پیام خراسان

آخرين مطالب

کشف بیش از 40 هزار نوع میکروب جدید روده در مردم آفریقا سیاسی

کشف بیش از 40 هزار نوع میکروب جدید روده در مردم آفریقا
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - دانشمندان موفق به کشف بیش از 40 هزار نوع جدید ازمیکروب‌های روده در مردم آفریقا شدند. به گفته دانشمندان، کشف این میکروب‌ها می‌تواند رویکرد درمانی را برای میلیون‌ها نفر تغییر دهد.

یک پژوهش با رهبری مؤسسه علوم زیستی مولکولی «سیدنی برنر» (SBIMB) در دانشگاه «ویت‌واترسرند»(Witwatersrand) در آفریقای جنوبی، به بررسی مردم آفریقا در حوزه مطالعات «میکروبیومی» پرداخته است.
به نقل از نیوزمدیکال، مطالعات «میکروبیومی» یا میکروب‌های همزیست به مطالعه تمام ژن‌ها و توده سلول‌های میکروب با در نظر نگرفتن گونه آنها، مستقر در یک بخش ویژه می‌پردازد.
چرا این کشف مهم است؟
سال‌هاست که اکثریت داروها بر اساس آزمایشات در کشورهای پیشرفته ساخته می‌شوند، اما باکتری‌های روده (اجزاء کوچکی که در سیستم گوارشی زندگی می‌کنند) به عملکرد این داروها کمک می‌کنند.
همچنین مردم آفریقا دارای باکتری‌های روده کاملاً متفاوت با مردم اروپا یا آمریکا هستند.این بدان معناست که بسیاری از داروها ممکن است برای بیماران آفریقایی موثر نباشند. محققان می‌گویند این یافته‌ها می‌تواند به ایجاد داروهایی مخصوص برای مردم آفریقا کمک کند.
«لویسر اینگاسیا اولوبایو»( Luicer Ingasia Olubayo)، یکی از همکاران فوق دکتری در این مطالعه در SBIMB می‌گوید: این مطالعات بسیارمهم هستند. ممکن است پزشکان نیاز به تجویز داروهای مختلف یا افزودن «پروبیوتیک» جهت درمان بیماران آفریقایی داشته باشند.
«پروبیوتیک»ها نوعی ازمواد غذایی هستند که علاوه بر نقش تغذیه ای به علت همراه داشتن میکروارگانیسم‌های مفید در خود، خواص سلامت‌بخشی دارند.
اکتشافی غافلگیرکننده
این تیم ازموسسه «سیدنی برنر» بیش از هزار گونه باکتری جدید و بیش از 40 هزار ویروس جدید را در میکروبیوم‌های روده مردم آفریقا یافت.
اولوبایو می‌گوید: ما دستاوردهای جدید زیادی رسیدیم. باکتری‌های خاصی که در قاره‌های دیگر نادرهستند، درآفریقا فراوان هستند.
محققان نمونه‌های مدفوع هزار و هشتصد زن را از کنیا، غنا، بورکینافاسو و آفریقای جنوبی جمع آوری کردند. این نمونه‌ها با استفاده از فناوری متوالی ژنتیکی برای شناسایی میکروب‌های مختلف موجود مورد بررسی قرار گرفتند.
امیدی جدید برای درمان ایدز
به گفته محققان، یکی از هیجان انگیزترین اکتشافات، یافتن الگوهای منحصر به فرد از باکتری‌های روده در افراد مبتلا به ایدز بود.
اولوبایو می‌گوید: اگر این مطالعه را انجام نمی‌دادیم، موفق به کشف این شناسه میکروبی منحصر به فرد مرتبط با عفونت ایدز نمی‌شدیم.
این کشف می‌تواند به رویکردهای موثرتری برای شناسایی، نظارت و درمان ایدز در آفریقا منجر شود. این تحقیقات بزرگ‌ترین مطالعه‌ای بود که تاکنون انجام شده است. در این مطالعه میکروبیوم‌های زنان مبتلا به ایدز بررسی شده است. درک این بیماری به تحقیقات در منطقه‌ای خاص نیاز دارد.
زندگی شهری در مقابل زندگی روستایی
