پیام خراسان
جهادی از جنس سلامت در دورترین نقاط مرزی خراسان شمالی
سه شنبه 8 آذر 1401 - 8:09:08 AM
ایرنا
پیام خراسان- گرچه برخی از افراد از افزایش تعرفه های پزشکی و هزینه های درمان گلایه دارند و پزشکان را به باد انتقاد می گیرند اما هستند هنوز پزشکانی که بدون هیچ چشمداشتی در مناطق محروم حضور پیدا می کنند و سعی در نمایش لبخند بر رخسار اهالی این مناطق دارند.

این جهادگران کسانی هستند که خدمت رسانی در مناطق محروم را به حضور در مطب های شیک و مجلل ترجیح می‌دهند تا با عطوفت جلوه ای از ایثار را در جامعه به نمایش بگذارند و به مردم بگویند هنوز طبیبانی از جنس مِهر برای دوای دردها وجود دارد.

گروه جهادی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی که همواره در ارایه خدمات جهادی پیشقدم است؛ هر ماه برای ارایه خدمات سلامت یکی از مناطق محروم را انتخاب می کند که این بار برای زدودن درد و رنج از چهره مردم این خطه، قدم به یکی از دورافتاده‌ترین روستاهای مرزی خراسان شمالی یعنی روستای "سوخسو انقلاب" گذاشته تا قسمتی از رنج و محنت را از چهره مرمان این دیار بزداید.

وقتی خبر حضور گروه جهادی را در این روستای مرزی می شنوم در یک روز سرد پاییزی که بارش صبح زمین را هم خیس کرده بود، خود را به محل ارایه خدمات درمانی این گروه جهادی واقع در دبستان شهید بیگلری می رسانم تا از نزدیک شاهد خدمت رسانی به اهالی باشم.

ساعت 9 و 30 دقیقه صبح است و اولین چیزی که در بدو ورود به چشمم می خورد، جمعیتی است که جلوی ورودی دبستان ازدحام کردند و سعی در دریافت خدمات درمانی دارند.

یکی از این افراد جهادی هم که در حال نوبت دهی است به آنها می گوید؛ نگران نباشید ما تا چند روز در این منطقه حضور داریم و همه شما ویزیت خواهید شد.

 

با معرفی خود به عنوان خبرنگار و به بهانه تهیه گزارشی وارد محل طبابت می شوم و چشمم به دندانپزشکی می افتد که به‌ شدت مشغول کار است و با وجود اینکه از هفت صبح مشغول کار بوده، اثری از اخم در چهره او نیست و اگر باشد هم آن را لابه لای لبخندهایش استتار کرده است.

در این میان دستیار دندانپزشک نوبت بعدی را صدا می زند که پیرمردی با مهربانی از من می پرسد، آقا نوبت شماست؟ که همین سوال کوتاه موجبات گفت و گوی من با "بایرام قلی" را فراهم می کند.

"بایرام قلی" پیرمردی است که از روستای همجوار "پرسه سو" به روستای "سوخسو انقلاب" آمده است که ضمن دعای خیر برای جهادگران می گوید: چند روزی است که درد دندان امانم را بریده بود تا جایی که الان چند وقته خانه نشین شده ام و همه کارهایم مانده است.

وی می افزاید: خدا این پزشکان جوان را عاقبت به خیر کنه، به‌دلیل طولانی بودن مسیر تا نزدیکترین مرکز و بالا بودن هزینه‌های درمان دندان حالا حالاها مجبور به تحمل درد دندان بودم.

بایرام قلی می گوید: یکی از آشنایانم می گفتکه این پزشکان جدای از عصب کشی، دندان را هم پر می کنند این لطف بزرگی است چون من که به شخصه با این وضعیت معیشتی ام توان درمان دندان هایم را ندارم.

 

در این میان یکی دیگر از روستاییانی که منتظر تزریقات است با ما هم صحبت می شود و می گوید: چند روزی است که به شدت سرما خورده ام و شدیدا ناخوش بودم اما توان رفتن به درمانگاه شهر راز را نداشتم که خداروشکر امروز این گروه جهادی به این منطقه آمد.

کریم دولتی می افزاید: خدا خیرشان بدهد، جدای از ویزیت رایگان، تمامی داروها را نیز رایگان در اختیارم گذاشتند.

وی می گوید: ما که نمی توانیم خدمات این عزیزان را جبران کنیم انشالله خداوند پاداش آنها را دهد و همیشه در زندگی خود موفق باشند.

بعد از گفت و گو با این اهالی محروم، سراغ مسوول این گروه جهادی می روم تا از او در خصوص نوع خدمات درمانی و میزان افرادی که قرار است در این اردوی جهادی ویزیت شوند، سوال کنم.

ارایه خدمات درمانی به 500 نفر

مسوول اردوهای جهادی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در این خصوص می گوید: اردوی جهادی مستقر در این منطقه جدای از روستای "سوخسو انقلاب" به اهالی روستاهای پرسه سود و سوخسو هاشم نیز خدمات درمانی رایگان ارایه می دهد.

جواد اکبری فر می افزاید: معمولا در هر منطقه محروم به حدود 500 نفر خدمات ارایه می دهیم که پیش بینی می شود در این منطقه نیز همین تعداد از خدمات درمانی رایگان بهره مند شوند.

وی تصریح می کند: این اردوی جهادی 40 نفره متشکل پزشک عمومی، دندانپزشک، ماما و کارشناس بهداشت خانواده که خدمات درمانی رایگان را به اهالی این روستاها ارایه می دهند.

 

اکبری فر می گوید: همچنین داروهای مورد نیاز روستاییان نیز به صورت رایگان تهیه و تحویل می شود.

وی یادآور می شود: در صورت نیاز روستاییان به خدمات تخصصی، بیمار به مراکز تخصصی درمان در مرکز خراسان شمالی معرفی و رایگان درمان می شود.

 

بهره‌مندی 25 روستا از خدمات درمانی رایگان

مسوول اردوهای جهادی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می گوید: 25 تیم جهادی پزشکی از ابتدای سالجاری تاکنون به 25 روستای کم برخوردار اعزام شدند و خدمات پزشکی رایگان ارایه کردند.

وی می افزاید: دریافت خدمات پزشکی رایگان در قالب اردوهای جهادی در هشت ماهه سالجاری نسبت مدت مشابه پارسال 2.5 برابر افزایش پیدا کرده است.

اکبری فر با اشاره به فعالیت سه اردوی جهادی علوم پزشکی در خراسان شمالی، خاطرنشان کرد: اینک نیز مناطق روستایی محروم استان با توجه به اولویت در حال شناسایی برای ارایه خدمات پزشکی رایگان است.

اکنون پنج هزار نفر در حوزه سلامت خراسان شمالی خدمت رسانی می کنند و در این استان، 360 پزشک عمومی و 250 پزشک متخصص فعالیت دارند.

شهرستان راز و جرگلان با 62 هزار نفر جمعیت از داشتن بیمارستان بی‌بهره است و مردم این منطقه ناگزیرند برای دریافت خدمات درمانی فاصله چند 10 کیلومتری آن تا شهرستان مانه و سملقان و یا بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی را طی کنند.

این شهرستان که در شمالی‌ترین نقطه استان قرار دارد، هم مرز با کشور ترکمنستان بوده و دارای سه بخش مرکزی، جرگلان و غلامان است.


http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/480217/جهادی-از-جنس-سلامت-در-دورترین-نقاط-مرزی-خراسان-شمالی
بستن   چاپ