پیام خراسان

آخرين مطالب

نئاندرتال‌ها و راز روی گم شده / نئاندرتال‌ها چی می‌خوردند؟ علمي

نئاندرتال‌ها و راز روی گم شده / نئاندرتال‌ها چی می‌خوردند؟
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - فرارو- نئاندرتال‌ها چه می‌خوردند؟ گونه‌های اصلی انسان در دو میلیون سال گذشته ظاهرا همه چیزخواران با رگه‌ای عمیق از گوشت خواری بودند. با این وجود، معمایی در مورد نئاندرتال‌ها وجود دارد. تجزیه و تحلیل بقایای نئاندرتال از جمله در مطالعه انجام شده در سال 2022 میلادی توسط "کلرویا جائوئن" در موسسه انسان شناسی تکاملی ماکس پلانک و همکاران اش نشان می‌دهد که نئاندرتال‌ها گوشتخوارتر از گوشت خواران اجباری مانند گربه بودند.
  گوشتخواران اجباری باید به طور موثر تمام کالری خود را از گوشت دریافت کنند. گربه‌ها گوشت خواران اجباری هستند: آنان اصلا قادر به هضم کربوهیدرات‌ها نیستند.
به گزارش فرارو به نقل از هاارتص، سگ‌ها گوشت خواران اختیاری هستند بدین معنا که می‌توانند برخی از مواد گیاهی را کنترل کنند، اما بدون گوشت نمی‌توانند رشد کنند سگ‌های اجدادی به خانواده‌های انسانی ما نپیوستند، زیرا ما اسفناج را به اشتراک می‌گذاشتیم. انسان‌ها همه چیز خوار هستند: هر آن چه جنبنده باشد را می‌خوریم. اگر جنبنده نباشد نیز آن را می‌خوریم! با این وجود، اگر بیش از 35 تا 40 درصد کالری خود را از گوشت دریافت کنیم، بیمار می‌شویم. متابولیسم ما برای حذف مقادیر زیادی نیتروژن (محصول جانبی پروتئین هضم) مجهز نیست. علائم مسمومیت با پروتئین عبارتند از: خستگی، حالت تهوع، استفراغ، بی اشتهایی، اسهال و در نهایت مرگ.
ما از نظر ژنتیکی به نئاندرتال‌ها بسیار نزدیک هستیم. با این وجود، مطالعه سال 2022 میلادی با تجزیه و تحلیل یک نئاندرتال خاص که 50 هزار سال پیش در گاباسا در اسپانیا زندگی می‌کرد همان نتیجه‌ای را نشان داد که پژوهش‌های پیشین نشان می‌داد: ظاهرا او گوشت خوار بوده است.
در مقاله بعدی منتشر شده در PNAS "میکی بن دور" و پروفسور "ران بارکای" قصد حل این معما را داشت. آنان اشاره کردند که نویسندگان مقاله در اسپانیا یک عنصر کلیدی در تغذیه انسان‌های اولیه را نادیده گرفته بودند: چربی. بن دور و بارکای هم چنین خاطر نشان ساختند که نتیجه مقاله سال 2022 میلادی منطبق با نتیجه رساله آنان بوده است که در آن در مورد نقش چرب در تکامل انسان گفته بودند.
نئاندرتال و استیک

پیام خراسان

از لحاظ نظری این امکان وجود دارد که نئاندرتال‌ها برای هضم گوشت بهتر از انسان‌های خردمند (هوموساپینس ها) سازگار شده بودند. یکی از مطالعاتی که این موضوع را نشان می‌دهد در سال 2016 میلادی توسط بارکای و "آوی گوفر" انجام شد. با این وجود، حتی اگر نئاندرتال‌ها بهتر از ما بتوانند گوزن را هضم کنند این تا چه میزانی خواهد بود؟ همان طور که می‌توان از داده‌های جدید منتشر شده توسط جائوئن و همکاران اش استنباط کرد قابل قبول نیست که تصور کنیم نئاندرتال‌ها گوشت خوارتر از گربه‌ها بودند. نسبت ایزوتوپی عنصر روی 66 نئاندرتال در گاباسا به قدری پایین بود که از گوشت خواران اجباری پیشی گرفت. به طور خلاصه، نسبت بین روی 66 و 64 در دندان‌های ما نشان می‌دهد که ما چه خورده ایم، زیرا ماهیچه‌های حیوانات دارای روی 64 بالایی هستند در حالی که گیاهان دارای روی 66 می‌باشند.
هنگامی که گیاه خواران گیاهان را می‌خورند مقدار زیادی روی 66 دریافت می‌کنند، اما در حین هضم مقداری از آن را از دست می‌دهند. سپس وقتی گوشت خواران گیاه خواران را می‌خورند باز هم میزان روی 66 بیش تری را از دست می‌دهند. بن دور می‌گوید: "بدن ایزوتوپ‌های روی را به شکلی متفاوت هضم و جذب می‌کند. در هر مرحله از هضم از گیاه خواری که گیاه را می‌خورد تا گوشت خواری که یک گیاه خوار را می‌خورد روی 66 بیش تری از بین می‌رود".
از لحاظ نظری نئاندرتال‌ها نمی‌توانستند گوشت خوار کامل باشند. با این وجود، ایزوتوپ روی 66 در دندان‌های نئاندرتال گاباسا حتی کم‌تر از ایزوتوپ‌های گوشت خواران بود. اکنون می‌دانیم نئاندرتال گیاهان را نیز می‌خوردند. مطالعه دیگری نشان داد که آنان گیاهان مصرفی خود را می‌پختند. تحقیقات دیگری در یکی از مکان‌های زیست نئاندرتال سیبری و هشت مکان غربی نشان دادند که میزان نیتروژن به طور غیرعادی بالاست که یکی دیگر از ویژگی‌های بارز رژیم غذایی بسیار سنگین از نظر موجود بودن گوشت می‌باشد که اغلب به عنوان یک راز باقی مانده است.
ناهنجاری ماموت

