پیام خراسان

آخرين مطالب

پژوهشگران دانشگاه کمبریج

هفته‌ کاری 4 روزه هیچ تاثیر منفی بر بهره‌وری ندارد علمي

هفته‌ کاری 4 روزه هیچ تاثیر منفی بر بهره‌وری ندارد
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - یک مطالعه جدید و بزرگترین در نوع خود در بریتانیا نشان می‌دهد که هفته‌های کاری چهار روزه برای کارفرمایان به اندازه همان هفته‌های کاری پنج روزه خوب است و در حالی که بهره‌وری کارکنان را کاهش نمی‌دهد، رفاه حال آنها را بهبود می‌بخشد.

به نقل از آی‌ای، حتی قبل از همه‌گیری کووید-19، پژوهشگران و کارفرمایان به طور یکسان به ایده کوتاه کردن هفته‌های کاری به هفته‌های کاری چهار روزه علاقه داشتند و اکنون یک مطالعه جدید در مقیاس بزرگ، دلایل بیشتری را برای اقناع کارفرمایان ارائه می‌دهد.
پژوهشگران دانشگاه کمبریج با همکاری محققان کالج بوستون و اندیشکده اتونومی(Autonomy) با 61 شرکت و سازمان در بریتانیا برای کاهش 20 درصدی ساعات کاری طی یک آزمایش شش ماهه همکاری کردند.
نحوه اجرای این کاهش در مجموعه‌های متنوعی از صنایع، از رستوران‌ها گرفته تا شرکت‌های فناوری اطلاعات و مالی متفاوت بود، اما اکثریت قریب به اتفاق آنها پس از چهار روزه شدن هفته‌های کاری خود همان اهداف بهره‌وری را که قبل از شروع این آزمایش داشتند، حفظ کردند و البته در قبال این کاهش ساعت کاری، دستمزد یا مزایای کارکنان را کاهش ندادند.
این گزارش جدید که به تازگی توسط اندیشکده اتونومی منتشر شده است، نشان داد که کاهش ساعت‌های کاری به طور قابل‌توجهی موجب بهبود رفاه حال کارکنان شده است، به طوری که 71 درصد از کارمندان سطوح پایین‌تری از فرسودگی شغلی و 39 درصد سطوح پایین‌تری از استرس را نسبت به قبل از آزمایش گزارش کرده‌اند.
همچنین کاهش 65 درصدی ایام بیماری و نقاهت و کاهش 57 درصدی جابجایی کارکنان در شرکت‌ها نسبت به مدت مشابه سال قبل دیده می‌شود.
نیام بریدسون هوبارد، پژوهشگر و دانشجوی دکتری در کمبریج می‌گوید: بدیهی بود که کارمندان کاهش قابل توجهی در سطح استرس خود را توصیف کنند. بسیاری شرح دادند که در خانه می‌توانند راحت‌تر از کار فارغ شوند یا بهتر نفس بکشند و حتی یک نفر به ما گفت که چگونه غم اول هفته وی از بین رفته است.
«خوف یکشنبه»(sunday dread) یا ترس از اولین روز هفته‌ کاری که بنا بر تفاوت شرایط در ایران و غرب تحت عنوان «خوف اول هفته» ترجمه شده است، با عناوینی نظیر «یکشنبه‌های غمگین» یا یکشنبه‌های ترسناک نیز نام برده می‌شود و بیانگر احساساتی مانند اضطراب یا ترس است که در تعطیلات و یک روز قبل از بازگشت به محل کار تجربه می‌شوند.
طبق یک نظرسنجی در لینکدین، 80 درصد از متخصصان می‌گویند که خوف از اول هفته را تجربه می‌کنند و بیش از 90 درصد از نسل هزاره جدید و نسل Z گزارش کرده‌اند که آن را احساس می‌کنند.
گزارش شده است که کسب ‌و کارهای شرکت‌کننده در برنامه هفته‌های کاری چهار روزه علاوه بر بهبود آمار کارمندان، به طور متوسط 1.4 درصد افزایش درآمد را ثبت کردند و 92 درصد از این شرکت‌ها قصد دارند این هفته‌های کاری چهار روزه را ادامه دهند و 18 شرکت تأیید کردند که به‌ طور دائم آن را پیش می‌گیرند.
دکتر دیوید فرین، دانشیار پژوهشی در گروه جامعه شناسی دانشگاه کمبریج در بیانیه‌ای با اعلام نتایج این مطالعه گفت: ما واقعاً از این نتایج دلگرم می‌شویم، چرا که نشان می‌دهد هفته‌های کاری چهار روزه از یک رویا به یک سیاست واقع‌گرایانه با مزایای متعدد توسط شرکت‌ها تبدیل شده است.

