پیام خراسان
رییس دبیرخانه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی
اراضی بدون استفاده در شهرک صنعتی بینالود باید تعیین تکلیف شوند
پنجشنبه 8 ارديبهشت 1401 - 08:10:00
ایرنا - خراسان رضوی
پیام خراسان - مشهد- رییس دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: اکنون بخش قابل توجهی از اراضی شهرک صنعتی بینالود بدون استفاده مانده که با توجه به کمبود زمین برای واگذاری به واحدهای صنعتی در شهرکهای صنعتی اطراف مشهد، تعیین تکلیف این زمین ها ضروری است.

علی اکبر لبافی روز پنجشنبه پیرامون نشست دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی با محور شهرک صنعتی بینالود به خبرنگار ایرنا افزود: هسته اصلی زمین متعلق به این شهرک صنعتی در منطقه ای مربوط به اراضی موقوفی واقع شده است.
وی اظهار داشت: در واقع اراضی مربوط به اداره کل اوقاف و امور خیریه استان در قسمت اصلی شهرک صنعتی بینالود واقع شده که هیچ ساخت و سازی روی آن انجام نگرفته است.
وی تصریح کرد: این بدون استفاده ماندن هسته اصلی اراضی شهرک صنعتی بینالود چهره نامناسبی برای آن به شمار می رود، چراکه از یک سو تمایل سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در این شهرک را کاهش می دهد و از سوی دیگر به دلیل پراکندگی واحدهای صنعتی در شهرک، سرقت و ناامنی را افزایش داده است.
لبافی ادامه داد: این در حالی است که توسعه شهرکهای صنعتی برای خراسان رضوی بسیار حایز اهمیت است، زیرا دیگر زمین قابل توجهی برای واگذاری در شهرکهای صنعتی محور غرب مشهد باقی نمانده و شهرک صنعتی شماره 5 مشهد واقع در محور شرق نیز مشکل زیرساختی زیادی دارد.
به گفته وی، این موضوع اهمیت توسعه شهرکهای صنعتی واقع در شهرستانها را افزایش می دهد و شهرک صنعتی بینالود نیز از شهرکهای پرمتقاضی در استان به شمار می رود.
لبافی بیان کرد: در نشست اخیر دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی پیرامون زمین های موقوفی شهرک صنعتی بینالود با حضور مسوولان اداره کل حفاظت محیط زیست، اداره کل اوقاف و شرکت شهرکهای صنعتی استان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و در نهایت چهار راه حل توسط اعضای این نشست برای رفع مشکلات شهرک مزبور ارایه شد.
رییس دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در تشریح چهار پیشنهاد مطرح شده در این نشست گفت: واگذاری استیجاری اراضی به شرکت شهرکهای صنعتی، تهاتر زمین توسط اداره کل اوقاف با اراضی شرکت شهرکهای صنعتی استان در نزدیکی شهرک صنعتی بینالود، واگذاری کلی اراضی مزبور به شرکت شهرکهای صنعتی استان و در نهایت انعقاد تفاهم نامه ای بین اداره کل اوقاف و شرکت شهرکهای صنعتی استان برای همکاری دوطرفه در مورد استفاده قرار دادن اراضی از این جمله است.
لبافی افزود: آنچه مورد توافق اعضای نشست دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در مورد شهرک صنعتی بینالود قرار گرفت، پیشنهاد چهارم بود تا طی انعقاد تفاهم نامه ای بین اداره کل اوقاف و شرکت شهرکهای صنعتی استان، انتشار فراخوان و اجرای طرح واگذاری اراضی مزبور و ساخت کارگاه تولیدی در شهرک صنعتی بینالود برعهده شرکت شهرکهای صنعتی و صدور اسناد مربوطه در خصوص این واگذاری ها برعهده اداره کل اوقاف باشد.
وی اظهار داشت: توافق مزبور در صورتی عملیاتی خواهد شد که این مهم به تصویب اعضای هیات مدیره شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی برسد که در غیر این صورت دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان موضوع را به جلسه اصلی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان به ریاست استاندار خواهد برد تا تصمیم نهایی در این زمینه اتخاذ شود.
معاون بهره وری اقتصادی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی نیز در نشست دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفته بود: تمامی اراضی موجود در شهرک بینالود تعیین تکلیف شده و کسی به لحاظ قانونی حق‌ و حقوقی در خصوص این اراضی ندارد.
سعید رضایی افزود: این اراضی متعلق به اداره کل اوقاف نیست بلکه در زمره موقوفات است و 17 موقوفه در این اراضی مالک هستند و بخشی از این اراضی نیز دارای متولی است و از عایدی حاصل از آنها در هزینه کرد، لحاظ می شود.
وی گفت: به عنوان مثال، از درآمد بعضی از این اراضی برای حمایت از دانش آموزان بی‌بضاعت و بچه‌های یتیم استفاده می‌شود، لذا باید فعالیت اقتصادی روی زمین های مزبور انجام گیرد تا این اراضی تبدیل به احسنت شود.
شهرک صنعتی بینالود 110 هزار هکتار وسعت دارد که 70 هکتار از آن کاربرد صنعتی دارد، این شهرک در 50 کیلومتری جاده مشهد – نیشابور واقع شده است و صنایع بزرگی مانند ایران خودرو خراسان در آن قرار گرفته است.
شهر جدید بینالود نیز در جوار این شهرک قرار دارد، زمانی که شهر جدید بینالود ساخته شد، براساس قانون ماهیت آن به عنوان شهر صنعتی تعریف شد که براین اساس 40 درصد از پهنه آن به بخش مسکونی و 60 درصد از پهنه آن به فضای صنعتی اختصاص یافته است.
قبل از ایجاد شهر بینالود، شهرک صنعتی از سال 1380 در این منطقه مستقر بوده و ارزیابی زیست محیطی آن در سال 1390 انجام شده و به تایید سازمان حفاظت محیط زیست رسیده است، ضمن اینکه دلیل راه اندازی شهرک صنعتی بینالود، استقرار واحدهای صنعتی مازاد مشهد بوده است.
برچسب‌ها
سازمان حفاظت محیط زیست سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران نیشابور بینالود وقف

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/453592/اراضی-بدون-استفاده-در-شهرک-صنعتی-بینالود-باید-تعیین-تکلیف-شوند
بستن   چاپ