمکعب-آب-از-دریای-عمان
بستن   چاپ