پیام خراسان
آیین نکوداشت عالم ربانی آقا نجفی قوچانی در این شهر برگزار شد
شنبه 10 اردیبهشت 1401 - 10:04:42 AM
ایرنا

پیام خراسان- امام جمعه قوچان در مراسم سالگرد رحلت عالم ربانی آیت الله سید محمد حسن نجفی معروف به آقا نجفی قوچانی گفت: آیت الله آقا نجفی قوچانی یک عالم عامل و سالک الی الله بود و صداقت در لهجه و صدق الحدیث داشت که روحانیون و طلاب باید این صفات را در خود تقویت کنند.

حجت الاسلام علیرضا هراتی مطلق افزود: این عالم وارسته قلم صدق داشت یعنی با قلم راستگویی اقدام به نگارش 2 کتاب سیاحت شرق و غرب کرده بود و اصطلاحاتی را به کار می‌برد که شاید برخی بگویند اینها در شأن علما نیست ولی ایشان به دنبال بیان با صداقت بودند.
وی با تاکید بر این که آقانجفی قوچانی در صف مراجع زمان خود قرار داشت اضافه کرد: یکی از ویژگی های عالمان ربانی بر اساس قرآن این است که در صف ملائکه الله قرار دارند و تمام اعضا و جوارح آنها به توحید عملی شهادت می‌دهند و آقانجفی قوچانی به این درجه رسیده و در ردیف علمای ربانی و سالک الی الله بود.
امام جمعه قوچان گفت: کتاب سیاحت شرق و سیاحت غرب گوشه ای از تألیف های آقانجفی قوچانی است که رهبر معظم انقلاب هم مطالعه این 2 کتاب را توصیه کرده اند. 
هراتی مطلق با اشاره به این که آقانجفی قوچانی در دعای قنوت نماز شب خود دعای ابوحمزه ثمالی را می‌خواند و از قبر او بوی معنویت می‌آید افزود: نباید این عالم مورد غفلت قرار بگیرد اما متأسفانه کم کاری شده و امروز حتی برخی کسبه خیابان شهید بهشتی قوچان که مزار آقانجفی در این مسیر قرار دارد نمی‌دانند این شخصیت بزرگ کیست و قبرش کجاست.
وی یادآور شد: آقانجفی قوچانی عاشق اهل بیت و امام حسین علیهم السلام بود و به بزرگان زمان خود سفارش می کرد که روضه شب جمعه منزل وی ترک نشود که امروز این سفارش در قوچان در حال عمل و پیاده سازی است.

رییس اداره اوقاف و امور خیریه قوچان هم در این مراسم با اشاره به هفتاد و هشتمین سالگرد رحلت عالم ربانی آقا نجفی قوچانی گفت: علما و دانشمندان، پرچمداران هدایت هستند تا کسی به گرداب جهالت و کژیها گرفتار نشود.

احمد محمدیان افزود: این عالم ربانی به عنوان یک فقیه در عصر خود راهنمای مردم قوچان بود و رهبری به طلبه‌ها تأکید کرده اند که از الگویی همچون آقا نجفی درس بگیرند.

سید محمدحسن نجفی مشهور به آقا نجفی قوچانی، از عالمان و فقیهان قرن چهاردهم قمری و نویسنده کتاب‌های "سیاحت غرب و سیاحت شرق" است. وی از شاگردان میرزا جهانگیرخان قشقایی و آخوند خراسانی بود و در سن 30 سالگی به درجه اجتهاد رسید و پس از 20 سال زندگی در نجف به ایران بازگشت و تا هنگام مرگ در سال 1363 هجری قمری در قوچان به تدریس و ارشاد پرداخت و در گرفتاری‌ها از مردم حمایت می‌کرد و با آن که در هنگام مرگ در منطقه قوچان و حتی برخی شهرستان‌های اطراف نفوذ معنوی داشت از مال دنیا چیزی نداشت.

شهرستان قوچان در فاصله 137 کیلومتری شمال غربی مشهد قرار دارد.


http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/453699/آیین-نکوداشت-عالم-ربانی-آقا-نجفی-قوچانی-در-این-شهر-برگزار-شد
بستن   چاپ