پیام خراسان

آخرين مطالب

رشد سه برابری پرداخت تسهیلات خُرد خراسان‌شمالی در دولت سیزدهم مقالات

رشد سه برابری پرداخت تسهیلات خُرد خراسان‌شمالی در دولت سیزدهم
  بزرگنمايي:

پیام خراسان- نگاهی کلی به شرایط اقتصادی خراسان شمالی بیانگر این است که این استان یک میلیون نفری حدود 400 واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری 13 هزار میلیارد ریال و اشتغال 11 هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنایع بزرگ صنعتی در بین 31 استان کشور رتبه دهم را داراست که این آمار نشان می دهد از لحاظ توسعه اقتصادی در شرایط مناسبی قرار ندارد و موانع بزرگی بر سر راه تولید استان واقع شده است.

این خطه بدلیل خشکسالی بی سابقه با محرومیت دست و پنجه نرم می کند و مسوولان دولت سیزدهم در این استان دست به کار شده اند و با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به طرح های خرد و کوچک در صدد اشتغالزایی در روستاها هستند.

آموزش های مهارتی و فراگیری تخصص های فنی و متناسب با نیاز بازار کار، امروز در دستور کار نهادهای متولی این حوزه در استان قرار گرفته است و سعی دارند با ارائه تسهیلات مطلوب، این خطه محروم را به سمت بهره وری مناسب در اقتصاد پیش ببرند.

دولت در راستای توسعه مشاغل خانگی که در واقع کارگاه‌های اقتصادی خانواده محور هستند حمایت‌هایی را اعمال کرده است و صندوق کار آفرینی امید با ارائه تسهیلات کم بهره سعی در اشتغالزایی در این استان محروم دارد.

مشاغل خرد و کوچک مورد حمایت، بیشتر خانواده محور هستند، بنابراین زنان نقش محوری‌تری در این حوزه دارند، ضمن اینکه گرایش زنان به کارآفرینی و راه‌اندازی واحدهای تولیدی هر چند کوچک و خانگی در سال‌های اخیر بیشتر شده است.

نحوه پرداخت و حمایت از طرح های خرد و کوچک خراسان شمالی را در مصاحبه با هادی رضا زاده، مدیر صندوق کارافرینی امید استان بیشتر جویا می شویم.

 

ایرنا: صندوق کار آفرینی امید در دولت سیزدهم از چند طرح اقتصادی خرد حمایت کرد؟

رضا زاده: قتصاد خراسان‌شمالی بر محور کشاورزی بنا نهاده شده است و این استان بیشترین درصد شاغل در بخش کشاورزی را دارد و سهم این بخش در استان 1.1 درصد از تولید ناخالص بخش کشاورزی کشور را شامل می‌شود، پُرواضح است که کشاورزی مزیت نسبی و پیشران اقتصادی استان را تشکیل می‌دهد و حمایت از طرح‌های خرد در اولویت قرار دارد.

این صندوق با هدف حمایت از کسب و کارهای کوچک از سال 1400 تاکنون از 2 هزار و 203 طرح اشتغال و کسب و کارهای خرد و کوچک در این استان حمایت کرد و در این خصوص 2 هزار و 765 میلیارد ریال تسهیلات را ارائه کرد.

 

ایرنا: این میزان تسهیلات به چه میزان فرصت شغلی فراهم کرد؟

رضا زاده: به ازای هر طرحی که در این صندوق ایجاد می شود برای 1.2 نفر شغل ایجاد خواهد شد.

موضوع قابل توجه در حمایت از طرح‌های اشتغالزایی به ویژه مشاغل خرد و خانگی ورود فعالانه زنان در استان‌های کمتربرخوردار است به‌طوری‌که سهم زنان در دریافت تسهیلات این صندوق در استان‌های محروم بیشتر و سعی این طرح در اشتغال زنان است.

 

ایرنا: میزان تسهیلات حمایتی از طرح های خرد و کوچک در استان را به صورت تفکیک برای هر سال بیان کنید؟

رضا زاده: این صندوق 593 میلیارد ریال در سال 1400 بابت اجرای 618 طرح اشتغال تسهیلات پرداخت کرد و در سال 1401 نیز یکهزار و 625 میلیارد ریال برای ایجاد یکهزار و 115 طرح اشتغال و از ابتدای امسال تاکنون 520 میلیارد ریال تسهیلات اشتغال برای ایجاد 470 طرح اشتغال در حوزه کسب و کارهای خرد و کوچک پرداخت کرد.

علاوه بر پرداخت تسهیلات نظارت جدی بر طرح ها و پروژه های اشتغال در مرحله بعد در دستور کار قرار دارد و چون تسهیلات این صندوق بسیار ارزان قیمت و با نرخ بیشتر چهار و 6 درصد است بنابراین در راستای جلوگیری از انحراف آنها نظارت بر آنها بسیار مهم است.

