پیام خراسان
خدمات غیرحضوری، اصلی‌ترین هدف صنعت برق خراسان رضوی در دولت سیزدهم
دوشنبه 14 شهریور 1401 - 9:57:20 AM
ایرنا
 پیام خراسان- یکسال از سپردن سکان اداره کشور به دولت سیزدهم می‌گذرد، دولتی که به ریاست آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و با شعار «دولت مردمی، ایران قوی» کار خود را آغاز کرد و به اذعان بسیاری از کارشناسان و ناظران، در تاریخ دولت‌های پس از انقلاب، هیچ دولتی به‌اندازه دولت سیزدهم و آیت‌الله رئیسی میراث‌دار مشکلات، ضعف‌ها و کاستی‌های برجای‌مانده از دولت پیش از خود نبوده است.

وضعیت بد شاخص‌های کلان اقتصادی، کسری بودجه، کاهش ارزش پول ملی، تورم بالا و بسیاری دیگر از چالش‌ها که ماحصل سیاست‌گذاری‌ها و اقدامات نادرست‌ سال‌های پیش از 1400 بود شرایطی را رقم زد که به گفته آیت‌الله رئیسی در اولین حضور وی در جلسه هیات دولت که با وزرای دولت قبل برگزار شد، نخستین چالش پرداخت حقوق مردادماه بود!

با این حال گرچه چالش‌ها بسیار زیاد بوده و هست، اما با همت مسوولان دولت سیزدهم اعم از رئیس جمهور، وزرا و سایر ارکان دستگاه اجرایی، طی یکسال گذشته علاوه بر رفع بسیاری از چالش‌های گذشته و تلاش برای ریل‌گذاری صحیح برای حرکت به سوی شرایط بهتر، اقدامات ارزشمندی نیز در حوزه‌های مختلف عملکردی صورت گرفته است که به نظر می‌رسد با گذشت یک سال از استقرار دولت اکنون نوبت به بازخوانی آن رسیده است.

به گزارش ایرنا، تعداد مشترکان برق شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی به جز حوزه شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد، یک میلیون و 270 هزار مشترک و طول شبکه‌های فشار متوسط و فشار ضعیف این شرکت 42 هزار کیلومتر است. تعداد مشترکان شرکت توزیع برق مشهد نیز یک میلیون و 650 هزار نفر و طول شبکه آن نیز حدود 17 هزار کیلومتر است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی در میزگرد خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز این استان حضور یافته و با تشریح مهمترین اقدامات این نهاد در دولت سیزدهم، گفت: این شرکت جزو دستگاههای خدماتی است که یک خدمت زیربنایی را با عنوان "انرژی برق" ارایه می دهد، در این راستا اگر صنعت برق را به بدن یک انسان تشبیه کنیم، به سه بخش اصلی تولید، انتقال و توزیع تقسیم می شود که قلب انسان مانند نیروگاه وظیفه تولید، شاهرگها مانند پستهای برق وظیفه انتقال و مویرگها مانند شبکه توزیع، وظیفه خون‌رسانی به همه نقاط را برعهده داشته و شریان های حیاتی را در دست دارند.

محسن ذبیحی افزود: شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی 43 هزار کیلومتر شبکه برق را در استان زیر پوشش خود دارد و از آنجا که این استان پهناور است باید شبکه گسترده ای از خدمات برق را به مشترکین ارایه داد.

وی اظهار داشت: به منظور ارایه بهتر خدمات به مشترکین لازم است که به چند مولفه توجه ویژه شود که در وهله نخست ایجاد یکپارچگی در مدیریت توزیع برق استان است به طوری که 29 مدیریت برق خراسان رضوی به صورت هماهنگ فعالیت داشته باشند و از جزیره ای عمل کردن آنها جلوگیری شود.

