پیام خراسان
وجود دو میلیون و 700 هزار هکتار ظرفیت توسعه جنگل در کشور
شنبه 13 خرداد 1402 - 18:32:38
پیام خراسان - به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، علیزاده علی‌آبادی رییس موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور در خصوص فواید و مشکلات کاشت یک میلیارد درخت، گفت: اجرای طرح یک میلیارد درخت در کشور طبق برآورد‌های صورت گرفته با وجود داشتن بخشی از امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی در سازمان منابع طبیعی، به حداقل 18 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که قرار است پول اجرای این طرح از طریق مشارکت‌های مردمی، بخش خصوصی و شرکت‌ها تامین شود، البته ردیف بودجه نیز برای آن تصویب شده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان

پیام خراسان

رییس موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور با اشاره به این که قاچاق چوب را نمی‌توانیم نادیده بگیریم، اضافه کرد: در واقع بخشی از طرح کاشت یک میلیارد درخت به منظور زراعت چوب است تا به تولید چوب مورد نیاز کشور کمک شود.
وی افزود: این طرح با جلب حمایت مقامات عالی رتبه کشور آغاز شده و قرار است با استفاده از ظرفیت‌های دستگاه‌های دولتی، بخش خصوصی و مشارکت مردمی انجام شود تا توجه مردم به منابع طبیعی بیش از پیش جلب شود.
علیزاده وظیفه موسسه تحقیقات جنگل‌ها را حمایت و حفاظت از توسعه جنگل‌های کشور دانست و گفت: این موسسه از کلیات این طرح حمایت می‌کند، اما ایراداتی بر اجرای آن وارد است که می‌تواند با توصیه‌های کارشناسی انجام شود و همه دستگاه‌ها و مردم ملزم به رعایت دستورالعمل‌های علمی اجرای این طرح هستند تا با موفقیت اجرایی شود.
وی تصریح کرد: کاشت یک میلیارد درخت طی مدت زمان چهار سال عملی و قابل اجرا است در کشور ما به اندازه کافی ظرفیت مکانی لازم برای اجرای این طرح وجود دارد به طوری که اکنون دو میلیون و 700 هزار هکتار ظرفیت توسعه جنگل در کشور و ظرفیت‌های فراوانی برای احیا جنگل‌ها داریم، بنابراین می‌توانیم به راحتی طرح کاشت یک میلیارد درخت را در کشور با رعایت ضوابط علمی اجرا کنیم هر چند که با توجه به برخی محدودیت‌های ممکن است مدت زمان اجرا افزایش یابد.
این مسوول اظهار داشت: نهال‌ها باید متناسب با شرایط زیست‌محیطی مناطق مختلف کشور باشد به طوری که در غرب کشور به طور عمده بلوط، زالزالک و بنه، در شمال کشور انواع بلوط، ممرز، راش و برخی برگ سوزنی‌ها، در مناطق مرکزی کشور زیتون تلخ، زبان گنجشک و اقاقیا و در جنوب کشور درختان حراء، مانگرو، اکالیپتوس، کنار و کهور کاشته خواهد شد.
رییس کمیته علمی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت گفت: اولویت وزارت جهاد کشاورزی برای اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت، داشتن تولید پایدار محصولات کشاورزی است که در این راستا باید منابع طبیعی خوبی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه کاشت یک میلیارد درخت در کشور می‌تواند از بروز گرد و غبار و ریزگرد‌ها جلوگیری کرده و هوا را تلطیف کند، ادامه داد: منابع طبیعی ما شامل 14 میلیون هکتار جنگل، 83 میلیون هکتار مرتع و 32 میلیون هکتار بیابان است که باید از هر کدام در جای خود محافظت شود تا خاک و آب را بتوانیم حفظ کنیم.

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/549650/وجود-دو-میلیون-و-700-هزار-هکتار-ظرفیت-توسعه-جنگل-در-کشور
بستن   چاپ