پیام خراسان

آخرين مطالب

بنابر نتایج مطالعه‌ای

نئاندرتال‌ها به صورت گروهی فیل شکار می‌کردند علمي

نئاندرتال‌ها به صورت گروهی فیل شکار می‌کردند
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - بنابر نتایج مطالعه‌ای که روز چهارشنبه اول فوریه منتشر شد، انسان‌های نئاندرتال که 125 هزار سال پیش زندگی می‌کردند، فیل‌های عظیم‌الجثه ماقبل تاریخ که با وزنی حدود 13 تن و ارتفاع 4 متر، دوبرابر فیل‌های آفریقایی کنونی بودند را شکار می‌کردند.

ویل روئبروئکس، یکی از نویسندگان این تحقیق که در مجله ساینس ادونسز (Science Advances) به چاپ رسید، می‌گوید: «نئاندرتال‌ها می‌توانستند مقادیر بیشتری غذا نسبت به آنچه از شکار اسب، گاو یا گوزن بدست می‌آید را ذخیره کنند. آن‌ها این حجم غذا را یا برای تعداد بیشتر و یا مدت طولانی‌تر نگهداری می‌کردند و این موضوعی بود که تا به حال نمی‌دانستیم.» 
به گفته محققان، تکه‌تکه کردن یک شکار 10 تنی پیش از فاسد شدن به کار چندین روزه 20 نفر نیازمند است. این گوشت می‌تواند غذای سه ماه 25 نفر یا یک ماه 100 نفر باشد. 
اما چگونه نئاندرتال‌ها این جانوران عظیم را می‌کشتند؟
هیچ‌کس نمی‌تواند به این سوال به طور دقیق پاسخ دهد اما یک فرضیه این است که نئاندرتال‌ها این فیل‌ها را به سمت چاله‌های گلی می‌راندند و آن‌ها را به ادام می‌انداخته و سپس به سمتشان نیزه پرتاب می‌کردند.
محققان برای مدت‌ها نمی‌توانستند دلیلی برای یافتن استخوان‌های این فیل‌ها در نزدیکی مناطق باستانی بیابند، مشخص نبود که آیا انسان‌های ماقبل تاریخ آن‌ها را شکار می‌کردند یا تنها مردار این حیوانات عظیم الجثه را می‌خوردند.
شواهدی مبنی بر شکار آن‌ها همچون اثر ضربه یا نیزه گیرکرده در استخوان هرگز یافته نشده است. البته با توجه به اندازه این فیل‌های عاج صاف که محققان آن‌ها را نیاکان فیلم‌های آفریقایی امروزی می‌دانند، این موضوع چندان جای تعجب ندارد.

پیام خراسان


محقق هلندی آثار باقی مانده از ابزارهای نئاندرتال‌ها را بر سطح استخوان یک فیل بالغ بررسی می کند
با این حال، شواهد جدیدی در منطقه باستانی موسوم به نئومارک شمالی 1 (Neumark-Nord 1) در نزدیکی شهر هاله آلمان توجه محققان را به خود جلب کرد. بقایای 70 فیل که اکثر آن‌ها نرهای بالغ بودند در این منطقه یافت شد. این بزرگترین مجموعه کشف شده تا به امروز است. محققان می‌گویند عدم وجود تنوع در این گروه نشان دهنده انتخاب آن‌ها توسط شکارچیان است. 
کشتن نرهای تنها بسیار راحت‌تر بود زیرا ماده‌ها در گله زندگی می‌کردند. علاوه بر این، جثه بزرگ نرها باعث می‌شد تا گوشت بیشتری نصیب شکارچیانشان شود.
پس از این که محققان استخوان‌های این حیوانات را به وسیله میکروسکوپ بررسی کردند، رد ابزارهای ساخته شده از سنگ چخماق که توسط نئاندرتال‌ها استفاده می‌شد را به وضوح یافتند. این ابزار بریدگی‌هایی حداکثر به قطر چند سانتیمتر روی استخوان‌ها به وجود آورده بودند.
ویل روئبروئکس، استاد باستان‌شناسی دانشگاه لایدن هلند می‌گوید: «این‌ها علائم کلاسیک برش هستند که از کوبیدن و تراشیدن گوشت بر استخوان حاصل می‌شوند.
به گفته این محقق، نئاندرتال‌ها در نزدیکی دریاچه زندگی می‌کردند و بقایای فیل‌ها نیز در همان‌جا کشف شده است. این مکان به دلیل خاک سست و گلی، بهترین محل برای به دام انداختن فیل‌ها است.
حدود 40 مورد از این نمونه‌ها متعلق به دوره‌ای سی‌صدساله است. محققان تخمین می‌زنند که نئاندرتال‌ها هر پنج یا شش سال یک‌بار به شکار فیل‌ها می‌رفتند.