وی بیان کرد: برای همسو کردن فعالیتهای 29 مدیریت برق خراسان رضوی، یک شبکه ارتباطی برخط با پهنای باند مناسب ایجاد شد تا اطمینان حاصل شود هر خدمتی که در نقاط مختلف خراسان رضوی به مشترکین ارایه می شود با یک مدل واحد انجام می گیرد و اگر تغییری به منظور اصلاح فرآیندها انجام می شود، به صورت یکسان در کل استان پیاده گردد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: لازمه یکسان سازی خدمات، متمرکز کردن شبکه ها بود تا تغییرات به نحوی اعمال شود تا مدیریتهای برق در شهرستانها اطلاعات لازم را از طریق یک شبکه برخط با پهنای باند مطلوب دریافت کنند و در واقع همه اقدامات در این بستر شفاف و قابل کنترل و نظارت باشد.

ذبیحی با بیان اینکه خدمات ارایه شده از سوی شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی به 2 بخش تقسیم شده است، افزود: بخش اول مربوط به خدماتی می شود که به شکل اداری یا دفتری به متقاضی یا مشترک ارایه می شود که از آن جمله می توان به درخواست خرید انشعاب و رفع خاموشی و ... اشاره کرد، بخش دوم خدمات نیز مربوط به اقداماتی است که در راستای تامین و تداوم انرژی انجام می گیرد.

غیرحضوری شدن 96 درصد از خدمات شرکت برق خراسان رضوی

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی خاطرنشان کرد: از شهریور سال گذشته تاکنون امکان ارایه غیرحضوری 96 درصد از خدمات این شرکت به مشترکین فراهم شده است اما در پاره ای از موارد مشترکین تمایل به دریافت حضوری خدمات دارند.

وی افزود: در این مدت کل فرآیندها بازنگری، بررسی و بهینه سازی شده است تا خدمات در کمترین زمان ممکن به مردم ارایه شود به عنوان مثال در این راستا مدت زمان نصب انشعابات برق 70 درصد طی یک بازه یکساله نسبت به گذشته کاهش یافته که در افزایش میزان رضایتمندی مردم تاثیر بسزایی داشته است.

ذبیحی اظهار داشت: همه فرآیندها و اقداماتی که به واسطه آنها به مشترکین برق خدمات ارایه می شود در شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی، به طور کامل مکانیزه شده تا قابل رصد و ردیابی باشد، چرا که یکی از آفتهای نظام اداری، عدم شفافیت است، زمانی که شفافیت در کار وجود داشته باشد، هم مردم به حق و حقوق خود واقف شده و هم عملکردها مشخص می شود لذا به سرعت می توان نسبت به رفع این مشکلات اقدام کرد.

وی تمرکز شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی در دولت سیزدهم را رفع همه موانع بین این نهاد و مردم برشمرد و گفت: در دولت مردمی آیت الله رئیسی، تاکید زیادی بر ملاقاتهای مردمی شده است، در این راستا هم حضور ما در مرکز سامد (سامانه ارتباط الکترونیک دولت و مردم) نظم یافته و به تقاضاها به صورت تلفنی پاسخ داده می شود و هم براساس بخشنامه استانداری، دوشنبه هر هفته ملاقاتهای مردمی انجام می گیرد تا به مسائل و مشکلات مردم رسیدگی شود.

وی به اقدام ابتکاری شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی در خصوص تسریع در پاسخگویی به مشترکین اشاره و بیان کرد: مشترکین در نقاط دورتر از مرکز به دلیل همین فاصله قادر نیستند که برای رسیدگی به مشکل یا درخواست خود به مشهد سفر کنند، در این راستا طرح ابتکاری "دوشنبه های مردمی با برق" توسط این شرکت طراحی شد و براساس آن دوشنبه اول هر ماه به یکی از شهرستانها سفر کرده و با استقرار در مدیریت برق آن به درخواستها و مشکلات مشترکین گوش فرا می دهیم  که اگر نیاز به پاسخگویی باشد، بلافاصله نیاز آن مشترک برطرف می شود و اگر نیاز به پیگیری در مرکز داشته باشد، از طریق اتوماسیون به مدیر مربوطه ارجاع داده می شود.

