پیام خراسان

آخرين مطالب

سرنوشت نامعلوم جاده‌های فرعی و ناایمن خراسان رضوی مقالات

سرنوشت نامعلوم جاده‌های فرعی و ناایمن خراسان رضوی
  بزرگنمايي:

پیام خراسان- ایمنی و بهسازی جاده های خراسان رضوی به واسطه میزبانی سالانه بیش از 25 میلیون مسافر جاده ای، از اهمیت ویژه ای برخوردار است و همین موضوع موجب شده مسیرهای اصلی و شریانی در کانون توجه مسوولان استان قرار گیرد چنانکه در اقدامی کم‌نظیر طرحهای حوزه راه و شهرسازی در جریان سفر فروردین ماه رییس‌جمهور به خراسان رضوی 6 هزار و 400 میلیارد تومان اعتبار گرفت که هزار و 50 میلیارد تومان آن به طرح های راهداری استان اختصاص یافته است.

مدیرکل راهداری خراسان رضوی در این خصوص گفت: طرح های بهسازی راه ها، تکمیل جاده مشهد - سرخس، احداث بخشی از جاده مشهد - گلبهار، بهسازی ورودی های مشهد، ساخت و بهسازی بخشی از جاده های جوین - جغتای خراسان رضوی از جمله طرح هایی است که بودجه مورد نظر به آن اختصاص یافته است.

جعفر شهامت بیان کرد: هم اینک 45 درصد از راه های استان خراسان رضوی نیازمند بهسازی اساسی است و این راهها دچار خرابی شدید است.

وی طول راه‌های استان را بیش از 14 هزار کیلومتر عنوان کرد و گفت: 69 درصد از این راهها روستایی و بقیه شامل بزرگراه، آزادراه، راه اصلی و راه های فرعی است.

شهامت ادامه داد: 19 درصد از راههای آسفالته استان خراسان رضوی، فرعی است که میانگین کشوری در این بخش 15 درصد است و با توجه به نیازهای حمل و نقلی در حوزه گردشگری، تجاری و صنعتی، نیازمند ارتقای راههای فرعی به راه اصلی و سپس بزرگراه هستیم.

وی خاطرنشان کرد: در مجموع 78 درصد از راه های استان نیازمند بهسازی متوسط و روکش ساده و یا بهسازی کامل و سنگین است.

جاده ناایمن سمیع آباد تربت جام

با وجود تاکید مسوولان بر ضرورت ارتقای وضعیت راه های فرعی، اما شاهد هستیم که به علت محدودیت اعتبارات، این جاده ها از کانون توجه دست اندرکاران خارج شده اند.

یک نمونه از این جاده ها مسیر فرعی و در حقیقت روستایی جاده سمیع آباد در شهرستان تربت جام است. این جاده در اصل یک راه روستایی بوده که با تبدیل شدن سمیع آباد به شهر، اکنون بار سنگینی را بر دوش می کشد و نیازمند تقویت است.

فرماندار تربت جام با تشریح وضعیت ناایمن جاده یاد شده، گفت: طی سال 1400 به دلیل تصادفات جاده ای در مسیر سمیع آباد 17 نفر جان باخته اند.

حسین جمشیدی بیان داشت: البته در سال 1401 شمار فوتی های ناشی از تصادفات در این مسیر کاهش یافته است.

وی گفت: در نهایت اعتباری 20 میلیارد ریالی برای ارتقا و تعریض این مسیر، که در اصل جاده ای روستایی بوده، اختصاص یافته است و راهداری به زودی دست به کار خواهد شد.

مقاطع رهاشده جاده باخرز حادثه ساز شد

اما داستان ارتقای جاده ها برای همه نقاط یکسان نبوده است، جاده نیمه‌ساز، ناایمن و کم‌تردد باخرز - زاوه نیز دور از کانون توجهات مرکز استان است، شاید برجسته سازی اهمیت ترانزیتی این جاده بتواند قدری از توجه مدیران و بودجه استان را به خود جلب کند.

شهرستان 50 هزار نفری باخرز در میانه شهرستان های تربت جام، تایباد، فریمان، زاوه و خواف قرار دارد. باخرز با 2 شهر باخرز و قلعه نو علیا و 52 روستا در فاصله 220 کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع شده است و در بارشهای اخیر وقوع چندین فقره تصادف فوتی و جرحی وضعیت نامناسب جاده های باخرز را به کانون توجه مردم و مسوولان محلی تبدیل کرد.

بخشدار بخش بالا ولایت شهرستان باخرز در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: 21 بهمن ماه امسال بارش برف و یخبندان، جاده قلعه نوعلیا - زاوه را تحت تاثیر قرار داد که یک دستگاه خودرو 206 و 2 دستگاه پراید دچار حادثه شده و حتی کامیون شن و نمک پاشی راهداری در این جاده واژگون شد.

