پیام خراسان

آخرين مطالب

ترکیب هیدروژل و اگزوزم به کمک زخم‌های دیابتی می‌آیند علمي

ترکیب هیدروژل و اگزوزم به کمک زخم‌های دیابتی می‌آیند
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - محققان در حال بررسی راه‌های نوآورانه برای افزایش پتانسیل درمانی اگزوزوم‌ها برای زخم‌های دیابتی هستند که یکی از این روش‌ها، ترکیب آنها با هیدروژل‌ها است.

دیابت بیماری رایجی است که تقریباً 13 درصد از بزرگسالان آمریکایی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این بیماری اغلب با عوارضی مانند اختلال در بهبود زخم همراه است. اگر کنترل نشود، می‌تواند منجر به پیامدهای شدید، از جمله نیاز به قطع عضو شود. 
چالش یافتن درمان‌های مؤثر برای زخم‌های دیابتی به طور فزاینده‌ای ضروری شده است. چنین زخم‌هایی با التهاب طولانی مدت، کمبود اکسیژن و اختلال در تشکیل رگ‌های خونی مشخص می‌شوند که همگی به تاخیر در بهبودی کمک می‌کنند. به تازگی اگزوزوم‌ها به عنوان یک راه حل احتمالی مورد بررسی قرار گرفته است. محققان شروع به کاوش اگزوزوم‌ها، وزیکول‌های کوچک متصل به غشاء، به‌عنوان ابزارهای امیدوارکننده برای بهبودی زخم‌های دیابتی کرده‌اند. این نانووزیکول‌ها مواد بیولوژیکی مختلفی مانند اسیدهای نوکلئیک، پروتئین‌ها و لیپیدها را حمل می‌کنند که به آنها اجازه می‌دهد ارتباطات بین‌سلولی را برقرار کنند و بر فرآیندهایی مانند ترمیم بافت تأثیر بگذارند.
به طور ویژه، اگزوزوم‌های مشتق‌شده از سلول‌های بنیادی مزانشیمی (MSCs)، از جمله سلول‌های بافت چربی، پتانسیل قابل‌توجهی در ترویج بهبود زخم در مدل‌های حیوانی نشان داده‌اند. به نظر می‌رسد اثرات درمانی آنها از توانایی آنها در کاهش التهاب و ایجاد محیطی مناسب برای درمان با افزایش تشکیل رگ‌های خونی و تشویق فعالیت سلول‌هایی مانند فیبروبلاست‌ها و سلول‌های اندوتلیال که برای ترمیم بافت ضروری هستند، ناشی می‌شود.
یکی از مزیت‌های اصلی اگزوزوم‌ها توانایی آنها در دور زدن برخی از خطرات مرتبط با درمان‌های سنتی سلول‌های بنیادی مانند رشد کنترل‌نشده سلول یا پس زدن سیستم ایمنی است. با این حال، علیرغم پتانسیل بالا، اگزوزوم‌ها معمولاً نیاز به تجویز مکرر، چه از طریق تزریق زیر پوستی یا داخل وریدی، دارند که چالشی برای مدیریت طولانی مدت زخم است.
محققان در حال بررسی راه‌های نوآورانه برای افزایش پتانسیل درمانی اگزوزوم‌ها بوده‌اند که یکی از این روش‌ها، ترکیب آنها با هیدروژل‌ها است. هیدروژل‌ها که از شبکه‌هایی از پلیمرهای متقاطع تشکیل شده‌اند، می‌توانند اگزوزوم‌ها را در ساختار خود محصور کنند. این کپسوله‌سازی، آزادسازی پایدارتر و موضعی‌تر اگزوزوم‌ها را مستقیم در محل زخم، بدون نیاز به تزریق‌های تهاجمی امکان‌پذیر می‌کند.
هیدروژل‌ها به دلیل زیست‌سازگاری و توانایی آبرسانی به زخم‌ها شناخته شده‌اند و به تنهایی به عنوان پانسمان زخم مفید هستند. هنگامی که با اگزوزوم‌ها ترکیب می‌شوند، اثربخشی درمانی آنها به ویژه برای زخم‌های دیابتی به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد.
مطالعات اخیر نشان داده‌اند که ترکیبات هیدروژل-اگزوزوم به طور مداوم منجر به بسته شدن سریع‌تر زخم نسبت به هیدروژل‌ها یا اگزوزوم‌ها به تنهایی می‌شود. این سیستم‌های هیدروژل مبتنی بر پروتئین نیستند، اما پیشرفت‌های اخیر در فناوری هیدروژل مبتنی بر پروتئین، فرصت‌های جدیدی را برای بهبود زخم باز کرده است.
Montclare یک هیدروژل مبتنی بر پروتئین به نام Q ساخته شده است که در دماهای پایین از طریق فرآیندی به نام ژل کردن محلول بحرانی دمای بالا (UCST) ژل را تشکیل می‌دهد. این هیدروژل مبتنی بر پروتئین به صورت خودآرایی به نانوالیاف تبدیل می‌شود و شبکه‌ای متقاطع فیزیکی را تشکیل می‌دهد که استحکام مکانیکی را فراهم می‌کند.
برای پیشبرد بیشتر این رویکرد، آنها نوعی از هیدروژل Q را با نام Q5 طراحی کردند که از روش‌های انتخاب خودکار برای بهینه‌سازی پایدار استفاده می‌کرد. آنها اگزوزوم‌ها را در Q5 محصور کردند تا یک سیستم هیدروژل-اگزوزوم جدید به نام Q5Exo ایجاد کنند. این سیستم یک پانسمان موضعی و غیر تهاجمی زخم ارائه می‌کند که نویدبخش درمان زخم‌های دیابتی مؤثرتر از روش‌های سنتی است که به تزریق متکی هستند.
با ادامه این تحقیقات، چنین هیدروژل‌هایی می‌توانند راه را برای نسل جدیدی از پانسمان‌های زیست‌سازگار و کارآمد زخم که از قدرت درمانی اگزوزوم‌ها استفاده می‌کنند، هموار کنند.
نتایج این یافته‌ها در مجله ACS Applied Bio Materials منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/735367/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کوکوریا: من دمبله را ناک‌اوت کردم