پیام خراسان


رفع نگرانی‌های مربوط به کاهش بهره‌وری
این مطالعه جدید بزرگترین پژوهش در نوع خود است که 2900 کارمند در 61 شرکت را بررسی کرده است.
جو رایل، مدیر کمپین «هفته کاری چهار روزه» در بریتانیا امیدوار است که این گزارش جدید نگرانی‌ها را در مورد کاهش بهره‌وری برطرف کند.
وی می‌گوید: این نتایج باورنکردنی در طیف گسترده‌ای از بخش‌های مختلف اقتصاد نشان می‌دهند که هفته کاری چهار روزه واقعا عملی است.
پروفسور برندان برچل پژوهشگر دانشگاه کمبریج که این تحقیقات را رهبری می‌کرد، می‌گوید: قبل از انجام این آزمایش، بسیاری این سوال را داشتند که آیا ما شاهد افزایش بهره‌وری در قبال جبران کاهش زمان کار خواهیم بود یا خیر. حالا می‌بینیم که همین‌طور است و این دقیقاً همان چیزی است که ما دریافتیم.
وی افزود: بسیاری از کارمندان بسیار مشتاق بودند که خودشان به اهداف مشخص شده دست یابند. بدین ترتیب جلسات طولانی، بسیار کوتاه یا کاملاً کنار گذاشته شد. کارکنان تمایل کمتری به اتلاف وقت و از دست دادن زمان داشتند و فعالانه به دنبال فناوری‌هایی بودند که بهره‌وری آنها را بهبود می‌بخشد.
در حالی که مطالعات مشابه در ایالات متحده و ایرلند نتایج مشابهی را گزارش کرده‌اند، این مطالعه جدید انجام شده در بریتانیا بزرگترین مطالعه انجام شده در این زمینه و همچنین اولین موردی است که شامل مصاحبه‌های گسترده با شرکت کنندگان است.
فرین می‌گوید: روش انجام این آزمایش به پژوهشگران ما این امکان را داد که از نظرسنجی‌ها فراتر بروند و با جزئیات به نحوه عملکرد شرکت‌ها نگاه کنند.
حتی قبل از انجام این آزمایش نیز بسیاری از کارفرمایان به ویژه در واکنش به همه‌گیری کرونا روش‌های ساختاری کارشان را بازنگری می‌کردند.
بسیاری به دلیل نگرانی از افت فرهنگ کاری شرکت، در برابر ساختار دورکاری از خانه مقاومت کرده‌اند، اما در مجموع درک بیشتری از شرایطی که کارمندان با آن روبرو هستند، به وجود آمده است.
یکی از مدیران عامل یک سازمان غیرانتفاعی که در این آزمایش شرکت کرده است، می‌گوید: من از همه‌گیری متنفر بودم، اما باعث شد که همدیگر را بیشتر ببینیم و همه‌ی ما را به اهمیتِ تندرستی و اینکه خانواده چقدر مهم است، متوجه کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/506877/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

علت خلوتی نمایشگاه کتاب جیست؟

رئیس اتحادیه ناشران تهران: بدون رعایت کپی‌رایت، نباید انتظار همکاری بین‌المللی داشته باشیم

نمایشگاه کتاب امسال؛ فضایی قابل تحمل‌تر به نسبت قبل؛ پوشش‌های مختلف بی‌نیاز به گشت و تذکردهندگان

