پیام خراسان

آخرين مطالب

حوزه پژوهش‌های پزشکی، چشم‌انتظار وقف خیران مقالات

حوزه پژوهش‌های پزشکی، چشم‌انتظار وقف خیران
  بزرگنمايي:

پیام خراسان- سنت حسنه وقف به عنوان یکی از موثرترین راه های مشارکت فعال در امور، همواره پشتوانه اقتصادی اهداف متعالی انسانی در جوامع اسلامی بوده است و واقفان از قرن ها پیش موقوفات خود را با نیات مختلف به ثبت رسانده و از کار مردم در آن حوزه گره گشایی می‌کرده‌اند.

واقفان در دهه های گذشته در نیات وقفی خود بیشتر از هر چیز بر مقتضیات زمان از جمله ساخت مدرسه، مسجد، کمک به ایتام، بهداشت و درمان و امور قرآنی تمرکز داشته اند و این در حالی است که با وجود تاکید دین مبین اسلام بر سلامت جسم و جان، همچنان توجه به این حوزه ها در اهداف خیران کمتر دیده می شود.

وقفی که با توجه به گسترش تکنولوژی پزشکی و ضرورت نیاز جامعه به موضوع درمان پیشرفته باشد، می تواند در بسیاری از موارد کارگشا باشد

وقفی که با توجه به گسترش فناوری های پزشکی و ضرورت نیاز جامعه به موضوع درمان های پیشرفته، می تواند در بسیاری از موارد کارگشا باشد و علاوه بر ترویج فرهنگ اسلامی وقف، زمینه تندرستی و پویایی جامعه را فراهم سازد. در واقع به دلیل آن که پژوهش ها پایه گذار گسترش دانش پزشکی است، توجه به آن بسیار حائز اهمیت به نظر می‌رسد.

ورود خیران به حوزه پژوهش علوم پزشکی می‌تواند نوعی جذب سرمایه باشد تا با ظرفیت آنها امکان به ثمر نشاندن پژوهش هایی که دستاوردهای بزرگی برای حوزه سلامت درپی خواهند داشت، فراهم شود.

این نوع وقف که توسعه ابعاد مختلف آن سبب پیوند نهادهای دیگر از جمله اقتصاد، سلامت و نظام تربیتی در جامعه می شود، می تواند با توجه به نیاز کشور به سرمایه گذاری در زمینه پژوهش، با توجه به محدودیت‌های مالی، نقش بسزایی در توسعه پژوهشکده ها از آغاز تا پایان ایفا کرده و الگوی کاربردی مطلوبی را ارائه دهد.

بودجه پژوهشی دانشگاه، پاسخگوی نیاز تحقیقات‌ نیست

اگر اعتبارات پژوهشی متناسب با نیاز جامعه در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار گیرد بدون شک دستاوردهای حاصله نتایج بهتری را به دست خواهد داد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این خصوص عنوان کرد: شیرینی کار پژوهش در این است که نتایج پژوهش صورت گرفته منجر به افزایش سطح آگاهی و اطلاع‌رسانی به مردم باشد. نمونه‌ بارز آن کارهای شاخص اپلیکشینی اجرا شده در گروه‌های کودکان مبتلا به اُتیسم و سالمندان بالای 60 سال بود که هم اکنون در سطح جامعه در حال اجرا است.

محسن موهبتی تصریح کرد: این معاونت در نظر دارد تا علاوه بر حمایت از پژوهشگران روی موضوع بازاریابی هم کار کند تا محصول تولید شده به راحتی در اختیار گروه‌های مخاطب قرار بگیرد. از این رو این حوزه نیازمند حمایت های ویژه است که به تنهایی و با بودجه اختصاص یافته قادر به آن نخواهد بود.

وی ادامه داد: شرایط به گونه ای است که اگر 10 درصد پژوهش‌ها کاربردی شده و منجر به تولید محصول و عرضه در بازار شود، می توان ادعا کرد که اقدامی موثر در حوزه پژوهش صورت پذیرفته است.

کمتر از 10 درصد بودجه پژوهش کشور به دانشگاه ها اختصاص می یابد که این موضوع ضرورت حضور خیران را بیش از پیش می کندمعاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: از مجموع بودجه پژوهشی کشور کمتر از 10 درصد به وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه‌ها و دانشکده‌های تابعه این 2 وزارتخانه اختصاص می‌یابد که این امر نیازمند بازنگری فوری است.

موهبتی اظهار داشت: محیط دانشگاهی اولین مکان برای تمرین پژوهش و انجام کارهای موثر و پژوهش‌محور بوده که متاسفانه کمترین بودجه را دارد و این موضوع یکی از مهمترین دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب در بحث تقسیم نادرست بودجه پژوهشی و عدم اختصاص رقم مناسب در این حوزه نیز بوده است.

