پیام خراسان
صنایع‌ دستی شناسنامه هویت و تمدن هر کشوری است/صادرات 16 میلیون دلاری صنایع‌ دستی در 1401
چهارشنبه 17 خرداد 1402 - 16:10:17
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان رضوی گفت: صنایع‌ دستی شناسنامه هویت هر کشور و یک نشان از تمدن آن کشور است که به لحاظ اشتغال و ارزآوری اهمیت بسیار زیادی دارد.
سیدجواد موسوی امروز، 17 خرداد ماه، در نشست خبری برنامه‌های هفته گرامیداشت صنایع‌ دستی که در هتل فرهنگ و هنر برگزار شد، اظهار کرد: همگان اهمیت ویژه صنایع‌ دستی در زمینه اشتغال‌زایی و ارزآوری را می‌دانیم.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
خراسان رضوی با توجه به حضور اقوام و موقعیت خاصی که در مسیر جاده ابریشم دارد، میزبان حدود 23 هزار هنرمند در رشته‌های مختلف صنایع‌ دستی است و از این حیث جایگاه نخست کشور را نیز به خود اختصاص داده است.
وی افزود: رشته‌هایی مانند سنگ‌تراشی، زیورآلات، حکاکی و رشته‌هایی با موضوع زیارت برگرفته از آداب زیارت است و با توجه به اینکه یک‌سوم جمعیت ایران هر سال به مشهد مشرف می‌شوند، فرصتی در حوزه صنایع‌ دستی به وجود می‌آید که باید آن را ترویج و توسعه دهیم و از آن حمایت کنیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان رضوی تصریح کرد: راه‌اندازی خانه‌های صنایع‌ دستی در مشهد، بیمه تامین اجتماعی توسط هنرمندان صنایع‌ دستی، ایجاد اشتغال برای حدود 3000 نفر، صدور و تمدید مجوز انفرادی و کارگاهی برای حدود 4000 نفر از اقدامات مهم در حوزه صنایع‌ دستی استان است که هنرمندان در زمینه تسهیل‌گری و مشاغل خانگی رتبه اول را کسب کردند.
وی اضافه کرد: نیاز است که این هنرمندان به صورت بهتری به مردم معرفی شوند. البته در کنار اقداماتی که انجام شده، توافقاتی نیز برای ایجاد اشتغال در اطراف مشهد منعقد خواهیم کرد.
موسوی خاطرنشان کرد: رشته‌هایی مانند شیشه‌گری فوتی، سماورسازی و حجاری مورد بی‌مهری قرار گرفته و با برگزاری یکسری بازدید از کارگاه‌ها می‌توان آن‌ها را مجددا به همگان معرفی کرد. یکی از هنرهای فراموش شده تهیه و ساخت ابزار تعزیه است که آیین آن در فهرست آثار ناملموس نیز به ثبت رسیده اما تنها در مشهد کارگاه‌ این هنر فعال است و محصولات آن به سراسر کشور ارسال می‌شود.
وی گفت: در شهرستان‌ها و در حوزه سرامیک اقدامات خاصی انجام می‌شود و تلاش می‌کنیم در توسعه این حوزه گام موثری برداریم و دنبال چند شهر و روستا هستیم که بحث شهر ملی و سپس شهر جهانی را پیگیری کنیم. این برنامه در ابتدا به صورت سراسری و ملی در اصفهان برگزار می‌شود و بعد از هفته صنایع‌ دستی در مشهد نیز شکل خواهد گرفت.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان رضوی اظهار کرد: با همکاری شهرداری مشهد برگزاری جمعه‌بازار صنایع‌ دستی در 2 الی سه مکان پیشنهاد شده در دست اقدام است و اتفاقات خوبی در بازارچه‌های شهرداری در شهرستان‌ها و مراکز گردشگری رخ داده که قابل تقدیر است. همچنین اتفاقات خوبی در حوزه صادرات صنایع‌ دستی انجام شده است.
پیش‌بینی صادرات 18 میلیون دلایر صنایع‌ دستی در سال جاری
وی با بیان اینکه صادرات گمرکی صنایع‌ دستی در سال 1401، 16 میلیون دلار بود و برآورد ما در سال 1402، 18 میلیون دلار است، افزود: رمز رونق صنایع‌ دستی در معرفی هنر اسلامی ایرانی به جهان توجه به رشته‌های مختلف صنایع‌ دستی است. تاکنون در بیش از 300 نمایشگاه داخلی و خارجی حضور پیدا کرده‌ایم و این روند در مسیر معرفی هرچه بهتر میراث‌های ناملموس فرهنگی ادامه خواهد داشت.
موسوی بیان کرد: قرار نیست کارآفرینی همیشه محدود به متخصصان و سرمایه‌داران باشد. بر همین اساس از بانوان سرپرست خانوار تا زندانیان در بند و آزادشده را مخاطب قرار داده‌ایم تا هنر صنایع‌ دستی به‌ عنوان یک میراث زنده فرهنگی در همه اقشار و آحاد مردم جریان داشته باشد. در نتیجه از آغاز اجرای طرح تاکنون از میان 800 زندانی آزاد شده و بیش از 386 نفر در حوزه‌های اشتغال‌آفرینی با محوریت صنایع‌ دستی جذب شده‌اند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/550876/صنایع‌-دستی-شناسنامه-هویت-و-تمدن-هر-کشوری-است-صادرات-16-میلیون-دلاری-صنایع‌-دستی-در-1401
بستن   چاپ