پیام خراسان

آخرين مطالب

چرا آرای پزشکیان قومیتی نیست؟/ رقابت پزشکیان و جلیلی در کدام استان ها نزدیک بود؟ سیاسی

چرا آرای پزشکیان قومیتی نیست؟/ رقابت پزشکیان و جلیلی در کدام استان ها نزدیک بود؟
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آنگونه که جماران روایت کرده، رحمان قهرمان پور، تحلیلگر کمپین های انتخاباتی نوشت:
در استان کرمان، پزشکیان فقط در شهرستان سیرجان برنده شده که حسن پور چندین دوره نماینده آن بود. در یزد، پزشکیان در سه شهر یزد ، اشکذر و اردکان نفر اول بوده و در سایر شهرها جلیلی برنده شده است. در خوزستان، عرب های شیعه عمدتا به جلیلی رای داده اند اما در اهواز پزشکیان اول شده است.
در استان اصفهان، پزشکیان فقط در دو شهر سمیرم و نطنز آنهم با فاصله اندکی برنده شده است. اصفهان در سال های آتی در کنار مشهد و قم به یکی از قلعه های رای اصول گرایان تبدیل خواهد شد.
در استان سمنان، پزشکیان فقط در دو شهر سرخه ( زادگاه روحانی) و گرمسار( زادگاه احمدی نژاد) برنده شده است.
در استان مرکزی، پزشکیان فقط در ساوه برنده شده است که به نوبه خود جالب توجه است.چون اراک از تحریم ها آسیب دیده قاعدتا باید از پیام پزشکیان استقبال می کرد اما اینگونه نشده است.
در حالی که در استان گیلان که بصورت سنتی به اصلاح طلبان نزدیک تر است، پزشکیان با قاطعیت برنده شده اما در مازندران با فاصله نسبتا کمی( حدود 60000 رای) برنده شده است. در مازندران اصول گرایان پایگاه قوی تری دارند اما تغییرات جمعیتی در سال های اخیر این شرایط را تغییر داده است.
در خراسان جنوبی و رضوی ، جلیلی با قاطعیت پیروز شده اما در خراسان شمالی به دلیل وجود آرای اهل سنت و کردهای کرمانج با فاصله اندکی( حدود 7000 رای ) برنده شده است.
در خود تهران ، پزشکیان حدود دویست هزار رای بیشتر از جلیلی کسب کرده و برنده شده است که نشانگر رقابت نزدیک دو نامزد است.
در دو شهر جغتای و جوین خراسان رضوی که جمعیت قابل توجهی ترک دارد جلیلی برنده شده است. دلیل دیگری بر قومی نبودن آرای پزشکیان.
در سه استان آذربایجان شرقی و غربی و اردبیل تعداد آرای پزشکیان حدود 5 برابر آرای جلیلی است. در سایر استان ها این الگو دیده نمی شود. حتی جلیلی در خراسان رضوی فقط 1/5 برابر پزشکیان رای آورده است. الگوی رای دهی در زنجان بیشتر از آنکه به شمال غرب نزدیک باشد به مرکز نزدیک تر است.
در استان همدان رقابت جلیلی و پزشکیان بسیار نزدیک بود. در بهار و کبودر آهنگ و رزن که ترک ها اکثریت دارند، جلیلی نفر اول شده است. در نهاوند که لرها اکثریت دارند ، پزشکیان نفر اول شده است. نشانی از رای قومیتی در همدان دیده نمی شود.
در همه شهرهای استان زنجان ، پزشکیان نفر اول است اما رقابت دو نامزد تقریبا نزدیک است . در حالی که اگر قرار بود رای پزشکیان قومیتی باشد، باید در زنجان هم مثل آذربایجان شرقی و غربی و اردبیل رای او 5 برابر رای جلیلی می شد که چنین نیست.
27218
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1929975

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/695875/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برزیل با این ١6 ستاره برای حفظ صدرنشینی

مشاور وزیر کشور: افزون بر 772 هزار مهاجر غیرمجاز افغان به کشورشان بازگشتند

ادای احترام به اسطوره‌ های ایثار در زاهدان

تکریم معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد شهید و امور ایثارگران از خانواده های شهدای مازنداران

طلای جهانی در مدار افزایش قیمت

اعزام تیم های ارزیاب هلال‌احمر برای ارزیابی خسارات احتمالی زلزله نهبندان

وزش باد نسبتا شدید و گرد و خاک تا اوایل هفته آینده

بازگشت بیش از 772 هزار مهاجر غیرمجاز افغانستانی به کشورشان

ضبط سوخت قاچاق درسرایان

روزبه چشمی در استقلال ماندنی شد

ماجرای عجیب انتخاب سرپرست برای تیم استقلال

درگذشت همسر امام جمعه سابق مشهد

دعوای لائوتارو و چالهان اوغلو کاملا طبیعی بود

تبعات یک شکست؛ اختلاف‎‌ها در رئال بالا گرفت

دیدار امام جمعه فریمان با خانواده شهید امر به معروف

تصمیم نهایی بارسا؛ رشفورد بالاتر از ستاره لیورپول!

مقصد احتمالی اوبامیانگ؛ باشگاه سابق جرارد

توافق آرسنال با وینگر چلسی

استفان کری: نمی‌دانم تا چه زمانی در NBA بازی خواهم کرد

دشمن استقلال بلای جان پرسپولیس شد

استقبال فریمانی ها از نمایش «دل بسته»

خروج اتباع افغانستانی غیرمجاز در قاب تصویر

رئیس اتاق بازرگانی ایران: روند ترخیص کالاهای وارداتی تسهیل شود

ردبول برای فسخ قرارداد سرجیو پرس، 18 میلیون یورو پرداخت کرد

پاسخ منفی کاپیتان میلان به گالاتاسرای رسید

جان تری: همه از تماشای فوتبال مدرن خسته شده‌اند

در چنین روزی، طلسم‌شکنی با شوت اینیستا؛ اسپانیا قهرمان جهان شد

توزیع هزارو 980 بسته معیشتی درخراسان شمالی

اطفای حریق در مراتع مرجان و رئین بجنورد

دشمنان درصدد تجزیه ایران بودند

کاهش قیمت برنج با تغییر رویکرد وزارت جهاد کشاورزی

زمین لرزه در نهبندان

تیم‌های هلال‌احمر در حال ارزیابی خسارات احتمالی زمین لرزه صبح امروز نهبندان

اولین اظهارات کاپیتان میلان پس از حضور در الهلال

تاریخ معارفه سرمربی جدید رونالدو مشخص شد

تئو هرناندز پس از پیوستن به الهلال: با سری بالا میلان را ترک کردم

اعتراف داور سرشناس: به خودکشی فکر کردم!

بازگشتی با دست پر

بازگشت قهرمان جهان به بوکا

آغاز فعالیت پایگاه‌های تابستانی اوقات فراغت دانش آموزان با نیاز‌های ویژه

طارمی جواب اعراب حاشیه خلیج فارس را داد

تامین بیش از 10 هزار تُن کالا در جنگ تحمیلی 12 روزه

احکام صادره در هیأت تخلفات، پیشگیرانه و نظام مند باشد

امباپه و گولر، محو تکنیک کواراتسخلیا در جریان دیدار رئال و پاریس

یامال هفته آینده قراردادش را دوباره تمدید می‌کند

روپایی لامین یامال مقابل دیوار چین

محمد کودوس اولین خرید فرانک در تاتنهام

15 گل برتر جنوا در سری آ 2024/25

متن کامل پیام خداحافظی لوکا مودریچ با رئال

پیام مالدینی برای تئو: دل‌مان برایت تنگ می‌شود