رنج شهرستان طلایی خراسان جنوبی از کمبود زیرساختها
مقالات
بزرگنمايي:
پیام خراسان - اینجا دیار طلایی خراسان جنوبی درست بیخ گوش مرکز آن هم با فاصلهای کم. اینجا دیار ابن حسام خوسفی، گلهای نرگس، بناهای قدیمی و کهن، کوچههای تنگ و باریک آشتیکنان، روستاهای با بافت باارزش (خور)، شاعران خوشطبع و قریحه نه بهتر بگویم اینجا کلکسیونی از همه آنچه که یک طبیعتگرد و دوستدار طبیعت، یک شاعر، یک هنرمند، یک سرمایهگذار، یک تاریخدان، یک کاوشگر تاریخی و .
... میخواهد وجود دارد پس هیچ کس با سفر به این نقطه از خراسان جنوبی دست خالی باز نمیگردد.
آنچه بیش از همه اهمیت دارد این است که خوسف در نزدیکی و همسایگی بیرجند واقع شده و همین نزدیکی به مرکز خراسان جنوبی میتواند هر آن کس را بر اساس علاقمندی که دارد به این دیار بکشاند.
شاید که نه به طور حتم باید از خوسف به عنوان هر آن چه در مرکز استان سرریز کرده و به این شهرستان انتقال یافته است اشاره کرد همان طور که وقتی شهرک صنعتی بیرجند دیگر گنجایش سرمایهگذاری را نداشت شهرک شهید رحمانی خوسف شد شهرک شماره دو بیرجند.
اینجا دیار طلایی خراسان جنوبی ست به همین واسطه برق طلای آن چشم هر سرمایهگذاری را در اقصی نقاط جهان میگیرد و درخشش طلای آن قرار است خوسف این دیار نرگس و شعر استان مبدل به بهشت سرمایهگذاری خارجی و داخلی مبدل کند.
عطر ناب نرگس در کنار قریحه و طبع بیمثال شاعران آن در دامن نرگسزارها و طبیعت زیبا و بیمثال این دیار خراسان جنوبی از آن سرزمین طلایی در حوزههای مختلف آن هم با فرهیختگان، دانشمندان، شاعران، صنعتگران، سرمایهگذاران و .... ساخته است.
اما آنچه سبب شده تا این شهرستان دم دستی مرکز خراسان جنوبی کمتر مورد توجه قرار گیرد همین قرار گرفتن در همسایگی بیرجند است بهطوری اکنون آنچه سبب شده تا این دیار توانمند و با قابلیتهای فراوان گردشگری، اقتصادی، معدنی، صنعتی نتواند آنطور که باید و شاید به چشم سرمایهگذاران بیاید بیبهره بودن از زیرساختهاست.
پس لازم است این نقطه سهل الوصل خراسان جنوبی بیش از اینها مورد توجه و اهتمام مسوولان و متولیان امر قرار گیرد و شاهد بهرهمندی خوسف از زیرساختهای باشیم.
حدود 45 روز از انتخاب سید علی حسینی به عنوان فرماندار خوسف نمیگذرد بههمین واسطه پای صحبتهایش در مورد برنامهها و اولویتهایی که برای این شهرستان طلایی خراسان جنوبی دارد مینشینم.
«این خاک با طلا عجین شده» این گفته فرماندار خوسف است که نشان از قابلیتها و توانمندیهای فور این خطه از خراسان جنوبی آن هم در عرصههای مختلف دارد و همین عجین شدن خاک آن با طلا به طور حتم زمینه مبدل شدن آن را به بهشت سرمایهگذاری خراسان جنوبی فراهم خواهد آورد.
به گفته وی هرچند در این سالهایی که از دوران پر افتخار انقلاب اسلامی میگذرد اغلب زیرساختها در این شهرستان از جمله آب، برق، گاز، مخابرات و... فراهم شده است اما نزدیکی به مرکز استان سبب شده تا کمتر به نیازهایی خوسف در زمینههای مختلف توجه شود که از جمله آن میتوان به بهرهمند نبودن این شهرستان از بیمارستان اشاره کرد.
وی ادامه داد: طولانی شدن روند ساخت بیمارستان خوسف آن هم به عنوان تنها نقطه خراسان جنوبی مردم این شهرستان را برای بهرهمندی از خدمات بهداشتی و درمانی به زحمت انداخته است اما این خوش خبری را باید به مردم خوسف داد که بعد از 12 سال درحال احداث بودن بیمارستان این شهرستان، هفته دولت بخش اورژانس آن افتتاح میشود.
