پیام خراسان

آخرين مطالب

پژوهشگران دانشگاه کمبریج

هفته‌ کاری 4 روزه هیچ تاثیر منفی بر به ه‌وری ندارد علمي

هفته‌ کاری 4 روزه هیچ تاثیر منفی بر به ه‌وری ندارد
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - یک مطالعه جدید و بزرگترین در نوع خود در بریتانیا نشان می‌دهد که هفته‌های کاری چهار روزه برای کارفرمایان به اندازه همان هفته‌های کاری پنج روزه خوب است و در حالی که بهره‌وری کارکنان را کاهش نمی‌دهد، رفاه حال آنها را بهبود می‌بخشد.

به نقل از آی‌ای، حتی قبل از همه‌گیری کووید-19، پژوهشگران و کارفرمایان به طور یکسان به ایده کوتاه کردن هفته‌های کاری به هفته‌های کاری چهار روزه علاقه داشتند و اکنون یک مطالعه جدید در مقیاس بزرگ، دلایل بیشتری را برای اقناع کارفرمایان ارائه می‌دهد.
پژوهشگران دانشگاه کمبریج با همکاری محققان کالج بوستون و اندیشکده اتونومی(Autonomy) با 61 شرکت و سازمان در بریتانیا برای کاهش 20 درصدی ساعات کاری طی یک آزمایش شش ماهه همکاری کردند.
نحوه اجرای این کاهش در مجموعه‌های متنوعی از صنایع، از رستوران‌ها گرفته تا شرکت‌های فناوری اطلاعات و مالی متفاوت بود، اما اکثریت قریب به اتفاق آنها پس از چهار روزه شدن هفته‌های کاری خود همان اهداف بهره‌وری را که قبل از شروع این آزمایش داشتند، حفظ کردند و البته در قبال این کاهش ساعت کاری، دستمزد یا مزایای کارکنان را کاهش ندادند.
این گزارش جدید که به تازگی توسط اندیشکده اتونومی منتشر شده است، نشان داد که کاهش ساعت‌های کاری به طور قابل‌توجهی موجب بهبود رفاه حال کارکنان شده است، به طوری که 71 درصد از کارمندان سطوح پایین‌تری از فرسودگی شغلی و 39 درصد سطوح پایین‌تری از استرس را نسبت به قبل از آزمایش گزارش کرده‌اند.
همچنین کاهش 65 درصدی ایام بیماری و نقاهت و کاهش 57 درصدی جابجایی کارکنان در شرکت‌ها نسبت به مدت مشابه سال قبل دیده می‌شود.
نیام بریدسون هوبارد، پژوهشگر و دانشجوی دکتری در کمبریج می‌گوید: بدیهی بود که کارمندان کاهش قابل توجهی در سطح استرس خود را توصیف کنند. بسیاری شرح دادند که در خانه می‌توانند راحت‌تر از کار فارغ شوند یا بهتر نفس بکشند و حتی یک نفر به ما گفت که چگونه غم اول هفته وی از بین رفته است.
«خوف یکشنبه»(sunday dread) یا ترس از اولین روز هفته‌ کاری که بنا بر تفاوت شرایط در ایران و غرب تحت عنوان «خوف اول هفته» ترجمه شده است، با عناوینی نظیر «یکشنبه‌های غمگین» یا یکشنبه‌های ترسناک نیز نام برده می‌شود و بیانگر احساساتی مانند اضطراب یا ترس است که در تعطیلات و یک روز قبل از بازگشت به محل کار تجربه می‌شوند.
طبق یک نظرسنجی در لینکدین، 80 درصد از متخصصان می‌گویند که خوف از اول هفته را تجربه می‌کنند و بیش از 90 درصد از نسل هزاره جدید و نسل Z گزارش کرده‌اند که آن را احساس می‌کنند.
گزارش شده است که کسب ‌و کارهای شرکت‌کننده در برنامه هفته‌های کاری چهار روزه علاوه بر بهبود آمار کارمندان، به طور متوسط 1.4 درصد افزایش درآمد را ثبت کردند و 92 درصد از این شرکت‌ها قصد دارند این هفته‌های کاری چهار روزه را ادامه دهند و 18 شرکت تأیید کردند که به‌ طور دائم آن را پیش می‌گیرند.
دکتر دیوید فرین، دانشیار پژوهشی در گروه جامعه شناسی دانشگاه کمبریج در بیانیه‌ای با اعلام نتایج این مطالعه گفت: ما واقعاً از این نتایج دلگرم می‌شویم، چرا که نشان می‌دهد هفته‌های کاری چهار روزه از یک رویا به یک سیاست واقع‌گرایانه با مزایای متعدد توسط شرکت‌ها تبدیل شده است.

