پیام خراسان

آخرين مطالب

قائم مقام شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور مطرح کرد

هدف‌گذاری برای 5 میلیون جلسه خانگی قرآن فرهنگي

هدف‌گذاری برای 5 میلیون جلسه خانگی قرآن
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی قائم مقام شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور با بیان اینکه کلیدی‌ترین اقدام در جمهوری اسلامی احیا و توسعه جلسات خانگی قرآن است، گفت: بر این اساس در مرحله اولیه رسیدن به نقطه حداقل 500 هزار جلسه خانگی و در گام دوم رسیدن به 5 میلیون جلسه خانگی قرآن هدف‌گذاری شده است.

حجت‌الاسلام و المسلمین حمید محمدی در افتتاحیه سی‌وسومین نشست سراسری روسای ادارات امور قرآنی ادارات‌ کل تبلیغات اسلامی سراسر کشور با اشاره به مبانی راهبردی و اصول عملیاتی برای گسترش جلسات قرآنی خانگی، اظهار کرد: مقام معظم رهبری به عنوان پرچمدار امر به قرآن در کشور در منظومه معرفتی خود نگاه خاصی به قرآن دارند. ایشان قرآن را راهبرد فرد و اجتماع دانسته و هدف اصلی قرآن را رسیدن به حیات طیبه می‌دانند. همان‌طور که خود قرآن نیز به این موضوع اشاره می‌کند، لذا تربیت قرآنی فرد و اجتماع را مهمترین تربیت و راهبرد قرآن می‌دانند. مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب بر اساس قرآن کریم نیز سه نکته کلیدی «خودسازی»، «جامعه‌پردازی» و «تمدن‌سازی» را عنوان می‌کنند؛ چراکه قرآن چیرگی و دست برتری در تربیت فرد و جامعه باهم دارد، لذا نگاه تبلیغ‌انگارانه به قرآن کریم و منحصر کردن آن در موضوعاتی همچون تلاوت و حفظ بسیار امر خطرناکی است.
وی ادامه داد: قرآن برای عمل، ساختن انسان، جامعه و تمدن قرآنی آمده و همه این‌ها مقدمات لازم برای رسیدن به این هدف است. وقتی مقام معظم رهبری مطالبه 10 میلیون حافظ را مطرح کردند بلافاصله گفتند که البته حفظ هدف نیست، بلکه هدف از حفظ قرآن، تدبر در قرآن است؛ هدف از تدبر در قرآن، فهم آن و هدف از فهم قرآن، عمل به قرآن است.
محمدی تصریح کرد: امام خمینی(ره) که در سال 1357 نظام جمهوری اسلامی را بنیان نهاد، قرآن را نیز در این کشور احیا کرد. این نظام دو خصیصه دارد که جمهوری مردمی و اسلامی یعنی قرآنی است و جلسات قرآنی خانگی و مردمی هم دارای دو خصیصه جمهوری اسلامی هستند. نخست مردمی و درثانی قرآنی بوده و بنابراین عقبه استراتژیک نظام جمهوری اسلامی، جلسات قرآنی خانگی مردمی و مؤسسات قرآنی مردمی است و هیچ چیزی بهتر از این نوع جلسات و محافل نمی‌تواند به عنوان پشتوانه اساسی برای جمهوری اسلامی مطرح شود. 
وی خاطرنشان کرد: مانیفست شرایط‌سازی جلسات خانگی قرآن در نظام جمهوری اسلامی ایران بر اساس روایتی از پیامبر اکرم(ص) است که خانه‌های خود را با تلاوت قرآن نورانی کنید و آن‌ها را مثل قبرستان خاموش و تاریک نکنید، همان‌گونه که یهود و نصاری رفتار کردند که عبادت را مخصوص معابد قرار دادند و خانه‌ها را تعطیل کردند. پس هر خانه‌ای که در آن زیاد تلاوت قرآن شود خیر و برکت در آن زیاد می‌شود، گستردگی و گشایش در اهل خانه پیدا شده و آن خانه بر اهل آسمان نورافشانی می‌کند، همان‌گونه که ستارگان بر اهل زمین نورافشانی می‌کنند.
قائم مقام شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور بیان کرد: قرائتی ارزشمند است که منتهی به تلاوت شود و تلاوت دارای خصیصه تدبر و اصل تبعیت و اجرایی‌سازی آن محتوا است، اما آنچه مطلوب است این موضوع را شامل می‌شود که قرآن بتواند تجلیات خود را در لایه‌های خود دنبال کند. عملیات مهجوری قرآن چهار مرحله است؛ یا نمی‌خوانیم، اگر می‌خوانیم، نمی‌فهمیم، اگر می‌فهمیم، عمل نمی‌کنیم، اگر عمل می‌کنیم، مخلصانه نیست. حق کامل قرآن آن است که در زیباترین شکل ممکن چاپ و آماده‌سازی با زیباترین الحان تلاوت، با عالی‌ترین شکل ممکن فهم، توسط برترین‌ها تفسیر، به بهترین شکل ممکن در سطح فردی و اجتماعی اجرایی شود و در مقام اجرا، اخلاص روح حاکم بر تمام این عملیات باشد.
وی گفت: پس از گذشت 43 سال از انقلاب اسلامی استراتژی مهم جلسات قرآن خانگی باید به‌عنوان راهبرد کلیدی حاکم شود. بر این اساس یا قرآن به خانه‌های دل و گل می‌آید و احیا می‌شود و یا ما دچار مرگ معنوی می‌شویم. اینکه امام خمینی (ره) گفتند انقلاب ما انفجار نور بود و نخستین اصل قانون اساسی می‌گوید جمهوری اسلامی نظامی قرآنی است، اشاره به همین حقیقت دارد که حیات انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی بسته به قرآنی بودن آن است و انفصال از قرآن مرگ نظام است.
محمدی با بیان اینکه کلیدی‌ترین اقدام در جمهوری اسلامی احیا و توسعه جلسات خانگی قرآن است، عنوان کرد: روح اخلاص و تقوا، کار تشکیلاتی، شبکه‌سازی از محورهای اصلی جلسات خانگی قرآنی است. بر این اساس در مرحله اولیه رسیدن به نقطه حداقل 500 هزار جلسه خانگی و در گام دوم رسیدن به 5 میلیون جلسه خانگی هدف‌گذاری شده است.
وی اضافه کرد: باید به‌گونه‌ای عمل کنیم که در ابتدا هر 100 نفر یک جلسه خانگی قرآنی داشته باشند. پایه‌گذار اساسی جلسات خانگی رسول‌ الله است و اولین جلسه خانگی را برای حضرت خدیجه(س) برگزار کردند. همان‌طور که می‌دانیم یقیناً خواندن روضه از پرفضیلت‌ترین کارهاست. عزای امام حسین(ع) عمل کردن به متن قرآن کریم است. با رشد فرهنگ اهل‌بیت و توسل به آنان می‌توانیم قله‌های بزرگ را فتح کنیم، اما به این معنا نیست که به قرآن کم‌مهر شویم.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/433933/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کوکوریا: من دمبله را ناک‌اوت کردم