همشهری حامی کتاب | 3 ویژه برنامه که نمایشگاه کتاب را رونق بخشید

چرا تبلیغات شهری نمایشگاه کتاب کم است؟

شهرداری تهران به وعده خود برای تبلیغات شهری نمایشگاه کتاب عمل نکرده است

نویسندگان نیاز به حمایت رسانه دارند

کیانوش عیاری: تلاش می کنم سختی‌های زندگی را بپذیرم/ به دنبال روزنه‌ای از نور در دل تاریکی هستم

نشست «از نویسندگان مصنوعی تا کتاب‌های هوش مصنوعی» در نمایشگاه کتاب

رونمایی از ترجمه زندگی‌نامه سردار شهید قاسم سلیمانی

پوستر زیبا و نوستالژیک گل گهر برای بازی مقابل چادرملو؛ فارسی را پاس بداریم / عکس

غرفه‌ای به یاد شهید رئیسی در نمایشگاه کتاب + فیلم

صالحی: سامانه همیار کتاب حس تعلق به کتابخوانی و کتابخانه را افزایش می‌دهد

تصویب شرایط صدور مجوز واردات بنزین ویژه در هیئت مقررات زدایی

بایرن مونیخ با کنار زدن بارسلونا به جذب تاه نزدیک شد

نگرانی یونایتدی‌ها؛ فردیناند روی تخت بیمارستان!

تصمیم جالب یونایتد؛ خبری از جشن قهرمانی نیست!

گلدن استیت و بوستون در آستانه حذف

درخشان و باشکوه؛ هیچ‌کس حریف این بارسا نیست

آمار شگفت‌انگیز بازیکن محبوب آلمان در بایرن مونیخ

اجرای تصنیف زیبایی از علیرضا افتخاری در «صداتو»

توزیع 360 تن کود و نهاده‌های کشاورزی یارانه‌ای بین کشاورزان خوسفی

لو رفتن راز شش تایی‌ ها توسط حسن روشن

حرکات رضا عطاران در مراسم تولدش در مشهد | ببینید

جان مرشایمر: اسرائیل 2 بار تلاش کرد آمریکا را به تله جنگ با ایران بکشاند

مرگ استارتاپ‌ها زیر بار قوانین پوسیده

فصلِ یار مهربان

از توس تا کوالالامپور/فارسی‌آموزان ملیت های مختلف با شاهنامه آشنا شدند

رونمایی از کتاب «درآمدی بر گفتمان حکمرانی خادم شهید» در کرمانشاه

جشن تولد مردی که عیار سینماست؛ به دنبال روزنه امید

پیدا و پنهان قیمت‌گذاری کتاب در ایران

کتاب‌های گویا با استفاده از هوش مصنوعی توسعه داده شده است

جدیدترین کتب پژوهشگاه فضای مجازی رونمایی شد

ریاضی کجا و توسط چه کسی اختراع شد؟

جمهوری اسلامی ایران هرگز در برابر استکبار و ظلم سر خم نخواهد کرد

🎬 بازدید استاندار خراسان جنوبی از پروژه آموزشگاه 12 کلاسه در حاجی آباد

ترانه «مُسری» را از احسان خواجه امیری بشنوید

دلیل غیبت رونالدو مشخص شد

ولاسکو دکترای افتخاری روانشناسی گرفت

رفتار هواداران لیورپول با آرنولد را باور نمی‌کنم

آژیر قرمز در اینترمیامی؛ می‌دانیم خوب نیستیم

سینر: من و دراپر آدم‌های ساده‌ای هستیم

برد قاطعانه شاگردان عطایی در آسیا

واکنش تاجرنیا به حضور سیدورف در استقلال

اعزام بیش از 11 هزار زائر حج از فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد مشهد

ضریح امام رضا(ع) رو از این زاویه دیده بودید؟

موافقت وزیر با اختصاص اعتبارات ویژه خشکسالی، تامین آب و برق پایدار کشاورزی

محور اصلی کیفیت ‌بخشی آموزشی، ارتقای بهره‌ وری و تقویت مهارت‌های دانش‌آموزان است.

بازگشت یک خواننده به عرصه موسیقی با «دلتنگی»

کشف آب در اعماق مریخ: راز جدید سیاره سرخ