پیام خراسان
راه‌اندازی کارخانه قند «قهستان» در مهرماه/ 35 روستای «درمیان» با تانکر آبرسانی می‌شود
دوشنبه 23 خرداد 1401 - 12:16:35
پیام خراسان -

پیام خراسان


به گزارش خبرگزاری فارس از درمیان، شهرستان درمیان یکی از شهرستان‌های محروم خراسان‌جنوبی است که در شرق بیرجند قرار گرفته و این شهرستان در مرز شرقی خود با وسعت 70 کیلومتر به افغانستان متصل است و دارای چهار شهر است.
در این شهرستان مشکلات قابل توجهی وجود داشته و دارد که مسئولان استانی را بر آن داشت تا سفری در 19 اسفندماه سال گذشته به این منطقه داشته باشند.
استاندار در سفر یک روزه خود به این منطقه از واحدهای اقتصادی همچون مجتمع گلخانه‌ای درمیان، کشتارگاه دام و طیور، کارخانه‌های قند قهستان و یاقوت سرخ قهستان، مصلای در حال احداث شهر قهستان و قلعه فورگ بازدید داشت و در جلسه شورای اداری شهرستان به جمع‌بندی نتایج این سفر پرداخته شد.
«مهدی فرجامی‌فرد» سرپرست فرمانداری درمیان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس به معرفی ظرفیت‌های شهرستان پرداخت و اظهار داشت: این شهرستان 5 هزار و 797 کیلومتر وسعت دارد و دارای 53 هزار و 714 نفر جمعیت است.
وی با بیان اینکه حدود 73 درصد جمعیت که 39 هزار نفر هستند در روستاها زندگی می‌کنند، تصریح کرد: بیش از 14 هزار نفر در شهر زندگی می‌کنند.
فرماندار شهرستان درمیان از وجود چهار شهر در این شهرستان خبر داد و یادآور شد: این شهرها شامل اسدیه، قهستان، گزیک و طبس مسینا است و در محموع 8 دهستان، 154 آبادی و 93 روستای دارای دهیاری در این شهرستان وجود دارد.
نرخ بیکاری درمیان 13.6 درصد
فرجامی‌فرد جمعیت عشایر شهرستان را 2 هزار 895 خانوار ذکر کرد و افزود: این جمعیت دارای 17 هزار و 600 نفر است و تراکم جمعیت شهرستان 9.27 است و نرخ بیکاری این شهرستان 13.6 درصد و نرخ باسوادی 92 درصد است.
وی با بیان اینکه این شهرستان 180 شهید تقدیم انقلاب کرده که از این تعداد 135 شهید شیعه و 45 شهید اهل سنت هستند، اضافه کرد: همچنین 129 جانباز و 11 شهید گمنام نیز در این شهرستان وجود دارد.
فرماندار درمیان با اشاره به سفر استاندار در 19 اسفندماه سال گذشته، تصریح کرد: این سفر با برنامه‌ریزی قبلی بود و واحدهای مشکل‌دار شهرستان مطرح شد که در جلسه با استاندار 22 مصوبه داشتیم که بسیاری به نتیجه رسیده و برخی در حال پیگیری است.
فرجامی‌فرد با بیان اینکه مسئله برق مجتمع گلخانه‌ای توسط استاندار مطرح شد، یادآور شد: قرار شد مبلغ 500 میلیون تومان تا قبل از سال جاری داده شود که محقق شد و تاکنون 50 درصد مشکل برق مجتمع گلخانه‌ای حل شده و سه ترانس را عوض کردیم و سه ترانس دیگر بعد از سال جاری عوض می‌شود تا مشکل برق مجتمع حل شود.
35 روستای درمیان با تانکر آبرسانی می‌شود
وی با بیان اینکه در خصوص آبرسانی از محل اعتبارات محرومیت‌زدایی رئیس‌جمهوری حدود 38 میلیارد تومان سهم شهرستان درمیان شده که با کمک قرارگاه شهید ناصری کار اجرایی آن آغاز شده، ادامه داد: تا پایان سال آینده روستای بدون آب لوله‌کشی در درمیان نخواهیم داشت.
فرماندار درمیان با بیان اینکه اکنون 35 روستا با تانکر آبرسانی می‌شود، افزود: حدود 17 روستا را تا پایان سال جاری به شبکه لوله‌کشی آب متصل می‌شوند.