برقدار کردن 18 روستا در خراسان رضوی 

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی به اقدامات این نهاد در حوزه تامین و تداوم انرژی یا پیشگیری از خاموشی اشاره کرد و گفت: در همین راستا طی یک سال گذشته 18 روستای بدون برق در استان برقدار شدند، البته چند سال قبل روستاهای برق دار در استان تقریبا تکمیل شده بودند اما تعداد آنها بیشتر شده است که این موضوع ناشی از مهاجرتهای معکوس یا تجمیع چند آبادی و تبدیل آن ها به روستا یا تبدیل آبادی های بزرگ به روستا در تقسیمات کشوری بوده است.

ذبیحی با اشاره به توجه ویژه دولت سیزدهم به روستاها اظهار داشت: در خراسان رضوی 2 هزار و 800 روستای بالای 20 خانوار جمعیت وجود دارد که طی یکسال گذشته شبکه برق 329 روستا در استان اصلاح یا بهینه سازی شده است که شامل رفع افت ولتاژ، ایجاد حریم، تقویت روشنایی معابر، جابه جایی پایه های برق در داخل معابر و ... می شود.

وی به تامین انرژی برق حداقلی برای عشایر کوچرو خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: طی یکسال گذشته هزار و 300 سامانه خورشیدی پرتابل قابل حمل تهیه و در اختیار عشایر کوچرو استان قرار گرفت، 90 درصد از هزینه این سامانه ها توسط دولت و 10 درصد توسط خود عشایر تامین شده است، این سامانه ها به راحتی قابل حمل بوده و با انرژی خورشیدی شارژ می شود و نیازهای اولیه عشایر به روشنایی را تامین می کند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: در حوزه توسعه شبکه روستایی طی یک سال گذشته شبکه 86 کیلومتر توسعه یافته و این موضوع نه تنها روند تداوم انرژی را مطلوب تر کرده است، بلکه شاخص "متوسط زمان خاموشی هر مشترک در سال" را 25 درصد رشد داده است که در نوع خود موفقیت خوبی به شمار می رود.

رویت پذیر شدن شبکه برق خراسان رضوی

ذبیحی به پیاده سازی شبکه اتوماسیون توزیع و بهبود قابلیت اطمینان شبکه فشار متوسط در شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی در یک سال گذشته اشاره و بیان کرد: این اتوماسیون ضمن رویت پذیر کردن شبکه، بستر مشاهده جزییات شبکه و ولتاژ جریان برق را از راه دور در مرکز فراهم کرده است به طوری که می توان از راه دور فرمان قطع و وصل برق را صادر کرد.

وی اظهار داشت: پیاده سازی این شبکه کمک کرده است تا در زمان اوج بار مصرف، میزان خاموشی ها و مدت زمان رفع آنها کاهش یابد، همچنین در این بخش نصب کلیدهای اتوماسیون در شبکه برق در مقایسه با سال گذشته 170 درصد افزایش یافته و در واقع اکثر شاخص ها در این مدت از رشد خوبی برخوردار بوده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی به مصوبات سفر فروردین ماه امسال دولت به این استان در حوزه توزیع برق اشاره و بیان کرد: یکی از مهمترین این مصوبات، تامین روشنایی پنج کیلومتر از محور ارتباطی گناباد - بیدخت بود که کار آن به اتمام رسیده و در هفته دولت بهره برداری شده است.

بهره برداری از 41 طرح برقرسانی در هفته دولت

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان خراسان رضوی گفت: به مناسبت هفته دولت 41 طرح‌ برق رسانی در نقاط مختلف استان با صرف اعتباری بالغ بر سه هزار و 530 میلیارد ریال به بهره برداری رسیده و یا عملیات اجرایی آن آغاز شده است.

