پیام خراسان
صدور مجوز راه‌اندازی رشته حکمرانی روستایی برای نخستین بار در کشور
چهارشنبه 19 بهمن 1401 - 20:06:31
پیام خراسان - ایسنا/کرمان معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از اخذ مجوز تدریس رشته دانشگاهی " حکمرانی روستایی" در دانشگاه‌های آزاد سراسر کشور خبر داد.
حمید ملانوری امروز 19 بهمن ماه در گردهمایی دهیاران شهرستان رفسنجان اظهار کرد: با دانشگاه آزاد اسلامی تفاهم‌نامه‌ای منعقد شده تا رشته " حمکرانی روستایی" راه اندازی شود؛ رشته دانشگاهی که بتواند کسی را تربیت کند تا به ارتقاء محیط روستا و مدیریت آن کمک کند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
ضروری است فرد دهیار یا عضو شورای اسلامی روستا باید دانش آموخته باشد. 
وی با اشاره به اینکه این رشته در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می شود، بیان کرد: حتی علاقمندان می توانند بدون آزمون کنکور وارد این رشته شوند و البته برای دهیاران هم امتیاز ویژه تخفیف شهریه های دانشگاهی را قائل شدیم و از ترم بهمن در دفترچه کنکور اعلام و دانشجو پذیرش می شود.
ملانوری افزود: 53 درصد جمعیت کشور قبلا روستایی نشین بودند امروز 23 درصد جمعیت کشور روستایی و بقیه یا شهری یا در حاشیه شهرها هستند یا اینکه عده ای از روستاها در حوزه مدیریت شهری قرار گرفتند.
معاون دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها تصریح کرد: 23 درصد جامعه ایرانی در قالب 60 هزار روستا و آبادی است و بیش از 37 هزار و 900 دهیاری مجوز دارند که بیش از 36 هزار دهیاری فعال در ایران وجود دارد.
ملانوری ادامه داد: یکی از کانون‌های تولید، روستاها هستند، در تعریف دهیار 47 وظیفه و رسالت آمده است. بحث های مدیریت آب و خاک، حقوق شهروندی، ایجاد و نگهداری فضای سبز، توسعه و نشاط و ... در این وظایف آمده است.
وی خاطرنشان کرد: دهیاران باید متوجه باشند که مسئولیت روستا به دست آن‌هاست و مدیر میدان و صحنه هستند و باید علاوه بر رفع مشکلات روستا اقدام به خودکفایی شدن روستاها و درآمدزایی هم بکنند.
معاون دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت: برای این کار باید نگاه نو و برنامه تحولی داشته باشیم. در گام دوم انقلاب باید روش و گام جدید برای این دوره برداشته شود؛ زمینه کارهای خلاقانه و دانش بنیان هم به واسطه توسعه دانشگاه ها و فناوری به وجود آمده که می توان از این ظرفیت در جهت خودکفایی روستاها استفاده کرد.
وی بیان کرد: آموزش‌ها و توانمندسازی هم باید نو باشد، دوره‌های جدید در کشور در دو نقطه از جمله در شهرستان ریگان اجرا کردیم تا به توانمندسازی برسند؛ در این راستا اقتصاد روستا، کشاورزی، دام، طیور، گردشگری روستایی، مشارکت زنان و مردان، حقوق شهروندی، تعلیم و تربیت، بحث های پزشکی و حوزه سلامت روستا را آموزش می دهیم.
ملانوری بر خلق ثروت در روستاها برای درآمدزایی و خودکفایی تاکید کرد و گفت: در حال حاضر در کشور که 36 هزار دهیاری فعال داریم. در استان کرمان 2471 فعال و در رفسنجان 150 دهیاری فعال داریم در کنار این‌ها 900 تعاونی دهیاری در کشور راه‌اندازی کردیم و این اتحادیه تعاونی روستایی در هفت استان کشور فعال است. این یعنی اینکه ما ظرفیت و زیرساخت را برای یکسری اقدامات ایجاد کردیم.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/501602/صدور-مجوز-راه‌اندازی-رشته-حکمرانی-روستایی-برای-نخستین-بار-در-کشور
بستن   چاپ