پیام خراسان
جامعه قرآنی، چشم انتظار مصوبات سفر رئیس جمهور به خراسان شمالی
چهارشنبه 1 تير 1401 - 07:47:05
پیام خراسان - ایسنا/خراسان شمالی پس از جدایی خراسان شمالی از خراسان بزرگ، تمام رئیس جمهورها به این استان سفر داشتند اما همیشه جای خالی موضوعات قرآنی در مصوبات سفرهای رؤسای جمهور دیده می‌شود.
طی 4 سفر رئیس جمهورها به خراسان شمالی، به حوزه قرآنی بی توجهی شده است و تاکنون مؤسسات و فعالان قرآنی استان با کمک‌های مردمی خدمات قرآنی به مردم استان ارائه می‌کردند اما در دو سال گذشته با شیوع کرونا بسیاری از مؤسسات قرآنی به علت مشکلات مالی فراوان مجبور به انتخاب تعطیلی شدند.
خراسان شمالی دارای جوانان مستعد و نخبه‌های قرآنی بسیاری است که اگر مورد توجه قرار گیرند به طور قطع استان شاهد جهش فعالیت‌های قرآنی خواهد بود.
مؤسسات قرآنی و در مجموع فعالیت‌های قرآنی با کمک‌های مردمی مدیریت می‌شود اما برای استانی محروم مانند خراسان شمالی که کمک‌های مردمی نیز ناچیز است باید دست‌گیری دولت به فعالان این حوزه بیشتر باشد تا حوزه قرآنی در استان به فراموشی سپرده نشود.
طی هفته جاری خراسان شمالی میزبان هیئت دولت خواهد بود و از همین جهت ایسنا به دغدغه‌ها و نیازمندی‌های جامعه قرآنی استان پرداخته است که در ادامه می‌خوانید:
دولت از تواضع جامعه قرآنی سوء استفاده نکند
الهام میرداماد، رئیس هیئت اندیشه‌ورز بانوان قرآنی خراسان شمالی، در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه فعالان قرآنی همیشه با وجود کمبودهای بسیاری که دارند با تواضع و صبر در کنار حاکمیت قرار گرفته است، اظها کرد: دولت‌ها نباید از تواضع جامعه قرآنی سوء استفاده کنند و توجهی به این حوزه نکنند.
مدیر مؤسسه قرآنی معراج بجنورد با تأکید براینکه مکان‌های قرآنی استان در شأن قرآن نیست، ادامه داد: بسیاری از مؤسسات قرآنی استان در مکان‌های استیجاری و با شرایط نامناسب فعالیت می‌کنند که این موضوع در شأن قرآن نیست.
میرداماد با بیان اینکه جامعه قرآنی خراسان شمالی انتظار انجام اقدامات با هزینه سنگین از طرف دولت را ندارد، تصریح کرد: بسیاری از اقدامات مناسب را می‌توان در قالب قانون‌های ویژه تعریف کرد و حداقل مؤسسات قرآنی درگیر موضوعات اداری، مالیاتی، بیمه‌ای و... نشوند.
وی با اشاره به اینکه استفاده مؤسسات قرآنی از شیفت عصر مدارس آموزش و پرورش یکی از بهترین اقداماتی است که می توان برای مؤسسات قرآنی انجام داد، ادامه داد: مؤسسات قرآنی پس از شیوع کرونا به علت مشکلات مالی مجبور به تعطیلی شدند در صورتی که اگر یکی از کلاس‌های مدارس در شیفت عصر در اختیار مؤسسات قرآنی قرار گیرد این مشکل مؤسسات حل می‌شود.
رئیس هیئت اندیشه‌ورز بانوان قرآنی خراسان شمالی اضافه کرد: ارتباط دانش آموزان و اولیا با مؤسسات قرآنی موجب جذب دانش آموزان به یادگیری قرآن می‌شود و بسیار با ارزش است.
