پیام خراسان

آخرين مطالب

شهر چناران زیر سایه سودجویان مقالات

شهر چناران زیر سایه سودجویان
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - خرم‌آباد به دلیل تعداد زیاد درختان چنار و قدمت آنها به شهر چناران معروف است، با این وجود میراث سبز و گرانبهای این شهر طی سال‌های اخیر مورد بی توجهی مدیران و تخریب سودجویان قرار گرفته است.
  درختان شهری یکی از ارزشمندترین سرمایه‌های شهرهای شلوغ و پرتراکم امروزی هستند، با این وجود در سال‌های اخیر بسیاری از این درختان در سطح شهرها به بهانه انجام اقدامات عمرانی و تأمین منافع شهر قطع شده‌اند یا به دلیل بی توجهی آسیب دیده‌اند.
  خرم‌آباد از جمله شهرهای کشور است که سرانه بالای فضای سبز آن بالا است، اما این میراث ارزشمند همانند بسیاری دیگر از شهرها مورد بی توجهی و دست درازی قرار گرفته و زمینه را برای نابودی محیط زیست شهری فراهم کرده است.
رد پای ذی‌نفعان در قطع درختان سلیمان میرزاپور، کارشناس برنامه‌ریزی شهری در این خصوص به خبرنگار ایمنا می‌گوید: در بحث قطع درختان شهر موضوع اصلی وجود ذینفعانی است که می‌خواهند برای کسب سود بیشتر و سهولت در انجام کار خودشان درختان را قطع کنند، در این میان مغازه‌داری که می‌خواهد ویترین مغازه‌اش نمایان شود و پیمانکاری که می‌خواهد داربست بزند و ساختمان سازی کند، وجود درخت را مزاحم می بیند و اقدام به قطع آن می‌کند.
وی می‌افزاید: در شهرهایی که جلوی قطع درختان گرفته شده است، عواقب قانونی و جرایم به نحوی است که پیمانکار و مالک به هیچ وجه دست اقدام به قطع درخت نمی‌کند؛ میزان جریمه به حدی است که این افراد حتی فکر قطع درخت را هم نمی‌کنند، اما در شهرهای ایران از جمله خرم‌آباد اینگونه نیست.
این کارشناس برنامه‌ریزی شهری خاطرنشان می‌کند: در شهر خرم‌آباد به دلیل وجود ارتباطات فامیلی، طایفه‌ای و محله‌ای شهروندان و پیمانکاران با عوامل مختلف مدیریت شهری مخالفت می‌کنند و بعضی توصیه‌ها را نادیده می‌گیرند.
میرزاپور تاکید می‌کند: چنانچه برای فردی که درختی را قطع می‌کند یا به اموال عمومی شهر آسیب می‌زند، جریمه‌ای در نظر گرفته شود، از قطع درختان و آسیب به آنها جلوگیری می‌شود، اما در بیشتر موارد جریمه‌ها یا کاهش می‌یابد یا بخشیده می‌شود در حالی که قوانین در خصوص درختان شهر باید آنقدر قوی و سختگیرانه باشد که افراد ذینفع دست به چنین اقداماتی نزنند.
وی تصریح می‌کند: درختان باید توسط کارشناسان کشاورزی و منابع طبیعی ارزش‌گذاری شود، چراکه بعضی اوقات ارزش یک درخت برای محیط زیست میلیاردی است و به هیچ وجه با پرداخت جریمه‌های اندک جبران نخواهد شد؛ لذا در این خصوص نیازمند یک بازنگری کلی در زمینه جرایم، نوع جرایم و علت اقدام به قطع درختان هستیم.
این کارشناس برنامه‌ریزی شهری اضافه می‌کند: در شهر خرم‌آباد در این زمینه کم‌کاری شده است و اقدامات به درستی و به موقع انجام نمی‌شود. قوانین در خصوص قطع درخت آنقدر قوی و سختگیرانه نیست که افراد ذی‌نفع دست به چنین اقدامی نزنند.
میرزاپور ادامه می‌دهد: درختان زیادی در سطح شهر ابتدا خشکانده و سپس قطع می‌شوند، چرا که ذینفعانی هستند که نمی‌خواهند این درختان وجود داشته باشد در حالی که باید با پلاک‌کوبی سریالی یا شمارش درختان که کار بسیار راحتی است، علت خشک شدن آنها بررسی شود.
وی تاکید می‌کند: درشرایط کنونی باید سازوکار و نوع برخورد شهرداری تغییر کند و نظارت‌ها قوی‌تر شود، چراکه خرم‌آباد با توجه به نامش که از خرمی و آبادی می‌آید باید فضای سبز، تعداد درختان و سبزینگی بالاتری نسبت به شهرهای هم قد و قواره خودش داشته باشد.
خرم آباد بدون آب و درخت نه خرم است و نه آباد! این کارشناس برنامه‌ریزی شهری خاطرنشان می‌کند: زمانی که برنامه‌ریزان و مدیران شهری به این موضوع توجه نکنند، فضای سبز و فضای درختکاری شده با بیلان منفی مواجه می‌شود، یعنی نه تنها قادر به کاشت درختان جدید و تولید فضای سبز نخواهیم بود بلکه بخشی از درختان که از قبل هم وجود داشته است نیز از دست خواهد رفت و بدون شک اگر به همین منوال پیش برویم با وجود ساختمان‌ها، برج‌ها و مغازه‌های جدید و مدرنی که هر روز احداث می‌شود، سودجویان دستشان باز است.
