پیام خراسان

آخرين مطالب

پایش 500 هکتار از تالاب میقان و دفن 45 لاشه/ واحدهای مرغداری هم‌جوار تالاب ایمنی زیستی را رعایت کنند سازمان حفاظت محیط زیست

پایش 500 هکتار از تالاب میقان و دفن 45 لاشه/ واحدهای مرغداری هم‌جوار تالاب ایمنی زیستی را رعایت کنند
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - میرزایی مدیرکل محیط‌زیست استان مرکزی در تشریح آخرین وضعیت انتشار بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در تالاب میقان اراک گفت: نگرانی‌ای نیست و تیم‌های پایش اداره کل محیط‌زیست در محل مستقر هستند، تاکنون 500 هکتار از تالاب میقان مورد پایش قرارگرفته و حدود 45 لاشه دفن شده است؛ تمام تلاش ها بر این است که بیماری را در سطح تالاب کاملاً کنترل کنیم و اجازه انتشار آن را ندهیم.

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان مرکزی؛ همه ساله با شروع فصل سرما، شاهد شیوع بیماری آنفلوانزای فوق‌حاد پرندگان در سطح کشور و در سطح واحدهای پرندگان بومی و صنعتی هستیم.
روز گذشته اعلام شد بر اساس مصوبات کارگروه مخاطرات زیست‌محیطی مدیریت بحران استان و با توجه به ناقل بودن پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان هرگونه تردد و نزدیک شده به تالاب میقان ممنوع است.
آخرین وضعیت شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان در اراک از زبان مدیرکل محیط‌زیست استان؛
پایش 500 هکتار از تالاب میقان و دفن 45 لاشه/ واحدهای مرغداری هم‌جوار تالاب ایمنی زیستی را رعایت کنند
رضا میرزایی مدیرکل محیط‌زیست استان مرکزی در تشریح آخرین وضعیت انتشار بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در تالاب میقان اراک گفت: بر اساس پایش انجام‌شده از سطح تالاب میقان و هشداری که قبلاً سازمان دامپزشکی داده بود که کشورهای شمالی همسایه ایران درگیر آنفولانزای فوق حاد پرندگان هستند سازمان محیط‌زیست پایش گسترده‌ای را در تالاب‌های کشور انجام داد و با توجه به اینکه در سال 95 هم تالاب میقان درگیر این آنفولانزای فوق حاد شد و تلفات سنگینی را داشت تیم‌های ما به نحوه عملکرد و مواجهه با لاشه و حرکات پرندگان مبتلا کاملاً آشنایی داشتند.
میرزایی ادامه داد: به‌محض اینکه در هفته گذشته بی‌حالی پرندگان از نوع غاز خاکستری مشاهده گردید پایش ها تشدید شد و متأسفانه اولین لاشه روز جمعه کشف و تحویل دامپزشکی شد، کارشناسان دامپزشکی نیز عصر جمعه اعلام کردند که آزمایش آنفولانزای فوق حاد این لاشه مثبت است.
مدیرکل محیط‌زیست استان مرکزی تصریح کرد: نگرانی‌ای نیست و تیم‌های پایش اداره کل محیط‌زیست در محل مستقر هستند، تاکنون 500 هکتار از تالاب میقان مورد پایش قرارگرفته و حدود 45 لاشه دفن شده است؛ تمام تلاش ما این است که این بیماری را در سطح این تالاب کاملاً کنترل کنیم و اجازه انتشار آن را ندهیم.
میرزایی در رابطه با اقدامات انجام‌شده در راستای کنترل بیماری نیز گفت: بر اساس دستورالعمل‌ها وظیفه سازمان محیط‌زیست دفن بهداشتی لاشه‌ها است که انجام بوده و همچنین به واحدهای مرغداری هم‌جوار تالاب هم هشدار داده شد که باید ایمنی زیستی را رعایت کنند، ممنوعیت تردد و نزدیک شدن به تاب میقاناطلاع‌رسانی لازم نیز به دهیاران و روستاهای اطراف نیز انجام‌شده و ادامه پیدا خواهد کرد.
تالاب میقان اراک یکی از زیستگاه‌های مهم پرندگان بین‌المللی است که هر سال در فصل برگ‌ریزان درختان، پذیرای شمار زیادی از گونه‌های مختلف پرندگان به ویژه درناهای خاکستری است که این مهم بسترساز اکوتوریسم پرنده‌نگری است.
هر سال 25 تا 30 هزار پرنده مهاجر از گونه های مختلف از جمله درناهای خاکستری برای زمستان گذرانی به تالاب میقان اراک سفر می‌کنند و صحنه‌های زیبایی از پروازهای دسته جمعی را به رخ می‌کشند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/288166/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسطوره نیوکسل در خیابان گیتار می‌‌زند!