غلامعباس پورمحمد افزود: حوادث یاد شده در 24 ساعت موجب مرگ راننده پژو 206 شد و راننده و نیروی شن پاش کامیون راهداری و یک سرنشین پراید نیز مجروح شدند.

وی تاکید کرد: راهداری می توانست با ایمن کردن این مسیر و مقاطع ناایمن از وقوع این حوادث جلوگیری کند ولی متاسفانه در نهایت خودرو خودشان هم دچار آسیب شد.

فرماندار باخرز نیز جاده باخرز - زاوه را ناایمن خواند و گفت: از جاده حسن آباد تا قلعه سرخ در بخش بالا ولایت محور کاملا حادثه خیز است.

حسن نژاد افزود: این محور در اصل روستایی بوده و در دولت های نهم و دهم از باخرز تا حسن آباد بهسازی، آسفالت و تکمیل شده است اما در دوره های بعدی کار چندانی در این مسیر تا شهر زاوه انجام نشد و پروژه به حال خود رها شد.

فرماندار باخرز بیان داشت: در دولت کنونی نیز اقداماتی برای بهبود وضعیت این مسیر انجام شده، اما همچنان ساخت و تکمیل یک تقاطع غیرهمسطح و یک پل برای بهره برداری کامل از هشت کیلومتر باقی مانده به دلیل هزینه بالا معطل مانده است.

حسن نژاد، عمده تصادفات این مسیر را مربوط به هشت کیلومتر یاد شده دانست و گفت: از آنجا که این جاده مشکل دارد، اهالی منطقه با سرعت کم در مسیر تردد می کنند اما افراد غیربومی و ناآشنا با این محور معمولا بیشتر دچار سانحه می شوند.

واکنش متفاوت راهداری به حوادث جاده ای باخرز

معاون فنی و راه های روستایی و معاونت راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی در خصوص ایمن سازی جاده باخرز به ایرنا اعلام کرده اند که راهداری هیچ طرح نیمه تمامی برای ایمن سازی در این مسیر ندارد.

بخشدار بالا ولایت باخرز به خبرنگار ایرنا گفت: با شکایت یکی از رانندگان آسیب دیده پراید، در حال حاضر پلیس راه در حال بررسی مقصر این حادثه واژگونی است تا مشخص شود علت حادثه راننده یا جاده بوده است.

برخی مسوولان محلی نیز در گفت و گو با ایرنا اعلام کرده اند که راننده کامیون شن و نمک پاشی راهداری که در بارشهای بهمن ماه واژگون شده بود، از سوی این اداره به علت گفت و گو با رسانه ها توبیخ شده است، اما منابع راهداری به ایرنا گفتند که تخلف راننده کامیون محرز بوده و پلیس راه راننده کامیون شن ونمک پاش را مقصر اعلام کرده است.

راه و شهرسازی پیگیر تکمیل جاده باخرز

رییس اداره نظارت بر ساخت راه اداره کل راه وشهرسازی خراسان رضوی نیز گفت: در پی عملیات ساخت و ارتقای جاده باخرز - زاوه، از 10 سال پیش تاکنون مقاطعی از این مسیر تکمیل نشده است.

محمدحسین مهرداد افزود: پیگیر هستیم مذاکراتی برای بهره گیری از توان پیمانکار سابق این جاده انجام دهیم تا مسیر تکمیل شود.

وی تکمیل جاده باخرز را نیازمند ساخت پل و ابنیه فنی دانست و گفت: در حال حاضر هزینه های ساخت جاده در مقایسه با سالهای گذشته به شدت بالا رفته و همین موضوع به چالش مضاعفی برای تکمیل این طرح تبدیل شده است.

مسوولان محلی مطالبه اصلی مردم این منطقه را تکمیل و ساخت جاده شهرستان باخرز به شهرستان زاوه عنوان کرده اند تا در امتداد جاده تایباد، مسیر جدید، ایمن و ترانزیتی تایباد- باخرز- زاوه- تربت حیدریه ایجاد شود.

پورمحمد، بخشدار بالا ولایت شهرستان باخرز در این خصوص به ایرنا گفت: با ساخت این مسیر جدید و کوتاه، در عمل ترافیک پرحجم عبور ناوگان ترانزیتی از اصفهان و بندرعباس به مرز دوغارون تایباد به جاده زاوه - باخرز- تایباد منتقل می شود و اقتصاد منطقه نیز رونق می گیرد.

افزایش هزینه ها احداث جاده های جدید را کند کرده است

معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی پیش از این اعلام کرده بود که در سالهای اخیر افزایش هزینه های ساخت راه و متناسب نبودن اعتبارات تخصیص یافته با حجم کار، باعث کند شدن روند پیشرفت اجرایی طرحهای راهسازی در این استان شده است.

