پیام خراسان

آخرين مطالب

یک کارآزمایی بالینی نشان داد

"سلنیوم" نمی‌تواند قند و چربی خون را تنظیم کند علمي

"سلنیوم" نمی‌تواند قند و چربی خون را تنظیم کند
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - «سندرم متابولیک»؛ مجموعه‌ای از اختلالات شامل چاقی شکمی، عدم تحمل گلوکز، پرفشاری خون، بالا بودن تری‌گلیسیرید و پایین بودن کلسترول (HDL) است. این سندرم خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت نوع دو را افزایش می‌دهد.
در دهه اخیر شیوع سندرم متابولیک در سراسر جهان افزایش داشته است که شاید این افزایش در نتیجه شیوه زندگی مدرن باشد. عوامل متعددی مثل رژیم غذایی نامناسب، کاهش فعالیت بدنی، از جمله عوامل مستعدکننده افراد برای ابتلا به سندرم متابولیک است.
برخی از اجزای سندرم متابولیک با افزایش تولید گونه‌های فعال اکسیژن و نیتروژن، باعث ایجاد شرایط استرس اکسیداتیو در بدن می‌شوند. تحقیقات متعددی نقش بالقوه آنتی‌اکسیدان‌های رژیمی را در برابر استرس اکسیداتیو و عوارض آن گزارش کرده‌اند. از جمله این آنتی‌اکسیدان‌ها «سلنیوم» است .
بر همین اساس پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با انجام مطالعه‌ای، اثر بخشی سلنیوم را در پایداری قند خون و شاخص‌های مرتبط با چربی در زنان مبتلا به سندرم متابولیک بررسی کردند.
این پژوهش به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور، در شهرستان کیار استان چهار محال و بختیاری از دی‌ماه 1396 تا شهریور 1397 انجام شد. در این تحقیق زنان 20 تا 49 ساله مبتلا به سندرم متابولیک که دارای سه مورد از شرایط ابتلا به سندرم اختلال متابولیک بودند مورد بررسی قرار گرفتند. این شرایط شامل: اختلال در قند خون ناشتا، اختلال در چربی خون و چاقی شکمی بود.
افراد به صورت تصادفی به دو گروه دریافت کننده سلنیوم و دارونما تقسیم شدند و گروه سلنیوم 200 میکروگرم کپسول سلنیوم و گروه دارونما، کپسول دارونما که حاوی 200 میکروگرم دکستروز (نوعی قند ساده) بود، به مدت هشت هفته دریافت کردند.
در این تحقیق قد و وزن افراد و میزان شاخص توده بدنی (‌BMI) افراد محاسبه شد و همچنین در ابتدا و انتهای مطالعه میزان قند خون ناشتا، HDL، LDL، کلسترول توتال، تری‌گلیسیرید و انسولین ناشتای آن‌ها از طریق آزمایش خون مورد بررسی قرار گرفت.
در این مطالعه پس از هشت هفته مصرف سلنیوم، هیچ تغییری در متغیرهای بررسی شده قند و چربی خون مشاهده نشد.
پژوهشگران این مطالعه پیشنهاد کردند که در مطالعات آینده برای کسب نتایج دقیق‌تر و اثربخشی سلنیوم بر شاخص‌های قند خون، کارآزمایی‌های بالینی با حجم نمونه وسیع‌تر انجام گیرد. همچنین در خصوص اثر مکمل سلنیوم در پروفایل لیپیدی، انجام پژوهش‌هایی با مدت زمان طولانی‌تر پیشنهاد می‌شود.
در انجام این مطالعه، زینب ملک‌پور شهرکی، محمدرضا مراثی و محمدحسن انتظاری؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مشارکت داشتند.
یافته‌های این مطالعه به صورت مقاله علمی با عنوان «بررسی اثر مکمل‌یاری سلنیوم در هموستاز گلوکز و پروفایل لیپیدی زنان مبتلا به سندرم متابولیک: کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور، کنترل‌شده با دارونما» در مجله تحقیقات نظام سلامت، منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/366523/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هواداران لیورپول سوگوار دیوگو ژوتا