وی اضافه کرد: در حوزه پژوهش از ظرفیت‌های بخش خصوصی و خیران نیک‌اندیش حوزه سلامت غافل بوده ایم، به طوری که شاهد آن هستیم که برای ساخت بیمارستان این مشارکت بسیار خوب است، اما در اجرا و نتیجه‌گیری کارهای پژوهشی این حضور را نمی‌بینیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: هرچند از سوی دانشگاه علوم پزشکی حمایت های کامل از این بخش انجام می گیرد اما اجرای هرچه بهتر برنامه‌های پژوهشی نیازمند ایجاد زیرساخت‌های لازم است که حضور جدی واقفان و خیران نیک اندیش حوزه سلامت را می‌طلبد.

وقف در حوزه سلامت جسم

این روزها شنیدن نیاتی جدید برای وقف با عناوینی که پیش از این کمتر مشاهده می شده است، موضوع چندان عجیبی نیست. یکی از این موارد، وقف در حوزه جسم و روح است که این سالها با توسعه شهرنشینی و پیدایش امکانات جدید و در پی آن نیازهای نو، می تواند گره های زیادی را از زندگی پرچالش انسان باز کند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی گفت: اسلام نگاه ویژه‌ای به سلامت جسم و روح دارد و این موضوع که هرچه بدن انسان سالم‌تر باشد، بهتر می‌تواند به دین خدمت کند، نکته منطقی و مهمی است.

حجت الاسلام محمد احمدزاده تصریح کرد: از این رو وقف در حوزه پزشکی دارای جایگاه ویژه ای می تواند باشد، البته این وقف ها به طور خاص با عنوان وقف در حوزه پزشکی محسوب نمی‌شود بلکه در واقع وقف در حوزه سلامت جسم و روح به شمار می آید.

800 مورد وقف با نیت جسم و روح در خراسان رضوی وجود دارد و مسوولان باید مردم را بیشتر به وقف در این خصوص مشاوره دهند

وی با بیان اینکه در دهه اخیر 800 مورد وقف با نیت جسم و روح در خراسان رضوی ثبت شده است، خاطرنشان کرد: وقف در حوزه پژوهش و پزشکی منطقی و نیازمند فرهنگ سازی است، از این رو مسوولان باید مردم را به انجام وقف براساس نیازهای جامعه تشویق کرده و به آنها برای وقف بهتر مشاوره بدهند و شرایط را برای این گونه موقوفه ها تسهیل کنند.

حجت‌الاسلام احمدزاده از آمادگی همه‌جانبه برای توسعه همکاری با دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبر داد و تصریح کرد: همه بخش‌های اداره کل اوقاف و امور خیریه استان و شهرستان‌ها، آماده همکاری مضاعف برای مشارکت سلامت‌محور در سراسر استان هستند.

 

استفاده از ظرفیت موقوفه‌ها در نظام سلامت

موضوع وقف حوزه پژوهش مدتی است از سوی مسوولان استانی و برخی چهره های خراسان رضوی مورد توجه بوده و لزوم بهره گیری از آن بیش از پیش مورد اهتمام قرار گرفته است، به طوری که رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد از اهمیت آن سخن گفته است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تصریح بر اینکه نظام سلامت استان و وقف هر 2، خدمتگزار مردم هستند، گفت: باید با ایجاد کارگروه‌های ویژه اجرایی وقف، از ظرفیت این تشکل ها برای ارتقای نظام سلامت و برقراری عدالت بهره برد.

دکتر علی کیانی با اشاره به تفاهم‌نامه مشترک وزارت بهداشت با سازمان اوقاف کشور، افزود: پژوهش در عرصه پزشکی زیربنای توسعه این عرصه است از این رو باید با توسعه مشارکت به خصوص وقف، به منظور دستیابی مردم و ذی‌نفعان به خدمات مطلوب‌تر تلاش کرد.

وی بر ضرورت اقدام مشترک برنامه‌ها و تفاهم‌نامه‌ها از سوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و اوقاف تاکید کرد و گفت: باید با ایجاد کارگروه‌های ویژه اجرایی وقف در عرصه پزشکی، در مسیر برون سپاری علوم این حوزه تلاش کرد تا خدمات ارائه شده، ملموس تر و محسوس تر به مردم برسد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: هدف خیران و واقفان، هدایت سرمایه و املاک برای حفظ و ارتقای نظام سلامت استان است و برای آنها، متولی اجرای امور و عنوان دستگاه، ملاک نیست.