پیام خراسان


آثار به جا مانده از ابزارهای سنگی بر روی استخوان فیل مربوط به حدود 125هزار سال پیش
آیا شکار فیل‌ها به سنتی ماندگار در میان نئاندرتال‌ها تبدیل شده بود؟
بر اساس این مطالعه، شکار فیل‌ها توسط ده‌ها نسل از نئاندرتال‌ها در یک دوره حدودا دوهزارساله انجام شده است. اما این انسان‌های ماقبل تاریخ برای دوره‌ای بسیار طولانی بر روی سیاره زمین زندگی می‌کردند (حدود 400هزار تا 40هزار سال پیش). 
ویل روئبروئکس می‌گوید: «هوا در اروپا اکثرا سردتر از عصر حاضر بوده است. تصویر ما از نئاندرتال‌ها عموما به دوران بسیار سرد باز می‌گردد.»
اما با مساعد شدن آب و هوا و فراهم شدن غذای فراوان، نئاندرتال‌ها توانستند شیوه زندگی کم‌تحرک‌تری را در گروه‌های بزرگ‌تر اتخاذ کنند. اما تعیین تعداد دقیق آن‌ها همچنان بسیار دشوار است.
ویل روئبروئکس می‌افزاید: «دنیای نئاندرتال‌ها بسیار پرفراز و نشیب بود و زندگی متنوعی را تجربه می‌کردند. آن‌ها با آثاری جدی که روی حیات حیوانات عظیم‌الجثه زمان خود می‌گذاشتند، مسیر زندگی خود را شکل می‌دادند.»

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/499355/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرمول یک در مسیر ورود به تایلند تا سال 2028

واکنش مهاجم بارسلونا به گمانه‌زنی‌ها درباره جدایی‌اش

از پایان کار پپه رینا در مستطیل سبز تا تمایل یونایتد به جذب هافبک ایتالیایی

گواردیولا: اگر منچسترسیتی ترکیب را کوچک نکند، استعفا می‌دهم!

دل‌پیرو: از حالا مرا مربی خطاب کنید!

مراسم خداحافظی دی بروینه با باشگاه منچسترسیتی

اعلام سن فیزیولوژیکی؛ رونالدو 29 ساله است!

بلان: حالا ما از الهلال بهتریم

ادعای سنگین مدیرعامل استقلال علیه دانشگر

درخشش دانش‌آموز مشهدی در نخستین همایش ملی «هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه»

برگزاری جلسه آشنایی با قوانین و مقررات تخلفات اداری در شهرستان جاجرم

آهنگ «دل مجنون» با صدای حجت اشرف زاده

مردمی‌بودن، توحید و عدالت، راز محبوبیت شهید رئیسی است

وفاق فرهیختگان برای جوانی جمعیت خراسان شمالی

پروازهای جدید در راه فرودگاه بجنورد؛ یزدایر باز می‌گردد

همایش یک روزه معاونان تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران قطب 5 کشور در سمنان با محوریت اشتغال و کارآفرینی

پیشنهاد 120 میلیون یورویی الاتحاد برای ستاره نیوکاسل

نبرد منچستریونایتد و تاتنهام در فینال لیگ اروپا

درخواست بکام از سران یونایتد: کاپیتان را نفروشید!

400 میلیارد تومان قیمت فروش بهترین لژیونر ایران

اینفوگرافیک/ وضعیت نگران‌کننده ذخایر آبی سدهای خراسان رضوی

آرامش روان جامعه با همت روانشناسان رقم می خورد.

سنگ بنای جامعه پویا توانمند سازی خانواده ها وفرزندان است .

روابط عمومی، بال پرواز آموزش و پرورش در مسیر اهداف متعالی است.

معلمان سفیران انتقال پیام شهدا به نسل جوان و نوجوان هستند.

ثبت‌نام 600 فعال قرآنی در مسابقات سراسری قرآن کریم در خراسان‌شمالی

طراح قتل برادرزاده جرمش را انکار کرد اما... | صدای‌ ضبط‌شده همه چیز را لو داد

طراح قتل برادرزاده جرمش را انکار کرد اما… | صدای‌ ضبط‌شده همه چیز را لو داد

مه صبحگاهی و رشد ابر در ارتفاعات هرمزگان / دریا آرام و هوای گرم تا پایان هفته ادامه دارد

تمدید مرد سال آسیا با الهلال؛ 680 میلیارد ناقابل!

رونالدو آماده بازی شد

اولین خرید سپاهان امضا کرد

هوای مشهد آلوده است؛ وضعیت هشدار برای هفتمین روز

48 پایگاه تغذیه سالم در خراسان شمالی افتتاح شد .

شستشوی بیش از 400 مخزن ذخیره آب در خراسان شمالی برای ارتقای کیفیت آب

جدول قطعی برق خراسان شمالی امروز چهارشنبه 31 اردیبهشت

قیمت شیرخام تعیین شد

ترانه «دو نفره» از بابک جهانبخش

امتحانات نهایی، آزمونی مهم برای سنجش علمی و انضباط آموزشی است

عموی مقتول منکر دخالت در قتل شد

برای جذب افکار عمومی باید از کلیشه عبور کرد

قیمت‌گذاری غیرواقعی زمین، مانع توسعه پایدار در مناطق کم‌برخوردار است

بی‌نیازی از دنیا مبنای دفاع از مظلوم و دیپلماسی مقاومت است

فوتبال ایتالیا باید از بارسلونا یاد بگیرد!

چیپ دیدنی از یک‌سوم و بریس دیابی

خلاصه بازی منچسترسیتی 3 - بورنموث 1

گل سوم منچسترسیتی به بورنموث توسط گونزالس

گل اول بورنموث به منچسترسیتی توسط جبیسون

اخراج کواچیچ، سیتی برابر بورنموث 10 نفره شد!

ظهرها در هتل بمانید و سلامت خود را حفظ کنید

ویکی پدیاجستجو