میرزاپور ادامه می‌دهد: این افراد زمانی که احساس کنند پاسخی از طرف شهرداری یا سایر ارگان‌های عمومی دریافت نمی‌کنند، با حرص و ولع دو چندان سایر درختان شهر را از بین می‌برند.
وی اظهار می‌کند: با توجه به وضع موجود، دورنمای مثبتی نمی‌بینم، چراکه واکنش‌های شهرداری مانع نیست و پیگیری نکردن، مجازات یا اعمال جریمه پایین و انفعال منجر به کاهش و از بین رفتن درختان می‌شود.
سازمان فضای سبز شهرداری علت خشکیدگی درختان را بررسی می‌کند احد بیرانوند، رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری خرم‌آباد به خبرنگار ایمنا می‌گوید: برای قطع هرسانتی‌متر درخت یک میلیون و دویست میلیون تومان جریمه در نظر گرفته شده است.
وی می‌افزاید: با توجه به فرآیند ثبت ملی درختان در شهر خرم‌آباد هرگونه آسیب به درخت پیگرد قانونی دارد؛ لذا از همشهریان خرم‌آبادی تقاضا داریم مثل همیشه شهرداری خرم‌آباد را در این زمینه یاری دهند.
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری خرم‌آباد خاطرنشان می‌کند: آسیب رساندن به درختان شهر خرم‌آباد پیگرد قانونی دارد، در خرم‌آباد باب شده است هرکسی که می‌خواهد ساختمان بسازد در نخستین گام اقدام به خشک کردن درختان در ورودی پارکینگ ساختمان می‌کند، اما با توجه به عوامل بازدارنده که سازمان سیما و منظر شهرداری در نظر گرفته است هرکس به هر دلیلی اقدام به قطع درخت کند به مراجع قضائی معرفی خواهد شد و سازمان مجدد اقدام به کاشت درخت در همان نقطه خواهد کرد.
بیرانوند ادامه می‌دهد: در فرآیند ثبت ملی درختان شهر خرم‌آباد قدمت درخت مهم است، از آنجا که خرم آباد معروف به شهر چنارها است، برای اجرای این طرح ابتدا کار را از درختان چنار هسته مرکزی شهر که کل هسته شهر را در بر می‌گیرد آغاز می‌کنیم.
وی با بیان اینکه درختان ریه‌های تنفسی شهر هستند و همه ما وظیفه داریم از درختان محافظت کنیم، می‌گوید: از همشهریان درخواست داریم هر کجا دیدند درختی در خطر است به ما اعلام کنند تا رسیدگی شود.
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری خرم‌آباد تصریح می‌کند: هرکس قصد داشته باشد در شهر خرم‌آباد درختی بکارد به او درخت رایگان می‌دهیم، اما نگهداری درخت بر عهده شهروند خواهد بود.
دخالت انسان علت خشک شدن درختان شهر کورش چگنی، مدیر آزمایشگاه خاک، آب و گیاه شهرداری خرم‌آباد نیز که به تازگی به کمک سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری خرم آباد برای ریشه‌یابی خشکیدگی درختان شهر آمده است، می‌گوید: یکی از علت‌های خشک شدن درختان دخالت انسان است، به این صورت که یا موادی پای ریشه اضافه می‌کنند که باعث خشک شدن و قطع حیات درخت می‌شود یا ارتباط ریشه را با قسمت سبز درخت قطع می‌کنند به نحوی که پوست درخت کنده می‌شود و قسمت سبز درخت قادر نیست غذا را به سمت ریشه هدایت کند؛ بنابراین فوت ریشه رقم می‌خورد و درخت طی چند سال از بین می‌رود که نمونه آن در شهر خرم‌آباد مشاهده می‌شود.
لازم است شدیدترین مقررات اعمال شود
وی ادامه می‌دهد: برای محیط زیست و فضای سبز باید شدیدترین مقررات اعمال شود و اگر کسی درختی را قطع کرد نباید به یک جریمه بسنده کرد بلکه باید بررسی کرد که قطع درخت به چه منظوری انجام شده است، اگر برای ساخت‌وساز و گرفتن مجوز از شهرداری است، پروانه ساخت باید ابطال شود، باید بخشنامه‌ای در نظر گرفته شود تا به کسانی که اقدام به قطع درخت می‌کنند به هیچ وجه مجوز ساخت داده نشود.
چگنی می‌گوید: با همکاری سازمان سیما و منظر شهرداری خرم آباد در حال بررسی علت خشک شدن درختان هستیم و علت خشکیدگی این درختان از جمله آفات و امراض گیاهی، آب و فاضلاب، اضافه شدن مواد سمی و آلاینده به درخت توسط انسان بررسی و با خاطیان به شدت برخورد خواهد شد.
وی گفت: جدای از تمام مسائل یک مسئله مهم که نباید از دید کارشناسان فضای سبز دور بماند، هوادهی درختان است که در شهرها دیده می‌شود.
مدیر آزمایشگاه خاک، آب و گیاه شهرداری خرم‌آباد تاکید می‌کند: فضای سیمانی اطراف درخت جلوی نفس آن را می‌گیرد در حالی که اطراف هر درخت با توجه به سنش دو تا سه متر فضای تنفس نیاز دارد و باید به این مهم نیز توجه شود تا اقدام سودجویان موجب از بین رفتن درختان نشود.
 