وی با تأکید براینکه به علت نداشتن مکان مناسب برای تمام کارگاه‌ها، سمینارها و... با مشکل مواجه هستیم، افزود: برای گرفتن یک سالن از دستگاه‌های مختلف باید نامه نگاری‌های بسیاری انجام دهیم اما در نهایت نیز خروجی ندارد.
مدیر مؤسسه قرآنی معراج بجنورد در خصوص بیمه مربیان قرآنی، تصریح کرد: سامانه‌ای که برای این موضوع تعریف شده مشکلات بسیاری دارد و مربیان قرآنی و مدیران مؤسسات تقریبا هر روز با این مسئله درگیر هستند.
رئیس هیئت اندیشه‌ورز بانوان قرآنی خراسان شمالی در پایان تأکید کرد: تمام موضوعات ذکر شده با مدیریت و هماهنگی مناسب حل می‌شود که نشان می‌دهد انتظار جامعه قرآنی از دولت زیاد نیست و با توجهی جزئی می‌تواند مشکلات این حوزه را رفع کرد.
ایجاد مرکز شبانه‌روزی حفظ در خراسان شمالی نیازمند تأمین اعتبار
سید ناصر حسینی، رئیس اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی خراسان شمالی، در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه به دنبال ایجاد مرکز شبانه‌روزی حفظ در استان هستیم، اظهار کرد: راه‌اندازی این مرکز در راستای منویات مقام معظم رهبری برای تربیت 10 میلیون حافظ قرآن است و برای استان بسیار کاربردی خواهد بود که نیازمند 500 میلیون تومان اعتبار است.
وی با تأکید براینکه بیش از 80 درصد مؤسسات قرآنی استان در مکان‌های استیجاری فعالیت می‌کنند، افزود: حدود 48 مؤسسه قرآنی در استان داریم که به علت مشکلات مالی 50 درصد این مؤسسات تعطیل شده‌اند.
رئیس اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی خراسان شمالی با بیان اینکه توانمندسازی و حمایت مؤسسات قرآنی نیازمند توجه دولت است، افزود: 14 خانه قرآن در استان وجود دارد و تمام حوزه‌های قرآنی استان نیازمند حمایت برای رونق گرفتن هستند.
حسینی در پایان تصریح کرد: مربیان و مدیران مؤسسات قرآنی دغدغه بسیاری در حوزه بیمه دارند و امیدواریم دولت مردمی در سفر به استان از نیازمندی‌های جامعه قرآنی غافل نشود.
لزوم تخصیص اعتبارات قرآنی به صورت متمرکز
علی‌اصغر نودهی، رئیس گروه دفتر قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان ‌شمالی، در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه اعتبارات قرآنی بسیار جزئی و پراکنده است، اظهار کرد: اگر اعتبارات قرآنی به صورت متمرکز تخصیص پیدا کند، بخشی از نیازمندی‌های جامعه قرآنی را می‌توان پوشش داد.
وی با بیان اینکه جامعه قرآنی خراسان شمالی نیازمند مشوق است، افزود: نداشتن مکان مناسب برای فعالان قرآنی یکی از دغدغه‌های جدی این قشر است و در حال حاضر حتی اتحادیه قرآنی استان مکان ثابت و در شأن جامعه قرآنی ندارد.
رئیس گروه دفتر قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان ‌شمالی افزود: بیش از 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد اما همچنان مربیان قرآنی استان با روش‌های قدیمی تدریس می‌کنند که بخش زیادی از این به روز نبودن مربیان قرآنی به علت مشکلات مالی این جامعه است.
نودهی در پایان اضافه کرد: چند طرح و برنامه ارائه شده است و امیدواریم سفر دولت سیزدهم برای جامعه قرآنی خروجی مناسبی داشته باشد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/459577/جامعه-قرآنی،-چشم-انتظار-مصوبات-سفر-رئیس-جمهور-به-خراسان-شمالی
بستن   چاپ