پیام خراسان

آخرين مطالب

برای اولین بار در لایحه بودجه 1403 سهم بیش از 50 درصدی درآمد‌های پایدار نسبت به کل درآمد‌های دولت اجتماعي

  بزرگنمايي:

پیام خراسان -

پیام خراسان

محمد حسین عزیزیان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: افزایش سهم مالیات‌ها در بودجه به بیش از 50 درصد می‌تواند دستاورد بزرگی برای دولت باشد چراکه از یک نظام بودجه‌ای که وابستگی بیشتری به نفت داشته است به سمت بودجه‌ای حرکت می‌کند که وابستگی کمتری به نفت دارد.
وی در توضیح اینکه چرا بر کاهش وابستگی به نفت تاکید می‌شود، خاطرنشان کرد: درآمد‌های نفتی یک سری چالش‌هایی دارند که باعث می‌شود هم نوسانات زیادی داشته باشیم و هم قابل اتکاء و پایدار نباشند.
عزیزیان ادامه داد: موضوع دیگر اینکه اتکاء به درآمد‌های نفتی بسیار اثر پذیر به تحریم هاست و عوامل برون زای بسیاری بر این درآمد اثرگذار است که گاه خارج از کنترل دولت است و ریسک زیادی به درآمد‌های دولت تحمیل می‌کند.
این کارشناس اقتصادی در تشریح سهم درآمد‌های مالیاتی و گمرک نسبت به کل منابع درآمدی بودجه طی سال‌های گذشته گفت: از سال 1400 تاکنون روند رو به رشدی داشتیم و از 35 درصد در سال 1400 به 45 درصد در سال 1402 و در بودجه 1403 عدد 51 درصد پیش بینی شده است.
عزیزیان افزود: عدد‌های گفته شده مربوط به اعداد مصوب بوده است و وقتی نگاهی به اعداد عملکردی داشته باشیم، باز هم روند رو به رشد بوده و کمی کاهش داشته است در سال 1400 مصوب 35 درصد و آنچه محقق شد 30 درصد بوده است یعنی 30 درصد کل منابه درآمدی دولت از مالیات تامین شده بود. در سال 1402 هم مجددا به 45 درصد رسیده و نسبت رشد این روند ادامه داشته است.
کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: برای اولین بار امسال نسبت درآمد‌های مالیاتی و گمرک نسبت به کل درآمد‌ها در بودجه سال 1403 به بیش از 50 درصد و به طور دقیق به 51 درصد رسیده است و عملا بیش از 50 درصد از درآمد‌های جاری دولت از محل مالیات و گمرک تامین می‌شود. سهم مالیات نسبت به کل منابع درآمدی نیز به تنهایی و بدون گمرک به 46 درصد رسیده است.
وی ادامه داد: در لایحه بودجه عدد هزار و 122 هزار میلیارد درآمد‌های مالیاتی و 130 هزار میلیارد درآمد‌های گمرکی پیش بینی شده است.

پیام خراسان

این کارشناس اقتصادی در توضیح منابع تامین افزایش سهم مالیاتی گفت: قسمت اعظم درآمد‌های مالیاتی با توجه به تورم و رشد اقتصادی خود به خود افزایش پیدا می‌کنند، مثال ساده آن مالیات بر ارزش افزوده است. به واسطه تورم، قیمت بسیاری از کالا‌ها و خدمات افزایش پیدا می‌کند و خودکار مالیات بر ارزش افزوده کالا‌ها و خدمات نیز افزایش پیدا می‌کند.
عزیزیان افزود: نگاهی به رشد درآمد‌های مالیاتی نشان می‌دهد خصوصا از سال 1400 به بعد رشد درآمد‌های مالیاتی چه عملکرد آن و چه مصوب محقق شده رشد پیدا کرده است و رشد این درآمد‌ها در لایحه بودجه سال آینده نکته عجیب و تازه‌ای نیست. قسمت اعظم آن به تورم و رشد اقتصادی برمی گردد.
وی ادامه داد: پیش بینی مرکز پژوهش برای نرخ تورم در سال 1402 عدد 41 درصد است و برای سال 1403 عدد 35 درصد است.
عزیزیان خاطرنشان کرد: با توجه به عدد‌های تورمی امسال و سال آینده، اما پیش بینی رشد 51 درصدی سهم مالیات‌ها را داشتیم، قسمتی از این افزایش بیشتر مالیات‌ها به این برمی گردد که دولت در سال‌های اخیر تلاش داشته است تعداد مودیان مالیاتی را افزایش دهد و از فرار مالیاتی جلوگیری شود.
این کارشناس اقتصادی افزود: همچنین افزایش مازاد بر تورمی که در مالیات اتفاق خواهد افتاد بخشی از آن به رشد اقتصادی برمی گردد و قسمتی به کاهش فرار‌های مالیاتی و بخشی به وصول پرونده‌های مالیاتی مربوط به مالیات بر ارزش افزوده و مربوط به سال‌های 1387 تا سال‌های 1400 که مالیات خود را پرداخت نکرده اند انتظار می‌رود سال آینده وصول شود و اینطور نیست که مردم فکر کنند مالیاتی که قرار است امسال پرداخت کنند دو برابر سال قبل شده است.
کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس تاکید کرد: تنها موردی که در درآمد‌های مالیاتی نسبت به سال‌های قبل وجود دارد، یک واحد درصد افزایش مالیات بر ارزش افزوده بر اساس لایحه بودجه 1403 است. یعنی 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده به ده درصد تغییر کرده است که اثر تورمی بسیار ناچیزی دارد و برای خانوار‌ها محسوس نیست و بقیه موارد همان عدد‌ها و روال قبلی است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/617229/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