ذبیحی افزود: با هدف تأمین برق پایدار و مطمئن و افزایش رضایت مشترکین ، این تعداد پروژه در 29 مدیریت برق تحت پوشش شرکت توزیع نیروی برق استان خراسان رضوی و در مناطق شهری و روستایی اجرا شده است.

وی در تشریح پروژه های یاد شده گفت: برای افزایش قابلیت اطمینان شبکه، کاهش خاموشی، رفع افت ولتاژ، اصلاح شبکه های فرسوده و تسریع در ارایه خدمات به مشترکین حدود 77 کیلومتر شبکه فشار ضعیف و فشار متوسط احداث شده و تعداد 18 دستگاه ترانسفورماتور و 2 هزار و 100 دستگاه چراغ روشنایی نیز نصب شده است.

وی برق رسانی به 10 روستای بدون برق، تحویل هزار دستگاه سامانه خورشیدی به عشایر استان، اصلاح شبکه 530 روستا در قالب طرح بهارستان و تأمین برق حدود 11 هزار متقاضی در نقاط مختلف و ایجاد و تقویت روشنایی معابر را از پروژه های اجرا شده ذکر کرد.

ذبیحی، ایجاد حدود 6 کیلومتر شبکه روشنایی معابر در حد فاصل گناباد - بیدخت را، به عنوان مصوبه سفر ریاست جمهوری به استان، ساماندهی و هوشمندسازی شبکه توزیع و انشعابات برق سید آباد چناران و فریمان و تبدیل 350 کیلومتر شبکه سیمی به کابل خودنگهدار را از مهمترین پروژه های هفته دولت برشمرد.

مدیریت مطلوب اوج بار تابستانی

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: امسال در پی انعقاد تفاهم نامه با مالکین چاه های کشاورزی، 95 درصد از آنها در زمان اوج بار همکاری لازم را با این شرکت داشته و مدیریت مصرف را اعمال کردند، به طوری که از این محل روزانه 150 مگاوات علاوه بر سایر برنامه ها در بخشهای دیگر از جمله صنعت و ... کاهش بار در ساعات اوج بار شبکه سراسری به عمل آمده است.

ذبیحی اظهار داشت: 50 درصد از مصرف برق استان مربوط به حوزه کشاورزی است که امسال مصرف آنها در زمان اوج بار در قالب انعقاد تفاهم نامه هایی مدیریت شد، قبل از آغاز اوج بار تابستانی اطلاع رسانی لازم به مشترکین بخش کشاورزی استان انجام گرفت و برنامه مدیریت بار کشاورزی در اجرای مصوبات هیات وزیران تشریح شد.

وی خاطرنشان کرد: طبق مصوبه هیات وزیران، به مشترکینی که با وزارت نیرو در مدیریت مصرف برق همکاری کنند، پاداش تعلق می گیرد و تخفیف های لازم در قبض برق آنان اعمال می شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: بیش از 18 هزار تفاهمنامه با مشترکان بخش صنعتی و کشاورزی استان برای همکاری با شرکت برق در راستای کاهش مصرف برق در ساعات اوج بار منعقد شد که در راستای این تفاهم نامه ها با صنایعی مانند فولاد، برنامه‌ریزی به نحوی انجام گرفته که تعادل بازار برهم نخورد و توازن بین تولید و مصرف کالا حفظ شود، امسال با تدابیری که از سوی دولت سیزدهم اتخاذ شد، شرایط تامین برق در تابستان وضعیت بهتری نسبت به سال گذشته داشته است.

ذبیحی با اشاره به وجود یک میلیون و 400 هزار مشترک این شرکت در استان، گفت: از این تعداد یک میلیون و 150 هزار مشترک خانگی هستند که خوشبختانه حدود 93 درصد از کل مشترکان خانگی استان الگوی مصرف را رعایت می‌کنند.


http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/470208/خدمات-غیرحضوری،-اصلی‌ترین-هدف-صنعت-برق-خراسان-رضوی-در-دولت-سیزدهم
بستن   چاپ