پیام خراسان

آخرين مطالب

رطب در تب نبود سردخانه مقالات

رطب در تب نبود سردخانه
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - در شهرستان نهبندان سالانه 600 تن خرما و 250 تن زیتون تولید می‌شود که هم اکنون 365 هکتار از اراضی شهرستان نهبندان زیر کشت خرما و 330 هکتار زیر کشت زیتون است.
وقتی کشاورزان به خرما چوب حراج می‌زنند
با توجه به آنکه سردخانه‌ای برای خرما در نهبندان وجود ندارد کشاورزان مجبورند خرما‌های باکیفیت و مرغوب را با قیمت بسیار پایین بفروش برساند.
 
اکبری یکی از خرماکاران روستای چاهداشی نهبندان به خبرنگار ما می‌گوید: از نیمه مرداد ماه برداشت خرما شروع شده است و تا 20 روز دیگر ادامه دارد.
او اضافه می‌کند: در این شهرستان به دلیل نبود سردخانه و فرآوری مجبوریم خرمای خود را به شهر‌های دیگر ببریم یا هم باید محصولمان را در همین شهرستان بفروش برسانیم.
اکبری می‌گوید: هم اکنون خرما را کیلویی بین 20 تا 30 هزارتومان می‌فروشیم در حالی که قیمت اصلی این خرما بین 40 تا 50 هزارتومان است.
این خرمادار نهبندانی از گرما و طوفان‌های این شهرستان می‌گوید که چقدر بر روی رطب‌های خوشرنگ و خوش طعم تاثیر بد میگ ذارد و بدلیل نبود سردخانه باید سریع آن‌ها را بفروش برسانیم.
در مواقعی هم پیش آمده است که خرمای تحویل داده شده به مغازه برای فروش از سوی مغازه دار بدلیل ترش شدن پس داده شده است و نه تنها پولی عایدمان نشد بلکه ضرر و زیان زیادی هم گریبان گیرمان شده است.
از او در خصوص ایجاد سردخانه‌های کوچک مقیاس در این شهرستان پرسیدیم او گفت: مردم این منطقه بیشتر خرده مالک هستند و توان ایجاد سردخانه را به تنهایی ندارند و باید مسئولان پای کار بیایند و در این شهرستان سردخانه ایجاد کنند.
بنیاد برکت پیش قدم در ساخت سردخانه
به گفته مسئولان شهرستان نهبندان قرار است بنیاد برکت چند سردخانه کوچک مقیاس با ظرفیت 6 تا 5 تنی ایجاد کند تا بلکه کمی از مشکلات خرماکاران این شهرستان برطرف شود.
حیدرپور مدیر جهاد کشاورزی نهبندان می‌گوید: در زمان استاندار پیشین خراسان جنوبی، طرحی در خصوص فرآوری زیتون و خرما در این شهرستان ارائه کردیم، اما سرمایه گذاری پیدا نشد.
او اشاره کرد: از ستاد اجرائی فرمان حضرت امام نیز پیگیر راه اندازی سردخانه شدیم و هم اکنون قول‌هایی داده اند برای راه اندازی این مجموعه، اما هنوز به نتیجه‌ای نرسیدیم.
راه اندازی اینگونه سردخانه‌ها هر چند کوچک می‌تواند گره بزرگی از مشکلات خرماکاران این شهرستان را باز کند تا دیگر نیاز نباشد چوب حراج به خرمایشان بزنند.
فرآوری زیتون و خرما توجیه اقتصادی ندارد در حالی شهرستان نهبندان قطب تولید زیتون و خرما در خراسان جنوبی را به یدک می‌کشد که در این بین فرماندار نهبندان می‌گوید: به دلیل تولید پایین خرما و زیتون در این شهرستان، فرآوری این دو محصول فعلاً توجیه اقتصادی ندارد.
بیشتر بخوانید
فرآوری و بسته بندی زیتون و خرما در نهبندان توجیه اقتصادی ندارد کشاورزان نهبندانی در انتظار سردخانه برای خرما و زیتون هستند آوازه خرمای نهبندان در خارج از کشور ایروانی تصریح می‌کند: باید تولیدات این محصولات در شهرستان نهبندان بالا رود تا زمانی که سرمایه گذار قصد سرمایه گذاری در زمینه فرآوری و بسته بندی آن‌ها را در شهرستان نهبندان دارد برای او توجیه و صرفه اقتصادی داشته باشد.
هاشمزهی زیتون کار نهبندانی نیز از وضعیت نامناسب رقم‌های کاشته شده گلایه می‌کند و می‌گوید: سال‌ها پیش که کاشت زیتون را آغاز کردم در این شهرستان هیچ تحقیقاتی بر روی رقم‌های زیتون صورت نگرفته بود و علت آنکه بیشتر درختان زیتون این منطقه نابارور است آن است که رقم‌هایی کاشته شده که با شرایط اقلیمی نهبندان سازگار نیست.
او می‌گوید: الان بعد از 15 سال روی درختان زیتون نابارور در حال کار هستم و آن‌ها را پیوند می‌زنم تا شاید بتوانم از آن‌ها محصول برداشت کنم.
هرچند این زیتون کار از وضعیت فروش زیتون و روغن زیتون راضی بود و می‌گفت: امسال 150 تن زیتون برداشت می‌کنم و هر لیتر روغن را 600 هزار تومان می‌فروشم.
این زیتون کار در عین حال می‌گوید: اگر در همان ابتدای کار روی بذر کاشته در این منطقه تحقیق و مطالعات لازم انجام می‌گرفت دیگر شاهد 170 هکتار زیتون نابارور نبودیم؛ زیتون به اصلاح رقم و خرما به سردخانه نیاز دارد.
شکوفایی اقتصاد کشاورزی با اصلاح رقم‌های خرما و زیتون
قرار است در آینده مرکز تحقیقات زیتون در شهرستان نهبندان راه اندازی شود تا بررسی‌های بیشتری بر روی رقم‌های پرمحصول خرما و زیتون انجام شود.
هم اکنون از 365 هکتار سطح زیر کشت خرما 115 هکتار غیر بارور است و از 330 هکتار زیتون 170 هکتار آن محصول نمی‌دهند و کشاورزان امیدوارند با راه اندازی این مرکز تحقیقاتی، رقم‌های جدید زیتون و خرما معرفی و باردهی محصولات افزایش یابند.
از سوی دیگر خرمای شهرستان نهبندان در خراسان جنوبی زبانزد است و نیاز به سردخانه دارد تا گندیده و ترش نشود.
اما آنچه که حائز اهمیت است آن است که تا زمانی که این حجم از درختان نابارور در این شهرستان وجود داشته باشد سرمایه گذار را به سرمایه گذاری در این منطقه ترغیب نمی‌کند و نیاز است تا دولت مردان بیشتر به این دو محصول مزیت دار و با ارزش شهرستان نهبندان توجه کنند و به دنبال جذب اعتبارات ملی در مجلس برای رفع مشکلات خرما و زیتون باشند نه چشم به راه آمدن سرمایه گذار.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/477845/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افشاگری بزرگ درباره خرافات سرمربی الهلال!

