پیام خراسان
روز‌های خوش کشاورزی پس از 35 سال خشکسالی/ اولین محصولات به بار نشستند
يکشنبه 5 تير 1401 - 08:58:48
پیام خراسان - بهمن 1400 بود که با کمک بسیج سازندگی، چاه آب کشاورزی روستا کوشه سفلی شهرستان خوسف دوباره به جریان افتاد و کشاورزان بعد از 35 سال بی آبی، زمین‌های خشک و بایر را زیر کشت بردند.
آبی که آبادانی را به ارمغان آورد
بیل کشاورزی در دست دارد و از کنار مزارع خود عبور و خدا را شکر می‌کند و آوازی از سر شادی از این نعمت سر می‌دهد؛ گویا دل کشاورزان این روز‌ها خوش است و سخت مشغول کشت و کار هستند.
صفری که از کشاورزان زحمتکش این روستا است به ما می‌گوید: در حال برداشت اولین محصول گندم خود بعد از 35 سال خشکسالی هستم و خدا را شاکرم که با احیای چاه آب، کشت و کار و کشاورزی دوباره در این روستا رونق گرفته است.

پیام خراسان

او می‌گوید: این روستا دارای مزارع حاصلخیز کشاورزی و باغ‌ها است که با آب چاه احیا شده این روستا سیراب می‌شوند.
به گفته صفری وجود باغ‌ها و زمین‌های کشاورزی در این روستا علاوه بر تولید محصولات، رنگ بیکاری را هم از چهره این روستا زدوده است.
صدای خوش برداشت از دل مزارع روستا
صدایی که این روز‌ها از دل مزارع روستا شنیده می‌شود حکایت از برداشت محصولاتی مرغوب همچون جو و گندم دارد.
آقای اکبری از کشاورزان روستای کوشه سفلی می‌گوید: رقم‌هایی که در اینجا کشت می‌شود رقم جو روشن و فجر است که بسیار محصول خوبی است.
بیشتر بخوانید
اجرای 357 هکتار سامانه آبیاری نوین در شهرستان درمیان آب را گل کنید کشاورزی رونق می‌یابد/ بلده، نابلد در شیوه‌های نوین آبیاری سدی که دریا شد/پرورش ماهیان دریایی در سد فرخی قاین او می‌گوید: به لطف خدا عملکرد قابل قبولی در برداشت محصولات کشاورزی داشته ایم.
به گفته این کشاورز، گندم و جو در روستا به دو صورت مکانیزه و سنتی برداشت می‌شود و یک مرکز خرید، گندم مازاد بر مصرف کشاورزان را به صورت تضمینی خریداری می‌کند.
اینجا کشت تعطیل نیست
کشاورزان روستای کوشه سفلی برداشت گندم و جو را از اوایل خرداد آغاز کرده اند.
آقای رضایی که 3 هکتار از محصول جو و گندم خودش را برداشت کرده به ما می‌گوید: کشت در این روستا تعطیلی ندارد.

پیام خراسان

این کشاورز می‌گوید: من محصول خود را برداشت کرده و حالا مزارعم را زیر کشت پنبه برده ام و دوباره بعد از برداشت پنبه زمین‌ها را زیر کشت چغندر قند، گاورس و یونجه خواهم برد.
او در حالی که شکرگزار خداوند است می‌گوید: در این روستا فرد بیکاری وجود ندارد و همه یا در حال برداشت و یا کشت محصولاتشان هستند.
کشاورز دیگری به زمینی که پشت سرش هست اشاره می‌کند و می‌گوید: این زمین حدود 35 سال خشک بوده و الان در آن درخت انجیر، انگور و عناب کاشته ام.
به بارنشستن 20 تن جو و گندم در مزارع روستا
با احیای چاه آب 100 هکتار از مزارع این روستا به کشت انواع محصولات زراعی و باغی اختصاص یافته است که پیش بینی می‌شود امسال برای اولین بار 20 تُن جو و گندم از آن برداشت شود.

پیام خراسان

همچنین با احیای چاه آب در این روستا 70 خانوار از نعمت آبدهی بهره‌مند شده اند.
انتقال آب با لوله به مزارع راه نجات کشاورزی
هر چند با احیای چاه آب کشاورزی، رونق به روستای کوشه سفلی بازگشته است، اما این آب به روش سنتی و از طریق کانال‌های خاکی به مزارع و باغ‌ها می‌رسد که بخشی از آن تبخیر و به هدر می‌رود.

پیام خراسان

هدایت آب برای جلوگیری از هدر رفت آن، مهمترین خواسته مردم این روستا است که با لوله کشی این کار انجام پذیر است.
به گفته کشاورزان، با انتقال آب از طریق لوله، آب از مخزن چاه وارد شبکه لوله می‌شود و در مسیر بعد از رسیدن به مزرعه، وارد مزارع و باغ‌ها می‌شود؛ با این کار از تبخیر و هدر رفت آن جلوگیری می‌شود.
گزارش از سمیرا گنجی
باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/460268/روز‌های-خوش-کشاورزی-پس-از-35-سال-خشکسالی--اولین-محصولات-به-بار-نشستند
بستن   چاپ