محققان دریافتند ساکنان مناطق روستایی نسبت به ساکنان شهرها باکتری‌های روده غنی‌تر و متنوع‌تری دارند. آنها همچنین دریافتند که شرکت کنندگان از مناطق شهری به دلیل خوردن فیبر کمتر و استفاده بیشتر از آنتی‌بیوتیک، اغلب فاقد یک باکتری به نام «ترپونما»(Treponema) هستند.
«چاریسا نایدو»(Charissa Naidoo) یکی از دستیاران مدیر مؤسسه میکروبیوم آفریقا هشدار داد که باکتری‌های مفید روده در حال ناپدید شدن هستند، زیرا آفریقایی‌ها سبک زندگی شهری را در پیش گرفته‌اند و از آنتی‌بیوتیک‌های بیشتری استفاده می‌کنند.
وی افزود: اقدام فوری مانند تغییرات در تغذیه، برای حفظ تنوع میکروبیوم روده در دوران استفاده بیش از حد از آنتی‌بیوتیک مورد نیاز است.
این روند می‌تواند عواقب طولانی مدتی داشته باشد. همچنین باعث افزایش ایجاد آلرژی‌ها، اختلالات خود ایمنی و بیماری‌های متابولیک مانند دیابت شود. با این حال، داستان به سادگی مقایسه زندگی روستایی در مقابل زندگی شهری نیست. این تیم دریافت که باکتری‌های روده حتی بین شهرهای مختلف مانند شهرهای کنیا و آفریقای جنوبی نیز متفاوت است.
اولوبایو توضیح داد: ما بر خلاف استفاده محققان دیگر از دوگانگی روستایی- شهری، از تغییر و تحول بین این جمعیت‌ها استفاده کردیم.
در نتیجه نوع تغذیه محلی، عوامل محیطی و اقدامات فرهنگی همگی نقشی مهم درشکل‌دهی میکروبیوم روده ما دارند.
پر کردن جای خالی آفریقا
مؤسسه ملی بهداشت ایالات متحده در سال 2007، یک پروژه بزرگ جهانی به نام «پروژه میکروبیوم انسانی» را برای درک بهتر از میکروبیوتای دخیل در سلامت و بیماری انسان راه‌اندازی کرد.
با این حال، بیشتر این مطالعات بر روی کشورهای پیشرفته متمرکز شده‌ و کشورهایی با درآمد پایین و متوسط ​​به شدت کمتر مورد مطالعه قرار گرفته بودند.
اولوبایو می‌گوید: اگر به نقشه جهان نگاه کنید و تعداد مطالعات انجام شده در کشورها را در نظر بگیرید، در نهایت شاهد خواهید بود که جای آفریقا خالی می‌ماند، بنابراین ما خوشحالیم که می‌توانیم آفریقا را نیز به این نقشه اضافه کنیم.
بنا بر گفته محققان، آنها در حال گسترش کار خود جهت مطالعه بر روی ارتباط بین باکتری‌های روده و سایر مسائل بهداشتی مانند مشکلات خواب، یائسگی و بیماری‌های مغزی هستند.
به گفته نایدو از مؤسسه میکروبیوم آفریقا، با توجه به تأثیر گسترده بیماری سل در آفریقای جنوبی و کشورهای همسایه، تحقیقات آتی باید بر روی این بیماری متمرکز شود.
«جرولن نایدو»( Jerolen Naidoo) محقق ارشد مهندسی زیستی و ژنگان‌شناسی یکپارچه در شورای تحقیقات علم و صنعت می‌گوید: این نخستین مطالعه اداره شده توسط آفریقا در مقیاس بزرگ، در نوع خود است. تمرکز این مطالعه تنها بر روی مردم آفریقاست. این یافته‌ها با شناختن مقیاس تنوع زیستی جدید در میکروبیوم‌های مردم آفریقا، به نقطه عطفی برای میکروبیوم انسانی این قاره تبدیل شد. این گوناگونی نیاز به ارائه بهتری در منابع جهانی و پایگاه‌های داده مرجع دارد.
این مطالعه در مجله Nature منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/834866/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قطعه «گل سنگم» استاد انوشیروان روحانی با پیانوی سامان احتشامی

سرمربی جدید تیم ملی عراق معرفی شد

رونمایی پوما از توپ رسمی ال‌کلاسیکو

ژابی به‌ درد رئال می‌خورد چون اداره مالیات را برد!