امید است که با برنامه ریزی های لازم، زمینه توسعه فرهنگ وقف در حوزه پژوهش و ساخت اماکن پژوهشی پزشکی ایجاد شود و امکان استفاده از ظرفیت خیّران در این حوزه بیشتر فراهم آید.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/588007/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

از ایوان بند «بمونی برام» را بشنوید

فصل برای کاپیتان رم تمام شد

آرسنال مشتری ستاره پرطرفدار میلان شد

پرز نمی‌خواهد ال‌کلاسیکو را از نزدیک ببیند!

انتقال تاریخی در بوندسلیگا؛ بایرن با ویرتز توافق کرد!

یوپ هاینکس رئیس بایرن را به خانه‌اش راه نداد!

تابستان شلوغ؛ ناپولی به دنبال دو ستاره لیگ برتر

پیشنهاد عجیب به لینه‌کر؛ اجرای برنامه آشپزی!

فرصت بزرگ گولر؛ درخشش برابر بارسا!

آغاز مذاکرات لورکوزن با گزینه اصلی جانشینی ژابی

تمدید قرارداد دروازه‌بان جوان بارسلونا تا 2028

آهنگ «چشمای مست تو» با خوانندگی سینا شعبانخانی

حمله موشکی یمن؛ سامانه آمریکایی بار دیگر عاجز ماند

افتتاح نخستین مدرسه آموزشی پینت‌بال کشور در مشهد در حضور رییس فدراسیون ورزش‌های همگانی

استقبال ویژه از عادل فردوسی‌پور در نمایشگاه کتاب

کهن‌ترین، جامع‌ترین و اصلی‌ترین حدیث شیعه، کتاب «کافی» است

خطوط ویژه اتوبوسرانی برای اجتماع امام رضایی‌ها و نمایشگاه کتاب

بازدیدکنندگان برای گرفتن امضا از فردوسی پور در نمایشگاه کتاب صف کشیدند + عکس

روایتی از چهل روز آخر زندگی شهید رئیسی در کتاب «راز پرواز»

حجت‌الاسلام خسروپناه: بنیاد سعدی نباید رقیب دستگاه‌ها تلقی شود

برخورد عجیب مردم با عادل فردوسی پور در نمایشگاه کتاب +فیلم

«راز پرواز»؛ سوگنامه‌ای برای رئیس جمهور شهید

تودور: لطفاً درباره آینده از من سؤال نپرسید!

آموریم: از حالا فقط به فینال فکر می‌کنیم

تدابیر امنیتی ویژه برای ال‌کلاسیکوی سرنوشت‌ساز

هواداران رئال حذف بارسا را دست گرفتند!

گواردیولا: می‌دانستم ژابی مربی بزرگی می‌شود

آرتتا: برای لیورپول تونل می‌زنیم چون بهترین است

ناراحتی رائول از رئال؛ سرمربی‌گری تیم حق من است!

آزمون و عزت‌اللهی در فینال حاضر شدند

روماریو: دوست دارم آنچلوتی سرمربی برزیل شود

آواز دل انگیزی از «پرواز همای» در طبیعت زیبا

راز شوکه‌ کننده پشت بزرگ شدن شکم با افزایش سن!

ولادتی که جغرافیا را برداشت؛ وحدت را جایگزین کرد/ خانه پدری دل‌ها؛ جایی که سنگ‌ها هم گوش شنوا دارند!

ولادتی که جغرافیا را برداشت؛ وحدت را جایگزین کرد/ امروز روزی است که حرم، تولد مهربانی را جشن می‌گیرد

ولادتی که جغرافیا را برداشت؛ وحدت را جایگزین کرد/ میلاد آقا؛ روزی که آجرهای حرم هم ذکر می‌گویند!

تنها روستای چوبی کشور/ عکس

حمله موشکی یمن؛ سامانه آمریکایی بار دیگر عاجز ماند+ فیلم

فروش 60 میلیاردی نمایشگاه کتاب تا ظهر روز سوم

انتشار کتاب «ظهر روز اربعین» خاطرات شهید مدافع حرم حجت‌الاسلام دهقانی

حال و هوای دومین روز سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران

استقبال ویژه از عادل فردوسی‌پور در نمایشگاه کتاب/ عکس

رونمایی از دو کتاب عباس ملکی/ روسیه در عصر پوتین با حضور سفیر ایران

فروش در نمایشگاه کتاب به 61 میلیارد تومان رسید

فروش 611 میلیارد تومانی حضوری و مجازی نمایشگاه کتاب در 2.5 روز

کتاب «راز پرواز» رونمایی شد

دیدار با خانم آقای او

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

ویدئوی زیرخاکی از خوانندگی مسعود صادقلو

ژابی آلونسو: در پایان فصل از لورکوزن می‌روم