محمد ذاکری افزود: در مجموع شرایط مزبور باعث افزایش قیمت های پیشنهادی و عدم رغبت پیمانکاران به منظور شرکت در مناقصات مربوط به طرحهای راهسازی می شود.

معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی بیان داشت: اجرای هفت طرح راهسازی به طول هزار و 130 کیلومتر به این اداره کل تفویض شده که عملیات اجرایی آنها به تناسب اعتبارات ابلاغی در دست اجراست.

ذاکری در خصوص تکمیل جاده باخرز به ایرنا گفت: مواضع مطرح شده درخصوص ارتقای جاده برای تبدیل شدن به یک مسیر ترانزیتی با هدف جذب اعتبار است، چراکه جاده باخرز برای رانندگان ترانزیت ناشناخته است و بعید به نظر می رسد حتی پس از تکمیل به مسیر ترانزیت جایگزین تبدیل شود.

ظاهرا کمبود اعتبار همچنان مشکل اصلی جاده های فرعی است و مردم محلی باید بنا به گفته فرماندار باخرز همچنان "با احتیاط" برانند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/515049/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیلاب ورودی شهر صفائیه رفسنجان مهار شد

استقبال پرشور یزدی‌ها از آیین احیای سنت گلاب‌گیری باغ جهانی دولت‌آباد

شهرداری کلنگ به دست؛ این بار نوبت یکی از قدیمی‌ترین بناهای هنری تهران است

تغییر مسیر پرواز تهران-زاهدان-مشهد

تغییر مسیر پرواز مسیر تهران زاهدان مشهد بعلت شرایط نامساعد جوی

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

پرداخت تسهیلات به 534 طرح تولید و کارآفرینی خراسان جنوبی

آیت‌الله مهمان‌نواز یک روحانی ولایت‌مدار و بصیر بود

ضبط مناظرات دو نامزد راه یافته به مرحله دوم انتخابات مجلس در مشهد

جذب نزدیک به 40 قاضی برای تقویت کادر قضایی آذربایجان غربی

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

افتتاح دوره های شرح و تفسیر نهج البلاغه در شهر دولت آباد

کشف بیش از 8 کیلوگرم تریاک در خلیل آباد

زائرسرای «کرامت 2» ویژه مددجویان کمیته امداد در مشهد افتتاح شد

راه‌اندازی 4 نیروگاه خورشیدی در سال جدید

بهره برداری از زائرسرای «کرامت 2» ویژه مددجویان کمیته امداد در مشهد

سیلاب وارد بخش سنگان شهرستان خواف شد

42 مدرسه در شهرستان گناباد بازسازی شد

بدل‌اندازی 2 مرد به طلافروشان شهر شیروان

نشستی دربارۀ ابن‌سینا و مکتب فلسفی اصفهان

­کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس منتشر شد

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

محکومیت دبستان غیرانتفاعی دخترانه به علت گران فروشی خدمات آموزشی

احیای بیش از 300 کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی

برای بازماندگان از کنکور در شهرستان زیرکوه تصمیم‌گیری می‌شود

تصمیم جدید برای بازماندگان از کنکور در شهرستان زیرکوه

کشف 3 هزار لیتر سوخت قاچاق از 10 خودرو

امضای تفاهم نامه طرح فیبر نوری در بیرجند

راز دلیل قتل زن 80 ساله ثروتمند توسط پرستار شخصی‌اش!

رونمایی از محصولات دانش بنیان کشاورزی در مشهد

توجه به توریسم درمانی در ساخت بیمارستان کلاهدوز قوچان مؤثر است

افتتاح زائرسرای ویژه مددجویان کمیته امداد در مشهد

کشف 24 فقره سرقت از باغ ویلا‌های جاده مشهد-کلات

فرماندار مشهد:طرح نهضت ملی مسکن از اقدامات خوب دولت سیزدهم است

مسدود شدن راه ارتباطی 50 روستا در بم

تشکیل رنگین کمان در آسمان بردسکن

احیای گلابگیری باغ دولت‌آباد یزد برای تأمین گلاب حرم رضوی

لزوم اقدام به موقع برای ثبت نام کتاب دانش آموزان

عجیب‌ترین مجسمه؛ بزبز قندی محجبه در شهر کتاب؟! | تصویر

میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد

شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

نخستین برات الکترونیکی صادر شد

پاکسازی محیط زیست در روستای رهنه به مناسبت هفته زمین پاک + تصاویر

جریمه قاچاقچی نوشابه های انرژی خارجی در خواف

ایجاد بازارچه مرزی سرخس در انتظار منطقه آزادشدن

سنگ تمام مردم خراسان جنوبی برای بازسازی عتبات عالیات

عرضه محصولات خراسان جنوبی در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

تفاهم‌نامه فیبررسانی به منازل و کسب و کارها در بیرجند امضا شد