وی با اشاره به شهرستان شدن خوسف از سال 91 ادامه داد: نزدیکی به مرکز خراسان جنوبی سبب شده تا این شهرستان کمتر مورد توجه قرار گیرد.
فرماندار خوسف به توانمندیهای بسیار این شهرستان در حوزههای مختلف از جمله معادن طلا اشاره کرد و گفت: شهرک صنعتی شهید رحمانی خوسف یکی از فرصتهای سرمایهگذاری به ویژه سرمایهگذاری خارجی در استان به حساب میآید و اکنون نیز شاهد بیشترین جذب سرمایهگذار خارجی در این شهرک صنعتی هستیم.
حسینی از رایزنی با یک سرمایهگذار جدید خارجی برای سوق دادن سرمایهاش به شهرک صنعتی خوسف خبرداد و یکی از مشخصههای این شهرستان را را نقاط قوت آن در عرصههای مختلف دانست.
به گفته وی اگر به همین مشخصههای ویژه شهرستان توجه شود میتوان مسیر توسعه شهرستان را ترسیم کرد.
وی مهمترین و اساسیترین توانمندی این شهرستان را امنیت و نیروی انسانی توانمند آن در حوزه مختلف عنوان کرد و اظهارداشت: اما پرسش اینجاست که آیا تاکنون توانستیم از این توانمندیها بیشترین بهره را ببریم؟ پاسخ این است که نه.
دیگر این که آیا توانستهایم قابلیتهای ویژه این شهرستان را به دیگر نقاط استان، ایران و جهان معرفی کنیم باز هم پاسخ منفی ست.
مقام عالی دولت در شهرستان خوسف به معادن طلای فراوانی که در این شهرستان وجود دارد اشاره کرد و گفت: با این که این معادن در نقاط صعبالعبوری قرار گرفته اند و راه دسترسی درستی ندارند اما دارای امنیت کامل است که خود مزیتی بسیار مهم در زمینه امنیت سرمایهگذاری به حساب میآید.
اما چالشی که پیش روی این شهرستان طلایی و در همسایگی مرکز خراسان جنوبی جنوبی قرار دارد این است که زیرساختها در شهرک شهید رحمانی خوسف یا همان شهرک شماره دو بیرجند فراهم نیست.
به گفته فرماندار خوسف به تازگی جادهای که از سمت معادن به شهرک صنعتی این شهرستان میرود روکش آسفالت شده اما هنوز نیاز به تعریض دارد.
حسینی مهمترین و اساسیترین نیروی جاذب برای سرمایهگذار را در این شهرستان تامین زیرساختها دانست و افزود: شهرک صنعتی خوسف در حوزه زیرساختی آب، برق، مخابراف راه دسترسی و... دارای مشکل است و امیدواریم با تصمیمگیری استان به توانیم از پساب فاضلاب بیرجند برای شهرک صنعتی خوسف نیز بهرهمند شویم.
موضوع اساسی دیگری که این شهرستان از آن رنج میبرد به گفته فرماندار خوسف این است که تاکنون قابلیتها و توانمندیهای این شهرستان در حوزههای مختلف به استان، ایران و جهان معرفی نشده است که برای دستیابی به این مهم نیاز به تولید محتوا داریم.
دیگری موضوعی که باید به طور حتم در دستور کار قرار گیرد و فرماندار خوسف نیز بر آن اهتمام ویژه دارد اتمام پروژههایی ست که در این شهرستان سالهاست از شروع عملیات اجرایی آن میگذرد اما هنوز به اتمام نرسیده و سوهان روحی برای مردم خوسف به حساب میآید.
به گفته حسینی این موضوع سبب شده تا اغلب جوانان مستعد، فرهیخته و توانمند این شهر به مرکز استان و دیگر نقاط کشور مهاجرت کنند چرا که توسعه و پیشرفتی در زادگاه خویش نمیببیند.
مقام عالی دولت در شهرستان خوسف از پیگیری برای یک بنگاه کلان اقتصادی به عنوان دستگاه معین حمایتی شهرستان خبر داد و گفت: اکنون بنیاد علوی به عنوان یک بال مجموعه بنیاد مستضعفان این شهرستان را به عنوان نقطه ویژه در دستور کار دارد اما پیگیریها برای بنگاه کلان اقتصادی یا حمایتی دیگری نیز در بخش تازه تاسیس ماژان خوسف در برنامه است.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/577829/