تغییر موضع آموریم؛ کاسمیرو دیگر فروشی نیست!

طارمی برای مهار یامال تمرین کرده بود

پوکر قهرمانی 2 ستاره تیم ملی در کنار خلیج فارس!

دستبرد بزرگ سپاهان از یحیی گل‌محمدی

پرسپولیس از باشگاه خیبر شکایت کرد

شاید سیدحسین مقابل سپاهان هم غایب باشد!

پرسپولیس با یک گلزن قرارداد بست!

واکنش مجتبی جباری به شایعه راه‌رفتن در اصفهان!

پیام توییتری پزشکیان به مناسب میلاد امام رضا(ع)/ بخشی از همبستگی ما ایرانی‌ها حول عشق به حضرت رضا شکل گرفته است

استقبال از پرچم بارگاه رضوی در شرکت مجتمع فولاد خراسان

تجلیل میراسماعیلی از پیشکسوت جودو/ پایان مسابقات جودو قهرمانی جوانان کشور در یزد

پیام توییتری پزشکیان به مناسب میلاد امام رضا(ع)

تکرار قهرمانی جودوکاران خراسان شمالی در مسابقات کشوری جوانان

مدرسه انقلاب، مدرسه بصیرت و جهاد تبیین است

موسیقی مقامی خراسان در موزیک ویدئوی «برج ولایت»

ارائه خدمات هلال‌احمر به بیش از 320 نفر در روستای فردوس هویزه

پیداشدن استخوان‌های یک استاد دانشگاه در ارتفاعات شمال تهران

راز قتل استاد دانشگاه در ارتفاعات کوهستانی تهران

سفر آیت الله جوادی به عتبات عالیات + تصاویر

رونمایی از 4 تجهیز تولید بار اول در نفت فلات قاره

افتتاح نخستین مدرسه آموزشی پینت‌بال کشور در مشهد

پیام سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی به‌مناسبت برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب

نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران یک ساعت تمدید شد

برنامه روز چهارم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

از ایوان بند «بمونی برام» را بشنوید

فصل برای کاپیتان رم تمام شد

آرسنال مشتری ستاره پرطرفدار میلان شد

پرز نمی‌خواهد ال‌کلاسیکو را از نزدیک ببیند!

انتقال تاریخی در بوندسلیگا؛ بایرن با ویرتز توافق کرد!

یوپ هاینکس رئیس بایرن را به خانه‌اش راه نداد!

تابستان شلوغ؛ ناپولی به دنبال دو ستاره لیگ برتر

پیشنهاد عجیب به لینه‌کر؛ اجرای برنامه آشپزی!

فرصت بزرگ گولر؛ درخشش برابر بارسا!

آغاز مذاکرات لورکوزن با گزینه اصلی جانشینی ژابی

تمدید قرارداد دروازه‌بان جوان بارسلونا تا 2028

آهنگ «چشمای مست تو» با خوانندگی سینا شعبانخانی

حمله موشکی یمن؛ سامانه آمریکایی بار دیگر عاجز ماند

افتتاح نخستین مدرسه آموزشی پینت‌بال کشور در مشهد در حضور رییس فدراسیون ورزش‌های همگانی

استقبال ویژه از عادل فردوسی‌پور در نمایشگاه کتاب

کهن‌ترین، جامع‌ترین و اصلی‌ترین حدیث شیعه، کتاب «کافی» است

خطوط ویژه اتوبوسرانی برای اجتماع امام رضایی‌ها و نمایشگاه کتاب

بازدیدکنندگان برای گرفتن امضا از فردوسی پور در نمایشگاه کتاب صف کشیدند + عکس

روایتی از چهل روز آخر زندگی شهید رئیسی در کتاب «راز پرواز»

حجت‌الاسلام خسروپناه: بنیاد سعدی نباید رقیب دستگاه‌ها تلقی شود

برخورد عجیب مردم با عادل فردوسی پور در نمایشگاه کتاب +فیلم