از ایوان بند «بمونی برام» را بشنوید

فصل برای کاپیتان رم تمام شد

آرسنال مشتری ستاره پرطرفدار میلان شد

پرز نمی‌خواهد ال‌کلاسیکو را از نزدیک ببیند!

انتقال تاریخی در بوندسلیگا؛ بایرن با ویرتز توافق کرد!

یوپ هاینکس رئیس بایرن را به خانه‌اش راه نداد!

تابستان شلوغ؛ ناپولی به دنبال دو ستاره لیگ برتر

پیشنهاد عجیب به لینه‌کر؛ اجرای برنامه آشپزی!

فرصت بزرگ گولر؛ درخشش برابر بارسا!

آغاز مذاکرات لورکوزن با گزینه اصلی جانشینی ژابی

تمدید قرارداد دروازه‌بان جوان بارسلونا تا 2028

آهنگ «چشمای مست تو» با خوانندگی سینا شعبانخانی

حمله موشکی یمن؛ سامانه آمریکایی بار دیگر عاجز ماند

افتتاح نخستین مدرسه آموزشی پینت‌بال کشور در مشهد در حضور رییس فدراسیون ورزش‌های همگانی

استقبال ویژه از عادل فردوسی‌پور در نمایشگاه کتاب

کهن‌ترین، جامع‌ترین و اصلی‌ترین حدیث شیعه، کتاب «کافی» است

خطوط ویژه اتوبوسرانی برای اجتماع امام رضایی‌ها و نمایشگاه کتاب

بازدیدکنندگان برای گرفتن امضا از فردوسی پور در نمایشگاه کتاب صف کشیدند + عکس

روایتی از چهل روز آخر زندگی شهید رئیسی در کتاب «راز پرواز»

حجت‌الاسلام خسروپناه: بنیاد سعدی نباید رقیب دستگاه‌ها تلقی شود

برخورد عجیب مردم با عادل فردوسی پور در نمایشگاه کتاب +فیلم

«راز پرواز»؛ سوگنامه‌ای برای رئیس جمهور شهید

تودور: لطفاً درباره آینده از من سؤال نپرسید!

آموریم: از حالا فقط به فینال فکر می‌کنیم

تدابیر امنیتی ویژه برای ال‌کلاسیکوی سرنوشت‌ساز

هواداران رئال حذف بارسا را دست گرفتند!

گواردیولا: می‌دانستم ژابی مربی بزرگی می‌شود

آرتتا: برای لیورپول تونل می‌زنیم چون بهترین است

ناراحتی رائول از رئال؛ سرمربی‌گری تیم حق من است!

آزمون و عزت‌اللهی در فینال حاضر شدند

روماریو: دوست دارم آنچلوتی سرمربی برزیل شود

آواز دل انگیزی از «پرواز همای» در طبیعت زیبا

راز شوکه‌ کننده پشت بزرگ شدن شکم با افزایش سن!

ولادتی که جغرافیا را برداشت؛ وحدت را جایگزین کرد/ خانه پدری دل‌ها؛ جایی که سنگ‌ها هم گوش شنوا دارند!

ولادتی که جغرافیا را برداشت؛ وحدت را جایگزین کرد/ امروز روزی است که حرم، تولد مهربانی را جشن می‌گیرد

ولادتی که جغرافیا را برداشت؛ وحدت را جایگزین کرد/ میلاد آقا؛ روزی که آجرهای حرم هم ذکر می‌گویند!

تنها روستای چوبی کشور/ عکس

حمله موشکی یمن؛ سامانه آمریکایی بار دیگر عاجز ماند+ فیلم

فروش 60 میلیاردی نمایشگاه کتاب تا ظهر روز سوم

انتشار کتاب «ظهر روز اربعین» خاطرات شهید مدافع حرم حجت‌الاسلام دهقانی

حال و هوای دومین روز سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران

استقبال ویژه از عادل فردوسی‌پور در نمایشگاه کتاب/ عکس

رونمایی از دو کتاب عباس ملکی/ روسیه در عصر پوتین با حضور سفیر ایران

فروش در نمایشگاه کتاب به 61 میلیارد تومان رسید

فروش 611 میلیارد تومانی حضوری و مجازی نمایشگاه کتاب در 2.5 روز

کتاب «راز پرواز» رونمایی شد

دیدار با خانم آقای او

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

ویدئوی زیرخاکی از خوانندگی مسعود صادقلو

ژابی آلونسو: در پایان فصل از لورکوزن می‌روم