 

ایرنا: عملکرد دولت سیزدهم در بخش ارائه تسهیلات به طرح های کوچک به نسبت دولت قبل چگونه بوده است؟

رضا زاده: دولت سیزدهم در همان ابتدای کار بر مسئله اشتغال تمرکز زیادی داشت و سعی در حل چالش های این بخش کرد و این موضوع مهم نیز در دستور کار بانک ها و صندوق کار آفرینی امید قرار گرفت و پرداخت های این صندوق در دولت سیزدهم به نسبت دولت قبل تا حدود سه برابر افزایش یافت، در واقع در سال 1398 این صندوق 410 میلیارد ریال بابت اجرای 750 طرح و در سال1399 نیز 470 میلیارد ریال بابت 500 طرح تهسلات پرداخت کرده بود در حالی که در سال 1400 به یکباره برای 618 طرح 593 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شد.

 

ایرنا: صندوق کارآفرینی امید طرح های خرد و کوچک را چگونه شناسایی می کند؟

رضا زاده: این صندوق تنها به پرداخت تسهیلات اکتفا نمی کند بلکه در مرحله اول ظرفیت ها و پتانسیل مناطق روستایی و عشایری را احصا و با توجه به این مهم به متقاضیان تسهیلات ارائه می دهد تا شغل پایدار برای آنان ایجاد شود، به طور مثال در روستای "ملا حسن" شهرستان مانه و سملقان، روستاییان بیشتر به کار جارو بافی مشغول به فعالیت هستند که این امر به صورت سنتی نیز انجام می شود که در راستای توسعه این کار به تعدادی از جوانان تسهیلات برای ایجاد کارگاه پرداخت شده است.

همچنین با توجه به ظرفیت احداث گلخانه در روستای "سارمران" اسفراین به جوانان این منطقه تسهیلات گلخانه پرداخت می شود.

 

ایرنا: صندوق کارآفرینی امید چه طرح‌هایی را در این خطه محروم در حال اجرا دارد؟

رضا زاده: طرح‌های "روستای بدون بیکار"، "هر روستا یک محصول" و "روستای نوفن" از جمله طرح های مقابله با بیکاری است که این صندوق در خراسان شمالی در حال اجرا دارد و طرح نوفن به معنای انتقال فناوری به کسب و کارهای روستایی است که دانش آموختگان بخش کشاورزی می توانند در این بخش ورود کنند و طرح هایی که بر تکمیل زنجیره های ارزش افزوده در بخش های مختلف کشاورزی تاکید دارند، مد نظر است و طرح‌های کوچک و اقتصادی در این مدل باید با ایجاد کسب و کارهای کوچک، همدیگر را پشتیبانی کنند در این صورت موجب کاهش هزینه‌های تولید و بهره‌وری می شود.

همچنین در طرح "روستای بدون بیکار" که به‌ عنوان یک ایده راهبردی مورد توجه قرار گرفت و مقرر است بر اساس ظرفیت‌های موجود در هر روستا در حوزه کشاورزی، صنایع‌دستی، گردشگری و غیره افراد بیکار در روستا با آموزش و پرداخت تسهیلات توانمند و شغل ایجاد کنند.

طرح "هر روستا یک محصول" یکی از راه‌های حمایت از توسعه اقتصادی روستاها، حمایت از محصول محوری در روستا و جلب مشارکت اهالی برای گرایش به شغل مشترک به منظور کسب درآمد و ثروت بیشتر و گسترش مزیت های روستا است و صندوق کارآفرینی امید با حمایت از این طرح در تلاش است تا اشتغالزایی را به روستاها برده و بر بیکاری در روستاها غلبه و خانوارها را از خدمات صندوق بهره‌مند کند.

 

ایرنا: نحوه حمایت صندوق کارآفرینی امید از طرح های خرد و کوچک چگونه است؟

رضا زاده: رسالت این صندوق بیشتر ایجاد کسب و کار های خرد و کوچک است که به نوعی با پرداخت 500 تا یک میلیارد ریال یک شغل ایجاد خواهد شد و در طرح های خود اشتغالی نیز به ازای پرداخت تا حدود سه میلیارد ریال یک شغل پایدار توسط متقاضیان ایجاد می شود.

ایجاد گلخانه، بومگردی، گردشگری، مجتمع های بین راهی، صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی و دانش‌بنیان از مهمترین طرح هایی هستند که با دریافت تسهیلات منجر به ایجاد شغل پایدار شدند.

ایجاد اشتغال در بخش کشاورزی و به ویژه دامپروری بدلیل خشکسالی با چالش مواجه است که بیشتر متقاضیان را به سمت ایجاد طرح های گردشگری، صنایع دستی، پرورش قارچ و طرح های مشابه هدایت شده اند.

 

خراسان شمالی 18 شهرک و ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی با 287 واحد صنعتی فعال با سرمایه گذاری بیش از 400 میلیارد تومان دارد که افزون بر چهار هزار و 500 کارگر در این واحدهای صنعتی اشتغال دارند.