پیام خراسان

از جمله توضیحات جائوئن و همکاران اش برای توضیح معمای روی و نیتروژن عجیب و مرموز بودن فعالیت متابولیک در نئناندرتال‌ها بود. احتمالا نئاندرتال‌ها به طور عمده ماموت و سایر حیوانات بزرگ را می‌خوردند که خود نیتروژن بالایی داشتند، زیرا از گیاهان بیابانی تغذیه می‌کردند (اکثر گیاهان نیاز به دریافت نیتروژن از خاک دارند، اما برخی از گیاهان بیابانی می‌توانند نیتروژن مورد نیاز خود را از هوا تامین و تثبیت کنند).
جائوئن می‌گوید یکی از اشکالات این نظریه آن است که بقایای ماموت در مکان‌های زیست نئاندرتال کمیاب است. می‌توان توضیحات زیادی برای این موضوع داشت از جمله آن که ماموت‌ها لزوما در مکان‌های زیست نئاندرتال‌ها ازدحام نمی‌کردند. هم چنین، احتمال دیگر آن است که فیل‌های عظیم الجثه در جای دیگری کشته شده اند و هومینین‌ها (انسانیان یا نخستینیان) تکه‌هایی را می‌بریدند تا برای بچه‌های شان در غار ببرند.
بارکای و بن دور مطمئن هستند که انسان‌های ماقبل تاریخ تا آنجا که می‌توانستند فیل می‌خوردند و بخش عمده‌ای از کالری خود را از چربی دریافت می‌کردند. در واقع، رژیم غذایی آنان شامل مقدار زیادی گوشت، برخی گیاهان و مقدار زیادی چربی بود. بن دور می‌افزاید: "با توجه به مصرف چربی برای تکمیل کالری دریافتی از گوشت ممکن است نیازی به خوردن بسیاری از گیاهان نداشته اند".
بافت چربی فاقد عنصر روی است. بن دور تاکید می‌کند که ناهنجاری در نئاندرتال‌ها نسبت‌های ایزوتوپ روی است. او توضیح می‌دهد که چگونه نئاندرتال‌ها (و هر انسان دیگری) می‌توانند تا حد زیادی با رژیم غذایی مبتنی بر گوشت حیوانات زندگی کنند و آن را با مقداری مواد گیاهی تقویت کنند بدون آن که خودشان را مسموم کنند. در مقاله‌ای جداگانه بن دور و بارکای استدلال می‌کنند که دودمان هومو شکارچیان فوق العاده‌ای برای دست کم دو میلیون سال بودند. آنان استدلال می‌کنند که هومو ارکتوس یک شکارچی برجسته بود و نشان داده اند که میانگین ابعاد حضور حیوانات در محوطه‌های باستان شناسی در 1.5 میلیون سال گذشته بیش از 98 درصد کاهش یافته است.
به سختی می‌توان دلیل کوچک شدن حیوانات را مشخص کرد، اما شکار انسان‌های باستانی و انسان‌ها به وضوح باعث انقراض برخی از جانوران بزرگ شده است. به راحتی می‌توان تصور کرد که اجداد ما حیوانات را تا سرحد مرگ آنان خورده اند و زمانی که حیوانات بزرگ از بین رفتند انسان‌های نخستین مجبور شدند استراتژی‌های شکار خود را اصلاح کرده تا حیوانات کوچک‌تر را شکار کنند.
بارکای و بن دور نشان داده اند که انسان‌های پیش از انسان‌های امروزی صد‌ها هزار سال پیش استخوان‌های بلند فیل و سایر حیوانات بزرگ را می‌کوبیدند تا به مغز غنی از چربی آنان برسند. آنان حتی اشاره کرده اند که انسان‌های باستانی استخوان‌های بلند را در نقاط خنک نگهداری می‌کردند تا بعدا حتی هفته‌ها پس از کشته شدن حیوان مغز استخوان آن را بدست آورند. بنابراین، شاید نئاندرتال‌ها به نسبت گوشت خواران دیگر گوشت نمی‌خوردند، اما مقادیر زیادی مصرف می‌خوردند. همان طور که آخرین ابر جانوران وحشی در اروپا در حدود 40000 سال پیش از بین رفتند نئاندرتال‌ها نیز که احتمالا برای زنده ماندن به چربی خود وابسته بودند از بین رفتند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/501663/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

