پیام خراسان

آخرين مطالب

کنترل کرونا ممکن است اگر... علمي

کنترل کرونا ممکن است اگر...
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - اگرچه همه‌گیری کووید 19 کل جهان را تحت تأثیر قرار داده اما تعداد عفونت‌ها و مرگ‌ومیرها بین مناطق جغرافیایی به‌ طور نابرابر و خطر ابتلا به عفونت‌های شدید از فردی به فرد دیگر بسیار متغیر است.

به نقل از ارث، درک بهتر اینکه چرا برخی افراد به عفونت‌های بدون علامت مبتلا می‌شوند، در حالی که برخی دیگر جان خود را از دست می‌دهند، برای یافتن درمان‌های قابل اعتماد و کنترل بیماری همه‌گیر بسیار مهم است.
گروهی از دانشمندان دانشگاه اوتووش لوراند مجارستان بیش از 1000 مطالعه را در مورد عوامل خطر ابتلا به کووید 19 مورد بررسی قرار داده‌اند تا بفهمند چگونه عوامل جمعیت‌شناختی (سن و جنسیت)، تعامل ویروس کرونا با سایر عوامل عفونی و بیماری‌های غیرواگیر، پلی‌مورفیسم‌های (چندشکلی) ژنتیکی، سبک زندگی، میکروبیوتای روده و حافظه تثبیت‌شده ایمنی، تغییرات ژنتیکی در ویروس کرونا یا عوامل محیطی مانند آلودگی هوا و عوامل اجتماعی و اقتصادی بر شدت کووید تأثیر می‌گذارند.
این تجزیه‌وتحلیل نشان داد سن بالا یکی از قوی‌ترین عوامل خطر برای مرگ‌ومیر ناشی از کووید است؛ به‌ طوری‌ که خطر مرگ در بزرگسالان تقریبا هر 6 تا هفت سال زندگی 2 برابر می‌شود. به گفته متخصصان، پیری بافت ریه و سیستم‌ ایمنی همراه با افزایش سطح التهابی سیستمیک مرتبط با افزایش سن ممکن است در این مورد نقش داشته باشد.
دانشمندان کشف کردند اگرچه برخی از بیماری‌های مزمن مانند چاقی، دیابت، فشار خون بالا، بیماری مزمن کلیوی یا مشکلات قلبی‌وعروقی از عوامل موثر هستند اما تأثیر بیماری‌های مختلف ایمنی، عصبی یا روانی هنوز ناشناخته است. حتی در مورد بیماری‌های ریوی، دانشمندان موارد بحث‌برانگیزی را مشاهده کردند؛ به عنوان مثال در حالی که بیماری مزمن انسدادی ریه اثر تشدید کننده‌ای بر عفونت‌های کووید 19 دارد، آسم آلرژیک یک بیماری زمینه‌ای خنثی یا حتی کاهش‌دهنده خطر است.
داده‌ها همچنین نشان می‌دهد که مردان 2 برابر زنان (بدون در نظر گرفتن سن) در معرض خطر ابتلا به کووید 19 شدید هستند که به احتمال زیاد این موضوع به دلیل تفاوت در ژن‌هایی است که نقش کلیدی در سیستم ایمنی داشته و زنان شانس بیشتری برای مبارزه با کووید طولانی را دارد. علاوه بر این زنان باردار آلوده به ویروس کرونا در معرض خطر بالای ابتلا به فشار خون بارداری هستند و بیشتر در مراقبت‌های ویژه بستری می‌شوند.
بسیاری از مطالعات نیز بر اثرات غیرمستقیم محیط متمرکز شده‌اند که شامل وضعیت ضعیف اجتماعی و اقتصادی و شرایط نامناسب مسکن یا تعلق به اقلیت‌های قومی که اغلب منجر به پیامدهای شدیدتر بیماری می‌شود. در حالی که فعالیت بدنی منظم و رژیم‌ غذایی سالم برای تقویت سیستم‌ ایمنی و کاهش اثرات سارس‌کوو 2 مهم است، تغذیه نامناسب و قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا یا سایر بیماری‌های تنفسی عفونی می‌تواند منجر به عفونت‌های شدیدتر شود. در نهایت اگرچه مشخص شد که مصرف الکل خطر ابتلا به کووید 19 شدید را افزایش می‌دهد اما تأثیر سیگار هنوز به شدت مورد بحث است.
آگاهی از این عوامل می‌تواند به تصمیم‌گیری در مورد سلامت عمومی در سطح جمعیت کمک کند.
ایمنی رایج از عفونت‌ها و واکسیناسیون‌های قبلی به‌ طور قابل‌ توجهی خطر کلی پیامدهای شدید را در مقایسه با موج‌های اول همه‌گیری کاهش داده است.
این مطالعه در مجله Viruses منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/506321/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گزارش تحلیلی از عملکرد فولاد خراسان/ جایگاه نخست فولاد خراسان در میان تولیدکنندگان میلگرد کشور/ برترین تامین‌کننده میلگرد شاخه کشور

سخنگوی فدراسیون فوتبال: رای پرونده بیرانوند هنوز به دبیرخانه ارسال نشده است/ جرایم انضباطی را به صفر می‌رسانیم

توجه ویژه نمایشگاه کتاب به نشر کودک و نوجوان/ بحران محتوا در حوزه نوجوانان

خلاصه بازی النصر دبی 1 - شباب الاهلی 1

چلسی پشت ستاره‌اش درآمد؛ عذرخواهی لازم نیست!