پیام خراسان


رفع نگرانی‌های مربوط به کاهش بهره‌وری
این مطالعه جدید بزرگترین پژوهش در نوع خود است که 2900 کارمند در 61 شرکت را بررسی کرده است.
جو رایل، مدیر کمپین «هفته کاری چهار روزه» در بریتانیا امیدوار است که این گزارش جدید نگرانی‌ها را در مورد کاهش بهره‌وری برطرف کند.
وی می‌گوید: این نتایج باورنکردنی در طیف گسترده‌ای از بخش‌های مختلف اقتصاد نشان می‌دهند که هفته کاری چهار روزه واقعا عملی است.
پروفسور برندان برچل پژوهشگر دانشگاه کمبریج که این تحقیقات را رهبری می‌کرد، می‌گوید: قبل از انجام این آزمایش، بسیاری این سوال را داشتند که آیا ما شاهد افزایش بهره‌وری در قبال جبران کاهش زمان کار خواهیم بود یا خیر. حالا می‌بینیم که همین‌طور است و این دقیقاً همان چیزی است که ما دریافتیم.
وی افزود: بسیاری از کارمندان بسیار مشتاق بودند که خودشان به اهداف مشخص شده دست یابند. بدین ترتیب جلسات طولانی، بسیار کوتاه یا کاملاً کنار گذاشته شد. کارکنان تمایل کمتری به اتلاف وقت و از دست دادن زمان داشتند و فعالانه به دنبال فناوری‌هایی بودند که بهره‌وری آنها را بهبود می‌بخشد.
در حالی که مطالعات مشابه در ایالات متحده و ایرلند نتایج مشابهی را گزارش کرده‌اند، این مطالعه جدید انجام شده در بریتانیا بزرگترین مطالعه انجام شده در این زمینه و همچنین اولین موردی است که شامل مصاحبه‌های گسترده با شرکت کنندگان است.
فرین می‌گوید: روش انجام این آزمایش به پژوهشگران ما این امکان را داد که از نظرسنجی‌ها فراتر بروند و با جزئیات به نحوه عملکرد شرکت‌ها نگاه کنند.
حتی قبل از انجام این آزمایش نیز بسیاری از کارفرمایان به ویژه در واکنش به همه‌گیری کرونا روش‌های ساختاری کارشان را بازنگری می‌کردند.
بسیاری به دلیل نگرانی از افت فرهنگ کاری شرکت، در برابر ساختار دورکاری از خانه مقاومت کرده‌اند، اما در مجموع درک بیشتری از شرایطی که کارمندان با آن روبرو هستند، به وجود آمده است.
یکی از مدیران عامل یک سازمان غیرانتفاعی که در این آزمایش شرکت کرده است، می‌گوید: من از همه‌گیری متنفر بودم، اما باعث شد که همدیگر را بیشتر ببینیم و همه‌ی ما را به اهمیتِ تندرستی و اینکه خانواده چقدر مهم است، متوجه کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/506844/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جدایی کاپیتان وفادار باشگاه لندنی بعد از 13 سال

چیدمان شیک و لوکس منزل فلامک جنیدی و همسرش در لندن/ از کتابخانه پر از کتاب تا شیطنت‌های شیرین دوقلوهای دوست داشتنی !

تجهیز کتابخانه تخصصی کانون علوم و فناوری‌های نوین ایران قطب هرمزگان

اسطوره فوتبال زنان بیخیال بازنشستگی شد!

دیدار مخفیانه ویرتز با منچسترسیتی در انگلیس!