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/510505/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حاجیان ایرانی با میانگین سنی 57 سال عازم حج تمتع می‌شوند

میانگین سنی حجاج عازم حج تمتع 57 سال است

بانک‌ها اعتبارات را به سمت تولید سوق دهند

تامین سوخت مورد نیاز کشاورزان جغتای با استفاده از فناوری نوین

انتقاد امام جمعه باخرز از وضعیت تنها بیمارستان شهرستان

کنکور سراسری 1403 - مشهد

ساخت نمونک خودرو آتش نشانی باتلاش دانش آموزان نیشابور

روحانیون کاروان‌های حج مشعل داران معارف و مناسک هستند

(ویدئو) مهارت یک مرد در صید مار کبرا با بطری 20 میلیون بار دیده شد

یک فوتی و یک مصدوم بر اثر انفجار گاز در نیشابور

حادثه انفجار گاز در یک منزل مسکونی در نیشابور

رویکرد ما برای ارتقاء بهداشت روانی باید جامعه‌محور شود

ماجرای مشکل مرزی جدید با طالبان؛ سوءتفاهم بود

تاکید امام جمعه مشهد بر ضرورت تحول و تجدید حیات در عرصه فرهنگی جامعه

ویدیوئی از دانش‌آموزانی که به دلیل سیل به کنکور نرسیدند

‏سرقت موبایل پشت چراغ قرمز سر چهارراه در مشهد!

کارگران سربازان انقلاب اسلامی در جنگ اقتصادی با دشمن هستند

بر تلاش مسئولان برای تحقق شعار سال تأکید کرد

فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)

زائران بیت الله الحرام با شناخت و معرفت به زیارت خانه خدا بروند

اخبار کوتاه خراسان رضوی / 7 اردیبهشت

قانون حجاب و عفاف باید در کشور اجرا شود

آرامگاه فردوسی از جاذبه‌های پربازدید و دیدنی مشهد

حمله به رفح برای اسرائیل فاجعه‌بار خواهد بود

گوزن سفید

برگزاری کنکور سراسری 1403گروه علوم تجربی در خراسان رضوی

اندیشه‌ امام در عملیات وعده صادق نمود پیدا کرد

میدان داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است

آیت الله علم الهدی: میدان‌داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است

کتاب «یوسف گم گشته باز آید» در ماهشهر منتشر شد

اماکن مرتبط با مقاومت در کتاب‌های درسی معرفی شوند

بحث روز؛ VAR در فوتبال، قاضی عادل یا قاتل روح ورزش محبوب ما؟

مردم کدام کشور‌ها بیشتر کتاب می‌خوانند؟

شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد

برگزاری همایش آموزشی توجیهی مناسک حج تمتع در مشهد

سیل به مزار امامزاده سیدعلی (ع) نهبندان رسید/ تخلیه آبگرفتگی صحن مزار

آغاز عملیات روکش آسفالت 10 کیلومتر محور طبس یزد

1055 قزوینی به حج تمتع اعزام می‌شوند

فیلم| پیاده‌روی خانوادگی با طعم بی‌تدبیری / مردم در گِل ماندند

آغاز نهضت تولید سبز با برق سبز در شهرستان بردسکن

وقوع انفجار گاز در نیشابور با یک کشته و یک مصدوم

دستگیری متهم به قتل در کمتر از 5 ساعت در نیشابور

نهضت تولید سبز با برق سبز در شهرستان بردسکن کلید خورد

جزئیات بیشتر از درگذشت یک پزشک زن

برگزاری دوباره آزمون سراسری در خراسان جنوبی

مرحله اول کنکور سراسری 1403 در مشهد

کشتی فرنگی ایران برای دومین بار در تاریخ با سهمیه کامل در المپیک

چند بار باید دستان خود را بشوئید؟

کشف بیش از 20 هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای خراسان رضوی

انجام موفقیت آمیز عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور