پیام خراسان
نرخ باروری در خراسان‌ شمالی 2.1 است
شنبه 24 ارديبهشت 1401 - 13:48:12
پیام خراسان - فارس / مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی گفت: نرخ باروری در خراسان‌ شمالی هم‌اکنون 2.1 است که استان، بالاتر از حد جایگزینی که 1.8 هست قرار دارد.
مریم پورآدینه، مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی اظهار کرد: نرخ باروری در خراسان‌شمالی هم‌اکنون 2.1 است که استان، بالاتر از حد جایگزینی که 1.8 هست قرار دارد.
وی گفت: به‌صورت کلی در خراسان‌شمالی نگرانی از کاهش جمعیت وجود ندارد اما در برخی از شهرستان‌ها هم‌اکنون با کاهش جمعیت روبه‌رو هستیم که این نگران‌کننده است اما بعضی از شهرستان‌ها به دلیل بالا بودن نرخ موالید آن شهرستان‌هایی که کم‌جمعیت‌تر هستند را پوشش می‌دهد.
مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی افزود: برنامه صیانت از جمعیت از سال گذشته در استان شروع‌ شده و در بعضی از موارد که بیشتر تمرکز شده توانمندسازی اشخاصی است که برنامه‌ریزان و سیاست‌گذاران استان هستند.
پورآدینه بیان کرد: در بحث فرزند آوری سعی می‌شود اقداماتی انجام شود تا نرخ رشد تغییر کند، یکی از این پدیده‌ها تک‌فرزندی است که معمولاً در جامعه دیده می‌شود و مورد بعدی روی آوردن به افزایش سن ازدواج است که کم‌کم سن ازدواج در جامعه افزایش پیداکرده است.
وی گفت: بر اساس آخرین سرشماری در خراسان‌شمالی سن ازدواج زنان 23.4 و مردان 27.5 ثبت‌ شده است نسبت به سرشماری‌های قبلی یک سال افزایش پیداکرده است.
مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی با بیان اینکه شاخص ناباروری اولیه در استان 10.7 تا 12.9 درصد است، گفت: بحث ناباروری در واقع یکی از شاخص‌هاست که در حال افزایش است و بر اساس آخرین مطالعه کشوری انجام‌ شده خراسان‌شمالی جز خطر ریسک متوسط شناسایی‌ شده است.
پورآدینه افزود: در بحث خدمات ناباروری نیز مرکز آموزشی ناباروری بنت‌الهدی در بجنورد فعال است و به‌زودی فاز جدید نیز با تأمین تجهیزات فعال خواهد شد.
وی اظهار کرد: هزینه‌های ناباروری نیز با کمک بیمه سلامت تا 90 درصد تأمین خواهد شد که کمک بزرگی به زوجین نابارور خواهد داشت.
مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی تصریح کرد: در بحث تک‌فرزندی نیز از طریق دانشگاه، حوزه و نخبگان ورود پیداشده تا این موضوع نیز شکسته شود و افزایش فرزند آوری را داشته باشیم.
پور آدینه گفت: نرخ امید به زندگی در استان خراسان‌شمالی به نسب سایر استان‌ها متأسفانه پایین‌تر بوده و برای مردان عدد 69.8 و برای زنان 74.7 تعیین‌شده است.
وی افزود: عوامل متعددی در موضوع امید به زندگی تأثیرگذار است که بافرهنگ‌سازی و رشد شاخصه‌های زندگی امیدواریم این عدد رشد پیدا کند.
مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی بیان اینکه نرخ رشد جمعیت در خراسان‌شمالی 1.2 است، بیان کرد: رشد جمعیت شاخصی است که از تفاضل تولد، مرگ و مهاجرت به وجود خواهد آمد که نسبت به سال‌های گذشته که حدود 1.5 بوده است، کاهش داشته نرخ بالای مهاجر فرستی استان و مرگ‌ومیر بالا در دو سال گذشته از دلایل کاهش این عدد بوده است.
پور آدینه در پایان گفت: برای افزایش نرخ موالید باید بسیاری از سازمان‌ها پای‌کار حضور پیدا کنند تا شاهد رشد نرخ باشم.

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/454302/نرخ-باروری-در-خراسان‌-شمالی-21-است
بستن   چاپ