پیام خراسان
معجزه آبخیزداری علاج خشکسالی در استان خراسان جنوبی/ احداث 200 سازه آبخیزداری در انتظار بودجه
پنجشنبه 9 دي 1400 - 08:49:50
پیام خراسان -

پیام خراسان


گروه استان‌ها_ در حالی احداث 200 سازه آبخیزداری در استان برای امسال در نظر گرفته شده که اگر 160 میلیارد تومان اعتبار مطرح شده تخصیص یابد این سازه‌ها تا پایان سال مالی 1400 احداث می‌شود. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند ، استان خراسان جنوبی بیش از 20 سال است که با خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کند این در حالی است که در این مدت باران‌هایی می‌آمد و در چشم به هم زدنی تبدیل به روان آب شده و از استان خارج می‌شد.
خشکسالی‌های چندین ساله کمر کشاورزان را شکسته و سبب مهاجرت بخش زیادی از روستائیان به شهرها یا حاشیه‌های شهر شده است.
اکنون بعد از گذشت چند سال همه احساس وظیفه می‌کنند و نسبت به مهار روان آب‌ها، صرفه جویی در مصرف بی رویه آب در بخش کشاورزی و طرح‌های مختلف وارد میدان شده‌اند. آری خشکسالی سبب شده قدر آب را بهتر بدانیم.
با آغاز فصل زمستان همه در انتظار باران هستند شاید با توجه به موقعیت اقلیمی خراسان جنوبی بارندگی‌ها مقداری با تاخیر انجام شود اما گاهی بارندگی کم به صورت تگرگ و رگبار مشکل ساز شده و کنترل نکردن روان آب‌ها سبب جاری شدن سیلاب می‌شود.
«معجزه آبخیزداری»|توسعه آب بندان ها؛ راهی برای جهش تولید در بخش کشاورزی و مقابله با سیلنماینده مردم قزوین در مجلس: فرمانداران برای طرح‌های آبخیزداری ردیف بودجه بگیرند"اصغر احمدی " سرپرست اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری شد + سوابق یکی از روش‌هایی که می‌تواند از وقوع سیل و حوادث دیگر جلوگیری کند انجام عملیات آبخیزداری است که با اجرای آن علاوه بر جلوگیری از سیل و مهار روان آب‌ها سفره‌های آب زیرزمینی نیز تقویت می‌شود.
با معجزه آبخیزداری و آبخوانداری علاوه بر تامین آب شرب در کشور، می‌توان بر مشکلات دیگری از جمله فرونشست زمین، پدیده گردوغبار، خشک‌شدن قنات‌های کشور و... چیره شد.
خراسان جنوبی استانی است که به لحاظ کویری بودن و قعر طبیعت سالهاست منتظر باران است حال که هواشناسی برای آخر هفته بارش باران را پیش بینی کرده باید با استفاده از سازه‌های آبخیزداری بتوان آب ‌ها را ذخیره و جمع‌آوری کرد.
به‌دلیل بارندگی کم و توزیع زمانی نامناسب آن، منابع آب زیرزمینی و مدیریت آن از اولویت خاصی برخوردار است.
در دهه اخیر تلاش‌هایی برای استفاده از فناوری‌های سازگار با طبیعت برای کنترل، تغذیه و مدیریت منابع آب صورت گرفته است نمونه آن ایجاد سازه آبخیزداری و سدهای زیرزمینی در نقاط مختلف خراسان جنوبی است.
مهار و انحراف روان آبهای سطحی و سیلاب بر روی پهنه سطحی زمین به منظور حفاظت و توسعه منابع طبیعی و بهبود کمی و کیفی منابع طبیعی زیر زمینی امری اجتناب ناپدیر است.
سالانه در خراسان جنوبی 700 میلیون متر مکعب باران می‌بارد که تنها 80 میلیون متر مکعب ذخیره می‌شود و 20 سالی می‌شود که خشکسالی به جان استان افتاده که سبب خشک شدن قناتها شده و تنها راه مقابله با آن ساخت طرح‌های نوین برای مهار روان آبهاست.
2 هزار و 200 سازه آبخیزداری در استان ساخته شده تا بخشی از نیاز‌های آبی کشاورزی از این طریق تامین شود. امسال نیز 160 میلیارد تومان اعتبار برای ساخت 200 سازه آبخیزداری دیگر در استان در نظر گرفته شده که اگر تخصیص یابد حدود 3 میلیون مترمکعب به حجم آب‌های ذخیره شده در پشت سازه‌ها اضافه می‌شود.
هواشناسی نیز از بارش‌های پراکنده باران در روز‌های آینده خبر داد. رحمتی الهی که اگر ذخیره شود امید کشاورزان را بیشتر می‌کند.
پیش بینی 160 میلیارد تومان اعتبار برای ساخت سازه‌های آبخیزداری
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: کشاورزان استان با نزول رحمت الهی لوله‌های خروجی آب در سازه‌های احداث شده را مسدود نکنند تا از وقوع خطرات احتمالی جلوگیری شود و آبگیری ادامه داشته باشد.
علیرضا نصرآبادی گفت: امسال با پیگیری‌های انجام شده از محل طرح اقدام ملی مبارزه با محرومیت زدایی و اعتبارات ملی حدود 160 میلیارد تومان اعتبار برای ساخت سازه‌ها پیش بینی شده است.
نصرآبادی گفت: با احداث 200 سازه آبخیز داری دیگر در استان ظرفیت آبگیری به 3 میلیون مترمکعب افزایش می‌یابد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: بیش از 20 درصد از اعتبارات تخصیص یافته و در حال عقد قرار داد با پیمانکاران هستیم تا به زودی عملیات اجرایی آغاز شود.
وی گفت: تا پایان امسال حدود 230 سازه آبخیزداری جدید در استان ساخته می‌شود.
انتهای پیام/254/ ع

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/440885/معجزه-آبخیزداری-علاج-خشکسالی-در-استان-خراسان-جنوبی--احداث-200-سازه-آبخیزداری-در-انتظار-بودجه
بستن   چاپ