مسئولان رئال به آلونسو اختیار تام دادند

کشف سکه‌های تاریخی و لیوان نقش‌دار در اسفراین

احداث مسکن برای بیماران خاص با حمایت آستان قدس رضوی

انجام بیش از 15 انتصاب در حوزه زنان توسط رئیس جمهور

افزایش تولیدات در کویرتایر

تقویت حضور تولیدات مردمی در شبکه خاوران

دبل «مسی» در بازی مقابل نشویل

با دستور فلیک، ستاره بارسا ماندنی شد

احتمال تغییر نام تیم ردبول به فرستاپن

لامین یامال، جوان‌ترین بازیکن برتر تاریخ

پیام بی‌سابقه رئال برای ژابی: اخراج آزاد!

سانتی کاسورلا کاپیتان اوویدو می‌ماند

جدال جذاب در فینال جام‌جهانی باشگاه‌ها

قصه طارمی با آقای خاص به اما و اگر کشید

درخشش خراسان رضوی در مسابقات بدمینتون بانوان ناشنوا

برپایی نمایشگاه گروهی نقاشی رهایی هنر 4 در نیشابور

برگزاری نشست هم‌اندیشی اداره بازنشستگان آموزش و پرورش خراسان رضوی با شرکت بیمه آتیه‌سازان

ادامه ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان همراه با افزایش سرعت باد

تولید حدود 5 هزار تن فرآورده‌های دامی در خراسان جنوبی

مدافع جنجالی در فهرست فروش اینزاگی

گلزنی دی‌ماریا برای روزاریو سنترال از روی نقطه پنالتی

بازگشت باشکوه به خانه

ماسکرانو: مسی حالا سه روز یک‌ بار رکورد می‌شکند

گران‌ترین خرید تاریخ لورکوزن رسمی شد

مسی با 16 گل برترین گلزن فصل جاری MLS شد

دروازه‌بان استقلال از سفر به ترکیه جا ماند

مناسبت روز/ یکشنبه، 22 تیر ماه

قاچاقچی سوخت محکوم شد/ قاچاقچی تنباکو تعزیر شد

رشد چهار میلیون دلاری تراز تجاری خراسان‌شمالی

صادرات محصولات پتروشیمی خراسان در صدر

دعوت 8 شطرنج‌باز خراسان رضوی به اردوی تیم دعوت

تامین اعتبار بازسازی برج تاریخی «رادکان» چناران

بازرسی از 22 هزار واحد اقتصادی درخراسان رضوی

مراسم سوگواری ایام ماه محرم در نمازخانه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

پالمر و دمبله با جام روی پشت‌بام 70 طبقه نیویورک

استاندار خراسان رضوی: عشایر، از ظرفیت‌های مهم تامین پروتئین در استان

فراخوان طراحی المان‌های گل بهار 1405 در مشهد

بی‌سر و سامانی ساخت‌وساز

استقبال دانش‌آموزان متوسطه اول از جشنواره خوارزمی

پیشرفت 81 درصدی طرح آبرسانی به شهر طبس

پیروزی اینترمیامی با بریس مسی؛ 10 گل در 5 بازی!

محیط‌بان «زاوه» هدف گلوله شکارچیان قرار گرفت

مدیرکل بنیاد شهید استان ایلام در سامانه سامد پاسخگوی جامعه هدف شد

ایران جزء 10 کشور برتر تولیدکننده مرغ در دنیا

صفر تا صد هزینه کرد اعتبارات شهرستان‌ها به فرمانداران سپرده شد

ظرفیت تولید برق استان از نیروگاه‌های مختلف 653 مگاوات است

اتصال 220 روستای خراسان جنوبی به شبکه ملی اطلاعات هدف گذاری شده است

لزوم تأمین امنیت غذایی با استفاده از ظرفیت کشورهای همسایه

پیام استاندار خراسان جنوبی به مناسبت روز ملی فناوری اطلاعات