اکنون حدود 30 هزار واحد صنفی شامل بیش از پنج هزار و 570 واحد تولیدی، چهار هزار و 648 واحد ارائه خدمات فنی، 12 هزار و 463 واحد توزیعی و سه هزار و 231 واحد خدماتی در خراسان شمالی زیر نظر 140 اتحادیه صنفی این استان فعالیت دارند.

خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و 44 درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.

خراسان شمالی یک میلیون نفر جمعیت دارد که 44 درصد روستایی هستند و بیشترین اشتغال استان مربوط به حوزه کشاورزی است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/581502/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پایان یک رویا؛ مصدومیت لبـران جیمز و شکست پروژه لیکرز

پیاده‌روی 32 کیلومتری با لباس خواب پس از شکست سلتیکس!

مارک کاسادو: هانسی فلیک زندگی‌ام را تغییر داد

سرنوشت طارمی به فینال چمپیونز لیگ گره خورد

آخرین وضعیت ترافیکی جاده ها؛ ترافیک سنگین در محورهای چالوس و هراز

نماهنگ «جونم امام رضا» با صدای گروه سرود رهپویان حرم

وحدت اسلامی در سایه زیارت

تصمیم ترامپ درباره حوثی‌ها شوکه‌مان کرد! | راز و نیاز وزیر اسرائیلی با روبیو درباره ایران! | دور جدید مذاکرات هسته‌ای یکشنبه در عمان؟

14 بار رکورد تولید گاز در سال گذشته شکسته شد

14 بار رکورد تولید گاز در سال گذشته شکسته شد/ میدان ابوذر به مدار بازگشته است

حرم امام رضا (ع) میزبان میلیون‌ها زائر؛ جشن ولادت با حضور اقوام ایرانی

حرم رضوی میزبان میلیون‌ها زائر؛ جشن ولادت با حضور عاشقان ضامن آهو

رگبارهای پراکنده و وزش باد خراسان شمالی را در بر می‌گیرد

45 مددجو زندانی در خراسان شمالی با بدرقه خدام رضوی آزاد شدند

پروانه یک بحران؛ واکاوی زمینه‌ها، علل و پیامدهای بحران سوریه

طارمی یامال 17 ساله را زمین گیر کرد

حضور خبرآنلاین با 11 اثر در نمایشگاه کتاب تهران/ کتاب ها را چگونه تهیه کنیم؟

استان تهران پنجشنبه‌ها تعطیل شد

احمدرضا معتمدی: سینما زبان تصویرسازی مفاهیم فلسفی است

عصبانیت پوستکوگلو: نتایج یونایتد چه ربطی به من دارد!

بزرگترین نگرانی بارسا در آستانه ال‌کلاسیکو

اولین روزی که ژاوی به یامال 16ساله در ترکیب اصلی بارسا بازی داد

رختکن پاری‌سن‌ژرمن بعد از برد آرسنال و صعود به فینال

کلودیو رانیری چطور باشگاه محبوبش را نجات داد؟

آموریم دوباره در رختکن یونایتد خودزنی کرد!

سوپراستار والیبال دنیا هم‌تیمی جدید عبادی‌پور

6 تیم انگلیسی در لیگ قهرمانان اروپا!

راز و رمز نقاره‌خوانی در حرم رضوی

بهبود شرایط دریایی در استان هرمزگان؛ تنگه هرمز و دریای عمان آرام‌تر می‌شوند

تصادف در جاده روستایی طبس-خرو سه کشته بر جا گذاشت

منچستریونایتد استرس فینال را دارد!

کنایه روی کین به بکام: چرا ما را دعوت نکردی!

اتفاقی عجیب در مراسم افتتاحیه المپیک لس‌آنجلس

ریوالدو: اشتباهات دفاعی بارسلونا غیرقابل قبول است

آهنگ مناسبتی مجید اخشابی به نام «نذر هر سال»

راز فوت ناگهانی استاد شجریان فاش شد

عراقچی پس از پایان سفر دو روزه هند، وارد مشهد شد

خاطرات هاشمی: به زیارت مقبره آخوند خراسانی از حامیان اصلی مشروطه رفتم

ساعت کاری جدید بانک‌ها اعلام شد

النصر اینگونه رونالدو را به مرز دیوانگی رساند!

فینالیست شدن پی‌اس‌جی به کام قهرمان لیگ یونان!

محرومیت دو عضو خیبر به‌دلیل کتک‌‌زدن سرپرست پرسپولیس

کورسوی امید برای پرسپولیس و سپاهان

آهنگ «جانان» با صدای حمید هیراد

ژاوی: همسرم از فوتبال دیدنم شاکی است!

کلاهبرداری 19 میلیاردی با وعده فروش خودرو و ملک در خراسان شمالی

کتاب «قاعده لاضرر» روانه بازار نشر شد

خبر سرلشکر سلامی از نقشه شوم نتانیاهو

شیر و عسل؛ ترکیبی شفا‌بخش یا زیان‌بار؟

عراقچی: بار دیگر تصاویر ترسناک ماهواره‌ای خیلی دقیق و حساب شده در حال انتشار هستند | نتانیاهو نوکران دون‌پایه ایرانی صدام را به کار گرفته است