سه مصدوم ناشی از فرار زلزله در رشتخوار

صفحه نخست روزنامه‌های خراسان جنوبی - پنجشنبه 11 اردیبهشت

فعالیت 496 موسسه مردم نهاد در خراسان جنوبی

نیاز به زیست بوم جامعه برای ارائه خدمات بهتر به جامعه هدف

رئیس سازمان بهزیستی: پیگیری ایجاد مرکز ماده 16 در خراسان جنوبی

انتقال سالانه 50 میلیون مترمکعب آب از «سرانی» آغاز شد

زلزله صبحگاهی در تربت حیدریه بدون خسارت جانی و مالی بود

زلزله در مشهد 2 مصدوم بر جا گذاشت

زلزله 5 ریشتری این شهر را لرزاند

آغاز رقابت بیش از 73 هزار داوطلب کنکور در خراسان رضوی

رونمایی از کتاب اطلس جغرافیایی و تاریخی خلیج فارس؛ قدیمی‌ترین فرهنگ دریانوردی جهان

رودیگر بزرگترین معضل فصل رئال را نشان داد

آهنگ جدید/ محسن یگانه «تقویم مچاله» را منتشر کرد

مرمت 26 بنای تاریخی در خراسان جنوبی

کاهش آثار خشکسالی در روستا‌ها با احیای قنوات

زیرساخت‌های مشهد آماده میزبانی رویدادهای بزرگ فوتبالی است – آفتاب نو | اخبار ورزشی

فریب نخورید! مکانیسم ماشه تفنگ بی‌فشنگ است | اروپا از خود اختیاری ندارد و بار دیگر، برای فریب ما، در نقش «پلیس بد»!ظاهر شده است؟!

رشتخوار لرزید/ مردم هراسان به خیابان‌ها گریختند

زلزله رشتخوار را لرزاند

رئال قهرمان المپیک را جانشین کورتوا می‌کند!

آماده‌باش نیروهای امدادی هلال‌احمر در پی زمین‌لرزه رشتخوار

آهنگ جدید/ قطعه «زندان بان» با صدای محسن چاوشی منتشر شد

زلزله 5 ریشتری رشتخوار خسارت جانی نداشته است

عملکرد 100 روزه ترامپ چشم‌انداز تجاری جهانی را تغییر داد

اظهارات مهم وزیر کار؛ از حذف یارانه‌ها تا توزیع کالابرگ

درخواست معرفی مسئول نمایندگی بعثه رهبری در خراسان جنوبی

مشهد در آستانه یک اتفاق بزرگ فوتبالی – آفتاب نو | اخبار ورزشی

پیام مدیرعامل شرکت مجتمع فولاد خراسان به مناسبت فرا رسیدن روز «کارگر»:

راز صرفه‌جویی در زمان: خلاصه‌سازی ویدیوهای یوتیوب با یک کلیک!

زمین لرزه 5 ریشتری رشتخوار را لرزاند؛ اعزام 2 تیم ارزیاب

زمین لرزه پنج ریشتری «رشتخوار» خراسان رضوی را لرزاند

جنایت با ظن ارتباط سیاه؛ قاتل به قصاص محکوم شد

اعزام تیم‌های ارزیاب برای بررسی خسارت‌های زلزله رشتخوار

پیشروی آتش در اسرائیل؛ 12کیلومتر از جنگل های غرب قدس طعمه حریق شد

زمین‌لرزه شدید در رشتخوار

تصاویر؛ تهران عصر قاجار؛ از باغ فردوس تا مغازه خواربارفروشی

پیام مدیرعامل شرکت مجتمع فولاد خراسان به مناسبت فرا رسیدن روز کارگر

برگزاری سی‌وسومین مرحله اردوی راهیان پیشرفت در شرکت فولاد سنگان

فرمانده کل سپاه: خط راه‌آهن چابهار – زاهدان یک دستاورد ملی است.

دبل‌هت‌تریک قهرمانی تیم زنان چلسی در لیگ برتر!

5 نفر در واژگونی خودرو پراید در محور تربت جام به فریمان مصدوم شدند

باستونی: یامال بهترین بازیکن دنیاست!

میختاریان: تا آخر عمر حسرت گلم به بارسا را می‌خورم!

رافینیا: خیلی ریسک کردیم ولی صعود می‌کنیم

الحدیده یمن بار دیگر هدف حمله جنگنده‌های آمریکایی قرار گرفت

باشگاه پرسپولیس: محرومیت پیروانی را فورا لغو کنید

رافینیا و یک ضربه دیدنی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

بهترین بازیکن بارسا-اینتر قبل از پایان مشخص شد!

بارسا 3-3 اینتر؛ فینالیست در سن‌سیرو مشخص می شود