بازیکن سابق مس فصل بعد برابر رونالدو و بنزما

النصر به‌دنبال فروش صمیمی‌ترین رفیق رونالدو!

«بهترین سن برای شروع بدنسازی: کی وقتشه بدن خودت رو بسازی؟»

کیفیت هوای مشهد در آستانه وضعیت هشدار قرار گرفت

موزیک ویدئوی عاشقانه «دل ندارم» با صدای گرشا رضایی

زمان صدور احکام جدید بازنشستگی

تأکید بر تبیین اهداف شهدا در نظام آموزشی کشور در یادواره شهدای فرهنگی و دانش‌آموز سرایان

گام های بلند توسعه برای جامعه از مدرسه شروع می شود.

برگزاری محفل قرآنی «خادم الرضا (ع)» در بیرجند

درخشش خراسان شمالی در نهضت ملی زندگی با آیه‌ها

برنامه قطعی برق خراسان شمالی امروز سه‌ شنبه 23 اردیبهشت

مانولوپولوس در ایسنا: برای تغییر فرهنگ بسکتبال ایران آمده‌ام/ مثل حدادی 100 سال یک بار می‌آید

رقص چاقو رضا عطاران با یک دختر بچه در مراسم تولدش در مشهد + فیلم

تایوان برای نخستین‌بار سامانه موشکی جدید آمریکا را آزمایش کرد

بی‌صبرانه منتظر حضور رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب هستیم

دسترسی بیمه‌ای فرهنگیان و دانش‌آموزان باید به صورت کامل وجامع باشد

کشف جدید دانشمندان: راز کاهش وزن در زبان شما نهفته است

اطلاعیه هواپیمایی چابهار درمورد پرواز شماره 7640 مسیر تهران – مشهد

پدران شهدا الگو های برتر صبوری، فداکاری و گنجینه ای از اسرار عشق و ایثارند

اختتامیه مسابقات فوتسال دانش آموزان دختران

سازمان هواپیمایی اطلاعیه داد / علت تاخیر پرواز تهران

پیولی راز غیبت رونالدو را فاش کرد

کشف آب ر اعماق مریخ: راز جدید سیاره سرخ

فرنکی دی یونگ برای دومین بار پدر می‌شود / عکس

امروز بیش از 700 کرسی درس تفسیر در سطوح عالی و خارج حوزه برگزار می‌شود

پنالتی دادن به روش پت و مت!

راز کاهش وزن!

کمبود آب روستای «برآباد» شهرستان خواف به طور کامل برطرف می شود

آتالانتا و کسب سهمیه لیگ قهرمانان برای پنجمین بار

تصاویر؛ رضا عطاران در اکران مردمی فیلم «صددام» در مشهد

رسم عجیبی که در تهران اجرا می شد

خلاصه بازی آتالانتا 2 - رم 1

گل دوم آتالانتا به رم توسط سولمانا در دقیقۀ 77

گل قیچی برگردون تماشایی و محشر سانتیاگو مونتیل در لیگ برتر آرژانتین

غیبت دوباره ستاره افت کرده پرسپولیس/ این بار خروج از لیست بازی با هوادار!

وضعیت اسف‌بار 3 تیم انگلیسی فینالیست رقابت‌های اروپایی در هفته سی و ششم لیگ برتر / فان

در معیت پرزیدنت

گل دوم الهلال به العروبا توسط سالم الدوساری

ضدحمله‌ سریعی که منجر به گل نشد؛ آتالانتا 1-0 رم

بریس لیما، گل چهارم الهلال برابر العروبا

پنالتی لیما، گل سوم الهلال برابر العروبا

گل پنجم النصر به الاخدود توسط جان دوران

گل ششم النصر به الاخدود توسط سادیو مانه

گل اول رم به آتالانتا توسط کریستانته در دقیقه 32

گل هفتم النصر به الاخدود توسط مانه

گل هشتم النصر به الاخدود توسط مانه

گل نهم النصر به الاخدود توسط مارن

آهنگ «پاییز دلم» از امیر عباس گلاب

ساعت فعالیت مدارس خراسان جنوبی تغییر کرد