واکنش سخنگوی فدراسیون فوتبال به رای پرونده بیرانوند

سخنگوی فدراسیون فوتبال: رای پرونده بیرانوند ابلاغ نشده است!

تصادف دردسرساز دروازه‌بان سابق بارسا در شیلی!

مهاجم ناتینگهام فارست در خطر مرگ بود!

گزارش تحلیلی از عملکرد فولاد خراسان/ جایگاه نخست فولاد خراسان در میان تولیدکنندگان میلگرد کشور/ برترین تامین‌کننده میلگرد شاخه کشور

سخنگوی فدراسیون فوتبال: رای پرونده بیرانوند هنوز به دبیرخانه ارسال نشده است/ جرایم انضباطی را به صفر می‌رسانیم

توجه ویژه نمایشگاه کتاب به نشر کودک و نوجوان/ بحران محتوا در حوزه نوجوانان

خلاصه بازی النصر دبی 1 - شباب الاهلی 1

چلسی پشت ستاره‌اش درآمد؛ عذرخواهی لازم نیست!

مانیان: تمدید من مهم نیست، میلان باید قهرمان شود

آموریم خساست مالک یونایتد را جبران کرد!

واکنش عجیب باییندیر پس از گل دوم وستهم

لبخندسرمایه گذاران/در‌پیشرفت چشمگیر پروژه فولادشرق خراسان

جایگاه نخست فولاد خراسان در میان تولیدکنندگان میلگرد کشور / برترین تامین کننده میلگرد شاخه کشور

قطعه محبوب شوپن که حال و هوایی شبانه دارد

خسارت تندباد 80 کیلومتری به خودروها و فضای سبز در این شهر/عکس

تصمیمات مهم فوتبال ایران؛ فینال جام حذفی، انتخاب سرمربی امید و بازی تیم ملی در مشهد + فیلم

دلیل انتخاب مشهد برای بازی تیم ملی از زبان نبی

چند وقت یک بار نمک ماشین ظرفشویی بریزیم؟

صالحی امیری: با تمام توان در کنار سرمایه گذاران جزیره کیش هستیم

​​​​​​​«رفیق خوشبخت ما»؛ زمینه‌ساز توسعه ارزش‌های مقاومت و انسانیت

بقایی: هنوز وارد جزئیات مذاکرات نشده‌ایم

عبدالجواد موسوی، رضا امیرخانی و دوگانه همسفری با رهبر و رئیس جمهور

آمار بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب بی‌نظیر است

کتاب های چرخ زمان: از بدترین تا بهترین!

اعتراض خریداران به تغییر قیمت در قراردادهای قطعی خودرو

اینفانتینو: جام جهانی عربستان تاریخی خواهد شد

گلزنی مهدی قایدی برای الاتحاد کلبا

به یاد روزهای اوج در میلان؛ کاکا دستیار آنچلوتی می‌شود

شکار پپ از بارسا؛ او بازیکن رویایی من است!‏

دبل مهدی قائدی و شهریار مغانلو در گل و پاس گل

افسانه تاتنهام بدون جام تمام می‌شود!

مذاکره با سیتی؛ ویرتز بایرن را دور زد!

پاسخ به اعتراضات رانیری؛ از صحبت‌هایش متأسفم!

بازنشستگی فصل بالندگی و فرزانگی است

آهنگ حامیم به نام «آی ستاره» را بشنوید

حضور و معرفی رپر معروف در کنسرت سیروان خسروی

موزیک ویدئوی «نعره زن» با اجرای میلاد درخشانی

تداوم انجام پروژه‌های راه آهن و انتقال آب به خراسان جنوبی

بیش از 4 هزار نفر در انتظار دریافت تسهیلات ازدواج در خراسان‌جنوبی

سازمان حج و زیارت آمار جدیدی از تعداد زائران حج تمتع اعلام کرد

سردار سلامی: تغییر یک رئیس جمهور واقعیات را در آمریکا عوض نمی‌کند

آموزش خطرات مین به اتباع افغانستانی در مرز دوغارون

سردار سلامی: اسرائیل از نظر سیاسی و اقتصادی کاملاً فروپاشیده است

وقتی ستاره پرسپولیسی برای اولین بار با استقلال در آزادی دیده شد+ عکس