فرجامی‌فرد با بیان اینکه در این شهرستان تنش آبی داریم، اضافه کرد: روستاهایی که آب لوله‌کشی دارند نیز کمبود آب دارند و وضعیت آب در درمیان بحرانی است و اصلاح شبکه‌های فرسوده در دستور کار است.
وی از راه‌اندازی کارخانه قند قهستان در مهرماه سال جاری خبر داد و گفت: گازرسانی آن به طور کامل انجام شده و مشعل‌ها خریداری و طی دو هفته آینده نصب می‌شود.
فرماندار شهرستان درمیان با بیان اینکه بحث اصلاح جواز این کارخانه در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: خرید چغندر قند از کشاورزان هم به جد پیگیری می‌شود.
فرجامی‌فرد با بیان اینکه حدود 270 کیلومتر از محورهای ارتباطی شهرستان نیاز به روکش دارد، یادآور شد: هزینه‌های روکش هم زیاد است و حدود 400 کیلومتر در اولویت آسفالت است.
دوبانده‌سازی جاده بیرجند اسدیه تأمین اعتبار نشده است
وی با بیان اینکه 15 تا 16 روستای این شهرستان راه روستایی دارند، ادامه داد: نیاز به تأمین اعتبار دارد و اکنون اعتبار راه روستایی ملی نیستند و استانی شده و اولویت ما برای آسفالت روستاهایی است که فاقد جاده آسفالته هستند.
فرماندار شهرستان درمیان با بیان اینکه دو بانده‌سازی جاده بیرجند و اسدیه در پیش‌نویس قانون بودجه آمده ولی هنوز تأمین اعتبار نشده است، تبیین کرد: در حوزه قنوات، آسفالت معابر روستایی و شهری کارهای خوبی انجام شده است.
فرجامی‌فرد با بیان اینکه رایزنی برای ایجاد جایگاه سی‌ان‌جی در شهر اسدیه صورت گرفته است، متذکر شد: در مسیر نیز منصورآباد پیش‌بینی شده که اگر ظرف دو تا سه ماه آینده راه‌اندازی نشود جایگزین مشخص می‌کنیم.
وی با بیان اینکه جایگاه سی‌ان‌جی به تنهایی مقرون به صرفه نیست، گفت: یکی از دلایل تأخیر هم همین موضوع مطرح شده ولی امسال عملیاتی می‌شود.
فرماندار شهرستا درمیان یکی از پتانسیل‌های درمیان را میل 73 نزدیکترین مرز به مرکز استان دانست و تصریح کرد: این بازارچه در گذشته تبادل مرزی زیادی داشته که از سال83 تا 85 رتبه نخست بحث واردات و صادارت را داشته است.
فرجامی‌فرد با بیان اینکه کارخانه سیمان باقران دومین کارخانه استان است، یادآور شد: این کارخانه تا مرز 30 کیلومتر فاصله دارد و باید 160 کیلومتر از مرز ماهیرود صادرات خود را انجام دهد و آمادگی ما برای برقراری ارتباط با افغانستان کامل است.
ایجاد کارخانه کاشی و سرامیک در درمیان مقرون به صرفه
وی با بیان اینکه کارخانه کاشی و سرامیک مقرون به صرفه است و بازار خوبی دارد، افزود: خاک از معادن درمیان حمل می‌شود و ما انتظار داریم خام‌فروشی قطع شود و تلاش می‌کنیم کارخانه کاشی و سرامیک را در شهرستان داشته باشیم تا هم اشتغال و هم زمینه تولید و صادارت برای مردم منطقه فراهم شود.
فرماندار شهرستان درمیان با بیان اینکه با حضور بنیاد علوی اقدامات خوبی در شهرستان انجام شده است، متذکر شد: تعداد 48 قنات با کمک بنیاد علوی بازسازی شده و همچنین قبل از ورود بنیاد یک زمین چمن مصنوعی داشتیم که امروز این رقم به 17 زمین رسیده و تا پایان سال به 22 زمین خواهد رسید.
فرجامی‌فرد با بیان اینکه حدود 600 واحد مسکن اقشار کم‌درآمد تکمیل شده است، تصریح کرد: تعداد 465 واحد دیگر سهمیه ما است که با مساعدت بنیاد مسکن و بنیاد علوی به نتیجه می‌رسد.
انتهای پیام/69071/ب

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/458331/راه‌اندازی-کارخانه-قند-«قهستان»-در-مهرماه--35-روستای-«درمیان»-با-تانکر-آبرسانی-می‌شود
بستن   چاپ