پیام خراسان
پیش‌بینی برداشت 3500 تن گل‌ محمدی در خراسان رضوی
دوشنبه 5 اردیبهشت 1401 - 9:40:09 AM
ایسنا

پیام خراسان- یوسف گازران در خصوص برداشت گل‌ محمدی در استان اظهار کرد: برداشت گل‌ محمدی در استان به دلایلی از جمله تغییر اقلیم و گرم شدن هوا از تاریخ 25 فروردین‌ آغاز شده و تا اوایل خرداد ماه ادامه دارد. این گیاه در مناطق گرمسیر به طور میانگین 20 روز و در مناطق سردسیر تا 35 روز گلدهی خواهد داشت.

وی افزود: حدود 60 درصد از گل‌ محمدی برداشت شده از سطح استان برای گلاب‌گیری استفاده خواهد شد.

کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به علت کاهش سطح زیر کشت گل‌ محمدی در استان عنوان کرد: کشاورزان استان به دلیل پایین بودن قیمت خرید گل‌ محمدی طی سال‌های گذشته گیاهان خود را آبیاری نکرده و از بین بردند؛ در حالی که تا پیش از این هر سال به طور متوسط شاهد حدود 400 هکتار افزایش سطح زیر کشت این گیاه در استان بودیم.

گازران تصریح کرد: امکان فرآوری این محصول در کارخانه‌های استان طی سال‌های گذشته بسیار محدود بود. همچنین امکان صادرات آن به دلیل شیوع بیماری کرونا و تحریم‌ها وجود نداشت. به همین دلیل محصولات روی دست کشاورزان می‌ماند و آن‌ها مجبور به کاهش سطح زیر کشت خود می‌شدند.


وی با اشاره به قیمت این محصول در سال جاری خاطرنشان کرد: قیمت گل‌ تر ‌این محصول با افزایش چشمگیری از کیلویی 8000 در سال گذشته به کیلویی 40 الی 50 هزار تومان در سال جاری رسیده است. بنابراین با توجه به قیمت مناسب این محصول در سال جاری سطح زیر کشت آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

اشتغال موقت بیش از 400 هزار نفر در دوره برداشت گل‌ محمدی

کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به سطح اشتغال‌زایی این محصول در استان گفت: کشت هر هکتار گل‌ محمدی باعث اشتغال دائم 1.5 نفر در طول سال می‌شود. بنابراین به ازای 1560 هکتار اراضی زیر کشت گل محمدی در سال جاری حدود 2500 نفر صاحب شغل دائم خواهند شد. همچنین برای برداشت این محصول در سطح استان در طول دوره 25 روزه گل‌چینی حدود 400 هزار نفر صاحب شغل موقت خواهند شد.

گازران تصریح کرد: شهرستان تایباد با 272.5 هکتار کشت گل‌ محمدی در سال جاری بیشترین سطح زیر کشت این محصول در استان را به خود اختصاص داده است. پس از آن شهرستان‌های مشهد و زاوه به ترتیب با کشت 195 و 140 هکتار در رتبه‌های بعدی قرار دارد. همچنین حدود 100 هکتار از اراضی شهرستان طرقبه و شاندیز زیر کشت دیم گل‌ محمدی قرار دارد.

وی با اشاره به مزایای کشت گل‌ محمدی تاکید کرد: آشنایی کشاورزان با کشت گل‌ محمدی، امکان کشت آن در اراضی کوچک و منازل روستایی، نیاز آبی پایین، امکان کشت دیم در ارتفاعات، اشتغال‌زایی مناسب، وجود امکان فرآوری این گیاه و اقتصادی بودن از جمله مزایای کشت گل‌ محمدی است.

کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی درباره استفاده‌های دیگر این گیاه علاوه بر گلاب‌گیری و خشک کردن عنوان کرد: از گل‌ محمدی می‌توان به عنوان مکمل در داروهای گیاهی، تولید انواع ادکلن، شوینده‌های بهداشتی و دمنوش و مصارف غذایی نیز استفاده کرد.

گازران خاطرنشان کرد: همچنین تبدیل گل‌ محمدی به اسانس دارای مزایای بیشتری است زیرا حمل‌ونقل آن آسان‌تر شده و هزینه‌های مربوط به حمل‌ونقل کاهش می‌یابد.


http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/453423/پیش‌بینی-برداشت-3500-تن-گل‌-محمدی-در-خراسان-رضوی
بستن   چاپ