مسئولان رئال به آلونسو اختیار تام دادند

کشف سکه‌های تاریخی و لیوان نقش‌دار در اسفراین

احداث مسکن برای بیماران خاص با حمایت آستان قدس رضوی

انجام بیش از 15 انتصاب در حوزه زنان توسط رئیس جمهور

افزایش تولیدات در کویرتایر

تقویت حضور تولیدات مردمی در شبکه خاوران

دبل «مسی» در بازی مقابل نشویل

با دستور فلیک، ستاره بارسا ماندنی شد

احتمال تغییر نام تیم ردبول به فرستاپن

لامین یامال، جوان‌ترین بازیکن برتر تاریخ

پیام بی‌سابقه رئال برای ژابی: اخراج آزاد!

سانتی کاسورلا کاپیتان اوویدو می‌ماند

جدال جذاب در فینال جام‌جهانی باشگاه‌ها

قصه طارمی با آقای خاص به اما و اگر کشید

درخشش خراسان رضوی در مسابقات بدمینتون بانوان ناشنوا

برپایی نمایشگاه گروهی نقاشی رهایی هنر 4 در نیشابور

برگزاری نشست هم‌اندیشی اداره بازنشستگان آموزش و پرورش خراسان رضوی با شرکت بیمه آتیه‌سازان

ادامه ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان همراه با افزایش سرعت باد

تولید حدود 5 هزار تن فرآورده‌های دامی در خراسان جنوبی

مدافع جنجالی در فهرست فروش اینزاگی

گلزنی دی‌ماریا برای روزاریو سنترال از روی نقطه پنالتی

بازگشت باشکوه به خانه

ماسکرانو: مسی حالا سه روز یک‌ بار رکورد می‌شکند

گران‌ترین خرید تاریخ لورکوزن رسمی شد

مسی با 16 گل برترین گلزن فصل جاری MLS شد

دروازه‌بان استقلال از سفر به ترکیه جا ماند

مناسبت روز/ یکشنبه، 22 تیر ماه

قاچاقچی سوخت محکوم شد/ قاچاقچی تنباکو تعزیر شد

رشد چهار میلیون دلاری تراز تجاری خراسان‌شمالی

صادرات محصولات پتروشیمی خراسان در صدر

دعوت 8 شطرنج‌باز خراسان رضوی به اردوی تیم دعوت

تامین اعتبار بازسازی برج تاریخی «رادکان» چناران

بازرسی از 22 هزار واحد اقتصادی درخراسان رضوی

مراسم سوگواری ایام ماه محرم در نمازخانه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

پالمر و دمبله با جام روی پشت‌بام 70 طبقه نیویورک

استاندار خراسان رضوی: عشایر، از ظرفیت‌های مهم تامین پروتئین در استان

فراخوان طراحی المان‌های گل بهار 1405 در مشهد

بی‌سر و سامانی ساخت‌وساز

استقبال دانش‌آموزان متوسطه اول از جشنواره خوارزمی

پیشرفت 81 درصدی طرح آبرسانی به شهر طبس

پیروزی اینترمیامی با بریس مسی؛ 10 گل در 5 بازی!

محیط‌بان «زاوه» هدف گلوله شکارچیان قرار گرفت

مدیرکل بنیاد شهید استان ایلام در سامانه سامد پاسخگوی جامعه هدف شد

ایران جزء 10 کشور برتر تولیدکننده مرغ در دنیا

صفر تا صد هزینه کرد اعتبارات شهرستان‌ها به فرمانداران سپرده شد

ظرفیت تولید برق استان از نیروگاه‌های مختلف 653 مگاوات است

اتصال 220 روستای خراسان جنوبی به شبکه ملی اطلاعات هدف گذاری شده است

لزوم تأمین امنیت غذایی با استفاده از ظرفیت کشورهای همسایه

پیام استاندار خراسان جنوبی به مناسبت روز ملی فناوری اطلاعات