پیام خراسان
45 ایستگاه پزشکی از راه دور در استانهای سه گانه خراسان فعال است
یکشنبه 9 مرداد 1401 - 10:16:12 AM
ایرنا

پیام خراسان- دکتر ایوب توکلیان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار افزود: ستاد پزشکی از راه دور دانشگاه در تاریخ 17 خرداد ماه سال 1399 شکل گرفت و سامانه پزشکی از راه دور کلان منطقه 9 آمایشی کشور (استانهای سه گانه خراسان) با عنوان سپاد9، (sepad9@mums.ac.ir) در شهریور ماه 1399 توسط وزیر بهداشت به صورت آزمایشی در شرق کشور اجرایی شد.

وی ادامه داد: سامانه پزشکی از راه دور سپاد9 در تمامی بیمارستان‌های دولتی دانشگاه‌های علوم پزشکی کلان منطقه 9 آمایشی کشور راه‌اندازی و فعال شده است.

جانشین معاون‌ درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از طریق این سامانه، هشت دانشگاه کلان منطقه 9 شرق کشور و تمام بیمارستان‌های تابعه آنها و در مجموع 64 ایستگاه پزشکی از راه دور در کلان منطقه تحت پوشش قرار دارند و از این طریق ارائه خدمات می‌کنند. 

توکلیان افزود: در سامانه پزشکی از راه دور، مشورت‌های پزشکی توسط متخصص از راه دور انجام می‌شود که این مشورت از راه دور بین ایستگاه های مبدا (مشورت گیرنده) و مرجع (مشورت دهنده ) به صورت ارتباط صوتی، تصویری و متنی است.

وی در خصوص سامانه پزشکی از راه دور و نحوه فعالیت آن و چگونگی ارایه خدمات به بیماران شهرستان‌های دیگر توضیح و ادامه داد: برای استفاده از ظرفیت‌های این سامانه، تقویم پزشکان به صورت ماهیانه در اختیار تمام ایستگاه‌های پزشکی از راه دور دانشگاه‌های علوم پزشکی استان خراسان رضوی قرار می‌گیرد و بر طبق نیاز به مشورت برای بیمار بستری، یک روز قبل از مشاوره با کارشناس پزشکی از راه دور بیمارستان مرجع و حضور پزشک مشورت دهنده هماهنگی‌های لازم انجام می‌گیرد و در روز مشورت مشاوره بین ساعت 11 تا 13 انجام می‌شود. 

او در خصوص مزایای استفاده از این سامانه گفت: مشورت‌های از راه دور می‌تواند از طریق این سامانه انجام گیرد که سبب صرفه‌جویی در وقت و هزینه رفت و آمد می‌شود.

فعال سازی سامانه پزشکی از راه دور ویژه بیماران غیر کرونایی در خراسان رضوی

دبیر قرارگاه عملیاتی مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: همزمان با اوجگیری تعداد بیماران بستری و سرپایی، سامانه پزشکی از راه دور ویژه بیماران غیر کرونایی در مناطق زیرپوشش دانشگاه فعال شده است.

توکلیان افزود: در برنامه‌ریزی‌های انجام شده مقابله با موج هفتم کرونا، سامانه "پزشکی از راه دور" برای تشخیص و درمان بیماران غیرکرونایی برای جلوگیری از مراجعه غیرضروری و عدم مراجعه حضوری به مشهد در شهرستانهای استان خراسان رضوی فعال است.

وی اضافه کرد: همچنین در راستای مقابله با شیوع کرونا، قرارگاه عملیاتی مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد شبانه روزی شد تا از این پس، نمایندگان کمیته های مختلف در آن حضور داشته باشند و شرایط را رصد و پایش کنند.

جانشین معاون‌ درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در نشست قرارگاه مصوب شد که کمیته‌های بهداشت، درمان و نظارت به صورت مستمر و روزانه‌ از مراکز دولتی و غیر دولتی بازدید و رعایت نکردن قوانین و پروتکل‌ها را بررسی کنند.

توکلیان افزود: با توجه به افزایشی بودن آمار بیماران سرپایی و بستری کرونا، از عموم مردم خواستاریم ضمن رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و اجتناب از دورهمی، واکسیناسیون خود را تکمیل و دز یادآور واکسن کرونا را دریافت کنند.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در 16 شهرستان خراسان رضوی 80 درصد از جمعیت 6 میلیون و 870 هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت 17 شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های پزشکی نیشابور و تربت‌جام است.

منطقه آمایشی 9 دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، دانشگاه‌های مستقر در سه استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی را زیرپوشش دارد.


http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/465061/45-ایستگاه-پزشکی-از-راه-دور-در-استانهای-سه-گانه-خراسان-فعال-است
بستن   چاپ