مانیان: تمدید من مهم نیست، میلان باید قهرمان شود

آموریم خساست مالک یونایتد را جبران کرد!

واکنش عجیب باییندیر پس از گل دوم وستهم

لبخندسرمایه گذاران/در‌پیشرفت چشمگیر پروژه فولادشرق خراسان

جایگاه نخست فولاد خراسان در میان تولیدکنندگان میلگرد کشور / برترین تامین کننده میلگرد شاخه کشور

قطعه محبوب شوپن که حال و هوایی شبانه دارد

خسارت تندباد 80 کیلومتری به خودروها و فضای سبز در این شهر/عکس

تصمیمات مهم فوتبال ایران؛ فینال جام حذفی، انتخاب سرمربی امید و بازی تیم ملی در مشهد + فیلم

دلیل انتخاب مشهد برای بازی تیم ملی از زبان نبی

چند وقت یک بار نمک ماشین ظرفشویی بریزیم؟

صالحی امیری: با تمام توان در کنار سرمایه گذاران جزیره کیش هستیم

​​​​​​​«رفیق خوشبخت ما»؛ زمینه‌ساز توسعه ارزش‌های مقاومت و انسانیت

بقایی: هنوز وارد جزئیات مذاکرات نشده‌ایم

عبدالجواد موسوی، رضا امیرخانی و دوگانه همسفری با رهبر و رئیس جمهور

آمار بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب بی‌نظیر است

کتاب های چرخ زمان: از بدترین تا بهترین!

اعتراض خریداران به تغییر قیمت در قراردادهای قطعی خودرو

اینفانتینو: جام جهانی عربستان تاریخی خواهد شد

گلزنی مهدی قایدی برای الاتحاد کلبا

به یاد روزهای اوج در میلان؛ کاکا دستیار آنچلوتی می‌شود

شکار پپ از بارسا؛ او بازیکن رویایی من است!‏

دبل مهدی قائدی و شهریار مغانلو در گل و پاس گل

افسانه تاتنهام بدون جام تمام می‌شود!

مذاکره با سیتی؛ ویرتز بایرن را دور زد!

پاسخ به اعتراضات رانیری؛ از صحبت‌هایش متأسفم!

بازنشستگی فصل بالندگی و فرزانگی است

آهنگ حامیم به نام «آی ستاره» را بشنوید

حضور و معرفی رپر معروف در کنسرت سیروان خسروی

موزیک ویدئوی «نعره زن» با اجرای میلاد درخشانی

تداوم انجام پروژه‌های راه آهن و انتقال آب به خراسان جنوبی

بیش از 4 هزار نفر در انتظار دریافت تسهیلات ازدواج در خراسان‌جنوبی

سازمان حج و زیارت آمار جدیدی از تعداد زائران حج تمتع اعلام کرد

سردار سلامی: تغییر یک رئیس جمهور واقعیات را در آمریکا عوض نمی‌کند

آموزش خطرات مین به اتباع افغانستانی در مرز دوغارون

سردار سلامی: اسرائیل از نظر سیاسی و اقتصادی کاملاً فروپاشیده است

وقتی ستاره پرسپولیسی برای اولین بار با استقلال در آزادی دیده شد+ عکس

قرارداد و تفاهم‌نامه ایرانسل و شهرداری مشهد برای بهبود کیفیت خدمات ارتباطی

دبیر کل اکو : کیش، بدون شک مقصدی بی‌نظیر برای گردشگران از سراسر جهان است

اعلام 2 هدف ایران از مذاکره با آمریکا از سوی دیپلمات ارشد ایران

بیلبوردها کتاب‌خوان شدند، مردم نه

کتاب مجموعه کامل قانون بودجه سال 1404 منتشر شد

تبلیغات محیطی نمایشگاه کتاب،110 درصد بیشتر از سال قبل

نشست هم‌اندیشی کارشناسان حوزه آموزش شاهد و ایثارگر گلستان با حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان

دیدار چهره به چهره مدیر کل بنیاد مازندران با جامعه ایثارگری قائمشهر

برگزاری نخستین همایش بین‌المللی مصدومین شیمیایی با تأکید بر دیپلماسی ایثار و حمایت وزارت امور خارجه