پیام خراسان
سرنخ چاقی کودکی در تغذیه مادر
شنبه 23 مهر 1401 - 18:31:06
پیام خراسان - چاقی دوران کودکی با انتخاب‌های غذایی ضعیف مادر مرتبط است.

به نقل از ارث، طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، تقریباً 39 میلیون کودک در سال 2020 دارای اضافه‌ وزن یا چاقی بودند که این شرایط، اغلب منجر به افزایش خطر بیماری قلبی، دیابت، سرطان و حتی مرگ زودرس می‌شود.
در حال حاضر، یک گروه بین‌المللی از کارشناسان کشف کرده‌اند که به نظر می‌رسد مصرف احتمالی برخی از غذاها در دوران بارداری، بدون توجه به سایر عوامل سبک زندگی، با افزایش خطر اضافه وزن یا چاقی در کودکان مرتبط است.
دانشمندان پیشنهاد می‌کنند که مادران ممکن است از محدود کردن مصرف غذاهای فوق‌العاده فرآوری شده سود ببرند. البته دستورالعمل‌های رژیم‌ غذایی مقامات بهداشتی باید اصلاح و موانع مالی و اجتماعی برای بهبود تغذیه زنان باردار و در نتیجه کاهش چاقی کودکان برطرف شود.
محققان داده‌های مربوط به 19 هزار و 958 کودک متولد شده از 14 هزار و 553 مادر را در آمریکا جمع‌آوری کردند.
آنان در تجزیه‌وتحلیل خود، طیفی از عوامل بالقوه تأثیرگذار مانند وزن مادر، سطح فعالیت‌ بدنی، سیگار کشیدن، وضعیت زندگی همچنین مصرف غذاهای فوق فرآوری‌شده توسط کودکان و زمان بی‌تحرکی را نیز در نظر گرفتند که به شدت با چاقی دوران کودکی مرتبط هستند.
طی یک دوره متوسط چهار ساله پیگیری، 2471 کودک با اضافه وزن یا چاقی مواجه شدند که نشان می‌دهد مصرف غذای فوق فرآوری شده مادر با افزایش خطر ابتلا به چنین شرایطی در فرزندان وی مرتبط است. به عنوان مثال، خطر در گروهی که بیشترین مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده (12.1 وعده در روز) را داشتند، در مقایسه با گروه کم مصرف (3.4 وعده در روز) 26 درصد بیشتر شناسایی شد.
این مطالعه به بررسی و تحقیق بیشتر نیاز دارد اما از اهمیت اصلاح توصیه‌های غذایی و توسعه برنامه‌هایی برای بهبود تغذیه زنان در سنین باروری برای ارتقاء سلامت فرزندان حمایت می‌کند.
یافته‌های این مطالعه در نشریه The BMJ منتشر شده است.

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/474726/سرنخ-چاقی-کودکی-در-تغذیه-مادر
بستن   چاپ