پیام خراسان
بهترین راهکار برای حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری‌ها
چهارشنبه 13 اردیبهشت 1402 - 10:37:09 AM
سلامت نیوز
پیام خراسان - 
سبک زندگی ناسالم، نداشتن رژیم غذایی مناسب، کم خوابی، کم تحرکی و عدم انجام فعالیت‌های ورزشی، میزان ابتلا به چاقی را در میان افراد جامعه به ویژه کودکان افزایش داده است.
60 درصد مشکلات حوزه سلامت، ناشی از چاقی است
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: 60 درصد از مشکلات حوزه سلامت افراد، ناشی از چاقی و اضافه وزن است.
  دکتر سید جواد حسینی با بیان اینکه موارد چاقی، فعالیت بدنی، فرهنگ پیاده‌روی، جوانی جمعیت، سلامت زنان و سبک زندگی از جمله موضوعات مورد تاکید حوزه سلامت است، اظهار کرد: دریافت کالری کافی، تحرک بدنی مناسب و مصرف غذا‌های سالم، نقش موثری در سلامت گروه‌های مختلف جامعه دارد.
وی ادامه داد: کم تحرکی نقش منفی در انباشت مواد غذایی و ایجاد التهاب در بدن دارد و باید در کنار تغذیه سالم به موضوع تحرک بدنی مناسب نیز توجه شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: هزار و 261 واحد سلامت در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعال است که در قالب مراکز، خانه‌ها و پایگاه‌ها فعال هستند و در این واحدها، خدمات متعددی در حوزه‌های مختلف از جمله موضوع تغذیه ارائه می‌شود.
افزایش 4 درصدی شاخص توده بدنی بالای 25 در افراد بالای 18 سال خراسان رضوی
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: شاخص توده بدنی (بی ام آی) بالای 25 در افراد بالای 18 سال خراسان رضوی در پنج سال اخیر حدود چهار درصد افزایش داشته است.
دکتر زهرا اباصلتی افزود: همچنین در این بازه زمانی فعالیت بدنی در جمعیت کشور حدود پنج درصد و در جمعیت استان خراسان رضوی یک درصد کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه میزان مصرف نمک نیز در همین مدت حدود 2 درصد افزایش یافته است، ادامه داد: امروزه مصرف نامطلوب میوه، لبنیات، نمک و روغن 40 تا 50 درصد بیشتر از حد معمول است و حال آنکه افراد باید بدانند چه مصرف کنند، چه مقدار و چگونه مصرف کنند.
چاقی 62 درصد از گروه سنی بالای 18 استان خراسان رضوی
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هم اکنون در گروه بالای 18 سال کشور، 63 درصد، در استان خراسان رضوی 62 درصد و مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد 50 درصد گرفتار چاقی و اضافه وزن هستند.
دکتر اباصلتی افزود: در حال حاضر 52 درصد از جمعیت کشور و استان خراسان رضوی فعالیت بدنی مناسب ندارند.
غربالگری سلامت، موثر در پیشگیری و کنترل بیماری
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: یکی از اهداف مهم نظام سلامت، شناسایی موارد مشکل‌دار است تا در زمان موردنیاز مداخلات لازم صورت پذیرد لذا از شهروندان انتظار داریم با مراجعه به نزدیکترین مرکز بهداشت برای انجام غربالگری سلامت اقدام کنند تا در صورت نیاز توصیه‌های لازم انجام شده و اقدامات موثر صورت گیرد.
دکتر اباصلتی، داشتن تغذیه سالم و مناسب را لازمه داشتن جسمی سالم دانست و افزود: مصرف میوه و سبزی در سلامت، وزن مناسب، کاهش کلسترول و قندخون و عدم ابتلا به مشکلات دیابت و فشارخون موثر است.
وی ادامه داد: در کنار تغذیه، بحث تحرک و فعالیت بدنی هم بسیار حائز اهمیت است که متاسفانه میزان تحرک به خصوص در جوانان روز به روز کاهش یافته و به جای آن بخش زیادی از وقت آنان در فضای مجازی می‌گذرد.
درمان چاقی باید زیر نظر متخصص تغذیه انجام شود
عضو هیات علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: مشکل چاقی مانند دیگر بیماری‌ها با دارو حل نمی‌شود و نیازمند دریافت مشاوره از متخصص تغذیه، رژیم غذایی مناسب و تحرک و فعالیت بدنی مناسب است.
دکتر نعمتی افزود: برای درمان چاقی باید همانند بیماران قلبی، مغزی، بینایی، شنوایی و ... به متخصص مراجعه کرد، چیزی که متاسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفته و بیشتر مردم به تبلیغات فضای مجازی و ماهواره رجوع می‌کنند، که بسیار آسیب‌زا است.
وی گفت: در علم پزشکی ماهانه مجاز به کاهش وزن 2 تا 4 کیلوگرم هستیم که متاسفانه در برخی افراد 2 تا 3 برابر این میزان دیده می‌شود که منجر به آب شدن ماهیچه‌ها، ریزش مو و آسیب به کیسه صفرا، کبد و دیگر نقاط بدن می‌شود.
وی ادامه داد: در علم پزشکی ماهانه مجاز به کاهش وزن به میزان 2 تا چهار کیلوگرم هستیم و حال آنکه برخی 2 تا سه برابر این میزان وزن کم می‌کنند که این امر منجر به آب شدن ماهیچه‌ها، ریزش مو و آسیب به کیسه صفرا، کبد و دیگر نقاط بدن آنان می‌شود که عمده این مشکلات و 50 درصد آسیب‌های تغذیه‌ای ریشه در راهنمایی‌های نادرست فضای مجازی و عطاری‌ها دارد.

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/535614/بهترین-راهکار-برای-حفظ-سلامتی-و-پیشگیری-از-بیماری‌ها
بستن   چاپ