پیام خراسان
آغاز کوچ بهاره عشایر از مناطق قشلاقی شهرستان کلات
سه شنبه ۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۵:۴۵
پیام خراسان - کوچ بهاره عشایر از مناطق قشلاقی شهرستان کلات آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی ، مسئول امور عشایر شهرستان کلات گفت: عشایر شهرستان کلات از طوایف بروانلو، رشوانلو و توپکانلو و از شهرستان‌های مشهد، چناران و قوچان، از نیمه دوم آبان‌ماه در مناطق قشلاقی پساکوه شهرستان کلات اسکان یافته‌اند.
اسماعیل‌زاده افزود: این عشایر در قالب 30 محله و با جمعیتی حدود 350 خانوار در این مناطق حضور داشتند که کوچ بهاره آنها به سمت مناطق ییلاقی هزارمسجد و سایر محلات ییلاقی شهرستان آغاز شده است.
وی با اشاره به هماهنگی‌های صورت‌گرفته برای تأمین امنیت و نیاز‌های ضروری کوچ‌رو‌ها گفت: امنیت مسیر کوچ توسط نیرو‌های امنیتی، انتظامی و بسیج عشایری تأمین می‌شود و همچنین ناوگان آب‌رسانی سیار امور عشایر و شبکه تعاونی‌های عشایری استان، وظیفه تأمین آب شرب، علوفه دامی، سوخت و دیگر مایحتاج مورد نیاز خانوار‌های عشایری را بر عهده دارند.
او ادامه داد: عشایر کوچ‌رو بین 30 تا 45 روز در مسیر ایل‌راه‌ها سپری می‌کنند و در نیمه اول خرداد ماه در مناطق ییلاقی مستقر می‌شوند.
به گفته اسماعیل‌زاده، این خانوار‌ها به‌مدت 75 روز در مناطق ییلاقی حضور دارند و پس از آن، به سمت میان‌بند‌ها و ته‌چر مزارع حرکت می‌کنند.

http://www.NewsSystem.ir/Fa/News/855550/آغاز-کوچ-بهاره-عشایر-از-مناطق-قشلاقی-شهرستان-کلات
بستن   چاپ