پیام خراسان
کاهش روند بیماری کبد چرب با رژیم غذایی ژاپنی
پنجشنبه 21 ارديبهشت 1402 - 17:58:27
پیام خراسان - طبق یک مطالعه جدید، رژیم غذایی ژاپنی به کُند کردن روند بیماری کبد چرب کمک می‌کند.

به نقل از مدیکال نیوز، یک مطالعه جدید نشان داد که غذا‌های سویا، غذا‌های دریایی و جلبک دریایی به شدت با کُند کردن پیشرفت فیبروز کبدی مرتبط هستند.
رژیم غذایی ژاپنی مصرف غذا‌های باکیفیت و مصرف کمتر قند، چربی‌های اشباع شده و سدیم را ترویج می‌کند.
پیروی از یک رژیم غذایی به سبک ژاپنی می‌تواند به افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی کمک کند تا پیشرفت آن را کُند کند. نویسندگان این مطالعه رژیم غذایی و پیشرفت بیماری 136 فرد مبتلا به کبد چرب غیرالکلی را که در بیمارستان دانشگاه متروپولیتن اوزاکا در ژاپن تحت درمان بودند، تحت نظر گرفتند.
محققان رژیم غذایی هر فرد را با توجه به پایبندی آن به شاخص رژیم غذایی ژاپنی 12 جزء، موسوم به mJDI 12 امتیاز دادند. نمرات بالای mJDI 12 با کُند کردن پیشرفت فیبروز کبدی همراه بود.
رژیم غذایی ژاپنی شامل 12 غذا و گروه غذایی است:
1. برنج
2. سوپ میسو
3. ترشی
4. محصولات سویا
5. سبزیجات سبز و زرد
6. میوه‌ها
7. غذا‌های دریایی
8. قارچ
9. جلبک دریایی
10. چای سبز
11. قهوه
12. گوشت گاو 
در رژیم غذایی ژاپنی‌ها، افرادی که سویا، غذا‌های دریایی و جلبک دریایی بیشتری مصرف می‌کردند، از بیشترین مهار پیشرفت فیبروز کبدی برخوردار بودند.
محققان همچنین تأثیر رژیم غذایی بر توده عضلانی را دنبال کردند و دریافتند افرادی که محصولات دارای سویای بیشتری مصرف می‌کنند، علاوه بر نرخ پایین پیشرفت فیبروز، مقدار توده عضلانی بیشتری نیز تولید می‌کنند.
غذا‌هایی که سرشار از قند‌های تصفیه شده، یا چربی اشباع شده، نمک یا چربی ترانس هستند، همگی می‌توانند با افزایش التهاب و مقاومت به انسولین و با افزایش استرس اکسایشی بر بدن، بیماری کبد چرب را افزایش دهند.

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/536799/کاهش-روند-بیماری-کبد-چرب-با-رژیم-غذایی-ژاپنی
بستن   چاپ