◄ الحاق 5 هزار هکتار زمین به محدوده شهرهای خراسان جنوبی

راه اندازی  9 سایت توسعه تلفن و اینترنت پرسرعت همراه روستایی، در خراسان جنوبی

استخراج 2 میلیون و 650 هزار تُن زغال سنگ از معادن خراسان جنوبی

اعزام 170 زائر کرمانشاهی به حج عمره

اعتبار 4000 میلیاردی طرح انتقال آب‌های زیرزمینی در خراسان شمالی

161 واحد مسکن مددجویان کمیته امداد در خواف به بهره برداری رسید

اعتماد : بعد از انقلاب، یک میلیون هکتار از جنگل های کشور نابود شده است

ورود داروهای مخدر و آرامبخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم

بانوان هنرمند با نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی دیدار می‌کنند

رنگین شدن دشت‌های انابد با شکوفه‌های کلزا + تصاویر

برای اولین بار: اعلام سازوکار محرومیت تیمها از تماشاگران

فرماندار مشهد: پیگیر کار مردم در میزهای خدمت باشید

مروری بر آخرین تیم‌هایی که برای اولین بار در پنج لیگ معتبر اروپایی قهرمان شده‌اند

واگذاری بیش از 33 هزار واحد مسکونی به مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)

قاتل سریالی بعد از 28 سال آزاد شد

ادعای اعمال تحریم های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران

اسماعیل هنیه باز هم عزادار شد

عملیات «وعده صادق» دنیا را تکان داد

تجمع مردم خواف در حمایت از حمله موشکی سپاه به اسرائیل غاصب

اعزام 2 بوکسور خراسان شمالی به مسابقات بیشکک قرقیرستان

اعزام بیش 3 هزار یزدی به سرزمین وحی

ثبت دو اختراع برای نخستین بار در رشته طراحی شهری توسط نخبه دانشگاه ارومیه

«وعده صادق» انتقامی که دل ملت ایران را شادمان و دشمن را ناتوان کرد

فرصت سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در منطقه آزاد دوغارون ایجاد می‌شود

مدارس کیش فردا 28 فروردین غیر حضوری شد

خانه دار شدن مددجویان در خراسان شمالی

مدیرمسئول سازندگی در دادگاه مجرم شناخته شد

بهره برداری از هزار و 427 واحد مسکن محرومان در خراسان جنوبی

راز تمیزترین هوای زمین

عدم رعایت قوانین صنفی 4 کافه بازی را در مشهد پلمب کرد

مردم چناران به شکرانه عملیات وعده صادق تجمع کردند

پیام هشدار جدید و بی سابقه ایران به اسرائیل

تحقق 4200 میلیار از مصوبات سفر رئیس جمهور به خراسان شمالی

لیگ‌یک/ باخت عجیب شاگردان قربانی در خانه

افزایش 7.6 درصدی تولید تخم مرغ در خراسان رضوی در سال گذشته

شب شعر وعده صادق در مشهد برگزار شد

راز ناپدید شدن شهاب سنگ‌ها/ زنگ خطر در قطب جنوب

اجرای 5 طرح محوری برای حمایت از عشایر خراسان رضوی

افزایش 375 درصدی آموزش‌های فنی و حرفه‌ای دانش آموزان گنابادی

افزایش مسمومیت کودکان با مواد مخدر در درگز خراسان رضوی

تاخیر در مسافرگیری خط سوم قطار شهری مشهد پذیرفتنی نیست

عدم رعایت قوانین صنفی چهار کافه بازی را در مشهد بست

محکومیت آموزشگاه رانندگی متخلف در مشهد

افزایش 51 درصدی واگذاری زمین به متقاضیان در شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی

1427 واحد مسکونی به مددجویان کمیته امداد استان تحویل داده شد

بیش از هزار واحد مسکن محرومان افتتاح شد

اعزام بیش 5 هزار عمره‌گزار در ماه شوال به سرزمین وحی

نشریه علمی «آموزش زبان دوم» دانشگاه آزاد مشهد مجوز نشر گرفت

نشریه علمی «آموزش زبان دوم» دانشگاه آزاد مشهد مجوز انتشار گرفت

تعزیرات، متمرکز بر حذف کالای قاچاق از بازار است