پیام خراسان
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان رضوی مطرح کرد
بخش زیادی از نیازهای کشاورزی کشور می‌تواند از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان تامین شود
سه شنبه 16 فروردين 1401 - 02:53:02
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی گفت: هم‌اکنون سهم شرکت‌های دانش‌بنیان‌ حوزه کشاورزی تنها چهار درصد از کل شرکت‌های دانش‌بنیان‌ کشور است، در حالی که بخش زیادی از نیازهای کشور در حوزه کشاورزی از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز رشد می‌تواند تامین شود.

رضا اقنوم در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص اثرات فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان بر حوزه کشاورزی با توجه به شعار سال 1401 اظهار کرد: کشاورزی یکی از بخش‌های مهم و تاثیرگذار در اقتصاد کشور است زیرا با تولید ارزش افزوده و ایجاد اشتغال و کارآفرینی بخش زیادی از معیشت خانواده‌های ایرانی را تامین می‌کند.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی عنوان کرد: یکی از مشکلات بخش کشاورزی وابستگی به واردات برخی مواد مانند نهاده‌ها و خوراک دامی، کود، سم و... است. این در حالی است که شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند دستاوردها، دانش‌ فنی و علم موجود در دستگاه‌های پژوهشی، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی را تجاری‌سازی کرده و از این طریق خلاهای موجود در حوزه کشاورزی را برطرف کنند.
اقنوم تصریح کرد: بر اساس تاکیدات مقام معظم رهبری بر تولید محصولات دانش‌بنیان و حل مشکلات به پشتوانه دانش بومی حدود چند سالی است که این فعالیت‌ها آغاز شده و تاکنون نیز ادامه دارد.
وی ادامه داد: همچنین هم‌اکنون 110 شرکت فناور تحت پوشش مرکز رشد کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع غذایی کشور قرار دارد. علاوه بر این در حال حاضر حدود 337 شرکت در بخش‌های مختلف مانند صنایع غذایی، گیاهان دارویی، مکانیزاسیون، تولید بذر، آبیاری و... فعالیت دارد.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی با اشاره به اقدامات انجام گرفته برای توسعه نوآوری و فرهنگ‌سازی در زمینه بهره‌برداری از توان شرکت‌های دانش‌بنیان خاطرنشان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان در آغاز شکل‌گیری نیاز به حمایت‌های اولیه دارند که بخشی از این حمایت‌ها به فعالیت‌های آموزشی در مراکز رشد به منظور رونق کسب‌وکار و سپس کمک به برندسازی بازمی‌گردد.
اقنوم تاکید کرد: بخش دیگری از حمایت‌ها مربوط به افزایش سرمایه در گردش این شرکت‌ها، فضای در اختیار آن‌ها و صدور مجوزهای زیست‌محیطی، تخصصی و... توسط دولت است. در نهایت مجموعه‌ی این حمایت‌ها می‌تواند منجر به افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرینی شود.
وی افزود: هم‌اکنون از تعداد افراد شاغل در شرکت‌های حاضر در مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی حدود 135 نفر دارای شغل دائم و کمی بیشتر از این تعداد دارای شغل موقت هستند. اگر تعداد کل این شرکت‌ها در کشور به عدد 1000 برسد، این تعداد سهم بسزایی در تولید، کاهش وابستگی و اشتغال مملکت خواهد داشت.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی با اشاره به مزایای همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان با بخش کشاورزی تصریح کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند با خدمات خود به برخی نیازهای حوزه کشاورزی مانند تولید سموم بیولوژیک، ماشین‌های کشاورزی و... پاسخ دهند. بنابراین همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان با بخش کشاورزی باعث بهره‌مندی هر 2 طرف و برقراری رابطه برد برد بین طرف‌های مختلف خواهد شد.
اقنوم خاطرنشان کرد: به عنوان مثال یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه تولید خوراک دام محصولی را تولید کرده که باعث کاهش ضریب تبدیل در دام شده است؛ یعنی اگر قبلا عشایر دامدار به ازای 12 کیلوگرم خوراک دام یک کیلوگرم گوشت تولید می‌کردند، حال می‌توانند به ازای کمتر از 6 کیلوگرم خوراک دام همان مقدار گوشت را تولید کنند.
وی ادامه داد: همچنین سال گذشته حدود 42 هزار تن از این محصول با همکاری اداره کل امور عشایر و اتحادیه شرکت‌های تعاونی کشاورزی عشایری خراسان رضوی به دست عشایر سطح استان رسید. این موضوع در صورت تداوم موجب صرفه‌جویی در واردات علوفه، کاهش فشار بر مراتع و افزایش درآمد خانوار عشایر خواهد شد.
ارتقای مرکز رشد کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع غذایی استان به پردیس علم‌وفناوری کشاورزی به زودی عملیاتی خواهد شد
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی با اشاره به برنامه‌های آینده این سازمان عنوان کرد: یکی از برنامه‌هایی که اقدامات اولیه آن صورت گرفته و به زودی عملیاتی خواهد شد، ارتقای مرکز رشد کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع غذایی خراسان رضوی به پردیس علم‌وفناوری کشاورزی است. هدف از این اقدام افزایش ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت از تعداد نیروی کاربیشتر است.
اقنوم تاکید کرد: در حال حاضر حدود 40 واحد فناور یا ایده جدید آماده ورود به حوزه‌های دانش‌بنیان هستند. امیدواریم در سال پیش رو تعداد این شرکت‌ها به 2 برابر افزایش پیدا کرده و سهم شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور در حوزه کشاورزی استان افزایش و ارتقا یابد زیرا اگر علم و فناوری در کنار یکدیگر قرار گیرد، علاوه بر کاهش وابستگی و ایجاد امنیت غذایی اشتغال پایدار ایجاد خواهد شد.
وی تصریح کرد: حدود 11 سال پیش اولین مرکز رشد کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع غذایی کشور را در مرکز تحقیقات و آموزش خراسان رضوی با همکاری پارک علم و فناوری استان ایجاد کردیم که فعالیت آن تاکنون نیز ادامه دارد. در حال حاضر این مرکز یکی از 27 مرکز رشد حوزه کشاورزی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور است. 
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/452380/بخش-زیادی-از-نیازهای-کشاورزی-کشور-می‌تواند-از-طریق-شرکت‌های-دانش‌بنیان-تامین-شود
بستن   چاپ