پیام خراسان
روز جهانی زن؛ ضرورت مبارزه با تبعیض اقتصادی علیه زنان
سه شنبه 19 اسفند 1399 - 15:01:22
پیام خراسان -

تارنمای فرانس 24 روز دوشنبه به مناسبت روز جهانی زن نوشت: مقاومت برخی مردان و مخالفت آنها با استقلال مالی زنان، گونه ای بدرفتاری خانگی به شمار می رود که اغلب نادیده گرفته می شود.
از این تارنمای خبری فرانسوی؛ همزمان با هشدار سازمان های غیردولتی مدافع حقوق بانوان فرانسه در باره پدیده ای که به عنوان گونه ای از خشونت اقتصادی توصیف می شود، برخی از نمایندگان و قانون گذاران فرانسه قصد دارند چنین رفتار را به گونه ای بزه کیفری تبدیل کنند.
بر اساس بررسی سازمان مردم نهاد شبکه حقوق زنان فرانسوی "همبستگی زنان"، 23 درصد زنان قربانی خشونت خانگی، گفته اند که همسرانشان از جنبه مالی با آنان بدرفتاری می کنند که در گستره ای از نظارت بر هزینه و مخارج تا جلوگیری از کار کردن آنها و حتی به زور گرفتن دستمزدهایشان، قرار می گیرد. 
کمیته حقوق بانوان مجلس ملی فرانسه اکنون قصد دارد با تصویب قوانینی چنین رفتارهای خشن اقتصادی را در این کشور به بزه کیفری تبدیل کند.
به گفته فرانسوا بری سخنگوی شبکه همبستگی بانوان؛ تاکنون 6 گونه خشونت خانگی علیه زنان فرانسه شناسایی شده است: گفتاری، روانی، جسمانی، جنسی، اقتصادی و اداری. خشونت اقتصادی گستره ای از رفتارها برای تسلط بر خودمختاری و استقلال مالی زنان مانند دریافت دستمزد یا دارایی های زنان با زور، نظارت و اعمال نفوذ بر چگونگی هزینه کرد پولشان یا حتی بازداشتن آنان از داشتن شغل و کارکردن، دربرمی گیرد.
او افزود: بنابراین معمولا خشونت اقتصادی درون خانواده صورت می گیرد، اما شاید پس از جدایی نیز ادامه یابد، مانند به جریان انداختن شکایت های حقوقی مکرر علیه زنانی که منابع مالی اندک دارند. من باید تاکید کنم که در باره اختلافات معمولی و عادی مالی و زوج ها سخن نمی ویم، بلکه در باره آنچه که در واقع، گونه بسیار جدی از بدرفتاری خانوادگی است.
به گفته بری؛ حتی در خود فرانسه نیز آمار زیادی در این باره در دست نیست، اما گروه های حقوق زنان دریافته اند که این پدیده بارها رخ داده است. بر اساس بررسی سال 2019 سازمان همبستگی زنان در باره حدود 13 هزار پرونده خشونت خانگی، از هر پنج زن بیش از یک تن، چنین بدرفتاری مالی را توضیح داده و تشریح کرده است.
خبرگزاری د. پ. آ آلمان نیز در این باره نوشت: زنان آلمانی دیرزمانی است که کمتر از مردان درآمد کسب می کنند و اکنون که بیماری همه گیر اقتصادهای بزرگ از جمله آلمان را زمین گیر کرده، عواقب آن در بازار کار به طور نابرابری گریبانگیر زنان شده است. به طور متوسط زنان در آلمان هنوز به میزان قابل توجهی کمتر از مردان درآمد دارند. بر این اساس در حالی که متوسط ‌حقوق ناخالص زنان برای کار تمام وقت 3117 یورو در ماه است، این میزان برای مردان 3560 یورو است.
آژانس اشتغال فدرال ( BA ) آلمان در گزارشی که به مناسبت روز جهانی زن و به درخواست حزب چپ ها برای ارائه در نشست پارلمان منتشر کرده با اعلام این آمار افزود: سهم مردان از کاهش دستمزدها 15.5 درصد و سهم زنان 25.8 درصد شده است. از سوی دیگر با همه گیری کرونا که به دنبال آن موجی از بیکاری رخ داد، نرخ بیکاری در زنان بیش از مردان است. از فوریه 2020 (بهمن 98) تا ژانویه 2021 (اسفند 99) بیکاری در بین زنان 5.7 درصد و بین مردان 1.8 درصد افزایش یافته است.
«ماریا نوئِل بائِزا» مدیر منطقه ای «نهاد زنان سازمان ملل متحد» در آمریکای لاتین و کارائیب نیز با تاکید بر پیامدهای بیشمار ویروس کرونا بر جامعه زنان این منطقه گفت، در سال 2020 حدود 118 میلیون زن در این منطقه در وضعیت فقر قرار گرفته و با کاهش بی سابقه میزان اشتغال و افزایش خشونت مواجه شده اند. 
از آغاز شیوع ویروس کرونا در آمریکای لاتین و کارائیب در سال 2020 تا کنون، حدود 118 میلیون زن در این منطقه در وضعیت فقر قرار گرفته و با کاهش بی سابقه میزان اشتغال و افزایش خشونت جنسیتی مواجه شده اند. همچنین بحران بهداشتی کشورهای آمریکای لاتین را با بیشترین میزان نابرابری تحت تاثیر قرار داده است. 
طبق گزارش کمیسیون اقتصادی سازمان ملل در آمریکای لاتین و کارائیب، تولید ناخالص داخلی کشورهای منطقه در سال 2020، کاهش 7.7 درصدی را تجربه کرد. همچنین نرخ بیکاری در مقایسه با 2.6 در سال 2019 به 10.7 درصد در سال 2020 رسید.
در حوزه کسب‌وکارهای خانگی نیز 70 درصد زنان منطقه، تحت تدابیر قرنطینه با کاهش درآمد یا از دست رفتن کلی شغل مواجه شده اند. بین 10.5 تا 14.3 درصد زنان در آمریکای لاتین در مشاغل خانگی فعالیت دارند. 
همچنین از آنجا که آمریکای لاتین شاهد طولانی‌ترین دوره تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی در جهان بوده است، زنان این منطقه بیشترین کار در منزل همچون مراقبت از کودکان را به عهده گرفته اند. اما به گفته این مقام سازمان ملل، این امر وضعیت جدیدی نیست زیرا زنان در کشورهای آمریکای لاتین، پیش از دوران همه‌گیری نیز سه برابر بیشتر از مردان در این بخش اشتغال داشتند.
منبع: ایرنا

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/335069/روز-جهانی-زن؛-ضرورت-مبارزه-با-تبعیض-اقتصادی-علیه-زنان
بستن   چاپ