کول پالمر، درباره صحبت‌هایش با استوائو در پایان بازی

نظر جالب کروس درباره انتقال مودریچ به میلان

لیائو در مونیخ، بایرن خیال همه را راحت کرد

برترین گل های بازیکنان برزیلی در لالیگا

آشنایی با لئوپولدو لوکه، اختاپوس سبیلوی آرژانتین؛ از درخشش در روز فوت برادر تا قهرمانی جام جهانی و فوت بر اثر کرونا

تو همیشه شماره 20 ما خواهی بود، دیگو

بارسلونا قید خرید ستاره اینتر را زد

اگر صلاح آن پاس را نمی‌داد ژوتا امروز زنده بود!

ساپینتو، دست روی مدافع چپ 21 ساله گذاشت

عبدالله آوجی: بله، با پرسپولیس مذاکره کردم!

ادعای رسانه معتبر؛ علی کریمی به استقلال پیوست!

درویش بله دورسون را گرفت

مشهد الرضا، سوگوار عاشورای حسینی

دیدار معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد با خانواده شهیدان قاسمی، فروغی‌راد و مهری در استان زنجان

هشدار سازمان هواپیمایی؛ بعد‌ از ساعت 18 عصر پروازی نداریم

تمام گل‌های اندرسون لوپز در لیگ نخبگان آسیا

اولیویه ژیرو بازگشته!

دورتموند خاطره دردناک وینیسیوس را زنده کرد

جدیدترین شکار فوتبال عربستان از بارسلونا

خاکسپاری ژوتا با حضور پُرشمار هم‌تیمی‌ها و اهالی فوتبال

پاداشی بی‌سابقه برای بازیکنان رئال مادرید در صورت فتح جام جهانی باشگاه‌ها

چراغ‌ سبز تراشتگن به پیشنهاد اینتر برای جانشینی زومر

نقل و انتقالات اینتر به پایان رسید!

مردم سراسرخراسان رضوی، عزادار تاسوعای حسینی

مراسم عزاداری مهاجران افغانستانی ساکن آمریکا و اروپا در مشهد

چلسی ستاره دورتموند را خرید

تیم منتخب تاریخ بارسلونا از نظر مارک برنال

ستاره سابق یونایتد مربی آرسنال می‌شود

گالتیه مربی نئوم عربستان شد

الوحده بدون احمد نور و با مورایس در آلمان

ستاره یوونتوس هدف جدید لیگ عربستان

دو ستاره رئال در آستانه محرومیت

نابودی حریفان رئال با کاغذ جادویی!

490 هزار تبعه غیرمجاز افغانستانی کشور را ترک کردند

در چنین روزی؛ صعود ایتالیا به نیمه نهایی جام جهانی 1982 با پیروزی برابر برزیل در روز هت‌تریک پائولو روسی

الخلیفی پی‌اس‌جی را تحویل داد!

قهرمانی در لیگ ملت‌های اروپا، نتیجه آخرین بازی دیوگو ژوتا و کریستیانو رونالدو در کنار یکدیگر

گل زیبای دنی کارواخال در تمرینات رئال مادرید

تصور غم همسر و فرزندان ژوتا برایم ممکن نیست

پاس گل دیدنی مارکو رویس در جریان بازی لس آنجلس گلکسی و ونکوور

جنگ دمبله برای همه طلاهای جهان

21 سال گذشت؛ قهرمانی یونان در یورو 2004 با برتری 1-0 مقابل پرتغال

ناکامی لامین یامال در متقاعد کردن نیکو ویلیامز برای پیوستن به بارسلونا

شیرجه دیدنی و سیو فوق‌العاده دروازه‌بان 44 ساله فلومیننزه مقابل الهلال

دیدار معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد با خانواده شهیدان قاسمی و فروغی‌راد در استان زنجان

ستاره الهلال از شدت ناراحتی نخوابید

اشک های بهترین دوست ژوتا بعد از فوت او

امشب در فینال لیگ قهرمانان بازی داریم!

بارسلونا درس نگرفت و گلباران شد!