پیام خراسان

آخرين مطالب

راز گرانی ناگهانی لبنیات در بازار فردا فاش شد سیاسی

راز گرانی ناگهانی لبنیات در بازار فردا فاش شد
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - به گزارش خبرنگار اقتصادی ایونا به نقل از خبر آنلاین , بازار لبنیات از مهرماه با افزایش قیمت مواجه بوده و محصولات لبنی در چند دوره گران شده‌اند؛ در ابتدای راه، افزایش قیمت لبنیات به‌دلیل افزایش 20 درصدی قیمت شیر خام و همچنین برای جبران هزینه‌های سربار تولید مصوب شد؛ اما در ادامه راه، اگر محصولی در بازار لبنیات گران شد، یا منشأ خارجی مانند بالا رفتن نرخ جهانی کره حیوانی داشته یا در بازار رقابتی، به صلاحدید تولیدکنندگان با افزایش قیمت مواجه شده است.
صنایع لبنی چه می‌گویند؟ براساس مصوبه افزایش قیمت لبنیات در مهرماه، با توجه به افزایش 20 درصدی قیمت شیر خام، محصولات لبنی پرمصرف مشمول قیمت‌گذاری 14 درصد افزایش یافت و 16 درصد نیز برای جبران هزینه‌های سربار تولید به قیمت این محصولات افزوده شد؛ به‌گونه‌ای که به‌طور متوسط، قیمت اقلام لبنی بین 15 تا 30 درصد افزایش یافته است.
سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران با اشاره به این موضوع، گفت: براساس گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه لبنیات در بهمن‌ماه امسال نسبت به بهمن‌ماه پارسال 24 درصد است که در مقایسه با نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه 35.3 درصدی، بیش از 11 درصد پایین‌تر است. به دلیل تلاطم بازار ارز یک نماینده مجلس، خواهان استیضاح همتی شد بخوانید
محمد فربد افزود: با توجه به اینکه تورم محصولات ما 11 درصد کمتر از تورم عمومی کشور است، کسی نمی‌تواند صنایع لبنی را به گرانفروشی متهم کند؛ به‌خصوص که بازار لبنیات هم به‌شدت رقابتی است و رقابت‌ها مانع از افزایش بی‌دلیل قیمت‌ها خواهد شد.
او با بیان اینکه حاشیه سود صنایع لبنی 3 تا 4 درصد است و در بهترین حالت به 5 درصد می‌رسد، گفت: حاشیه سود قانونی صنایع لبنیات 17 درصد است؛ اما به‌دلیل رقابتی بودن بازار و ملاحظاتی که صنایع برای مردم دارند، حاشیه سود بسیار کمتری را پذیرفته‌اند. حقیقت تلخ گرانی لبنیات و سفره مردم
سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران با اشاره به این موضوع که «گرانی لبنیات منجر به حذف این اقلام از سفره مردم می‌شود»، گفت: این یک حقیقت تلخ است که با کاهش قدرت خرید مردم، به‌تدریج سهم برخی اقلام از سبد مصرفی خانوار کاهش پیدا می‌کند و این موضوع فقط مربوط به لبنیات نیست.
فربد افزود: تورم می‌تواند هر چیزی را از سفره مردم حذف کند و دلیلش این است که وقتی تورم خوراکی‌ها به 36 درصد رسیده و افزایش حقوق را روی 20 درصد مصوب می‌کنیم، خانواده مجبور است این اختلاف میان افزایش هزینه و درآمد را به ‌نوعی حتی با حذف برخی اقلام مدیریت کند. بازار بورس امروز یکشنبه 4 آذر 1403 بخوانید دلیل اختلاف قیمت اقلام لبنی
او در پاسخ به تغییر قیمت برندهای مختلف لبنیات در یک محصول یکسان نیز اظهار کرد: برای محصولات لبنی که مشمول قیمت‌گذاری نیستند، قیمت واحد داده نمی‌شود و ازآنجایی‌که قیمت تمام‌شده شرکت‌ها و احیاناً کیفیت آنها متفاوت است، قیمت نهایی آن نیز تا حدودی اختلاف دارد.
سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران با اشاره به اینکه کارخانه‌ها با توجه به قیمت و نوع دستگاه‌های خطوط تولید، هزینه تمام‌شده متفاوتی دارند، افزود: درنهایت تولیدکننده با احتساب هزینه استهلاک و قیمت تمام‌شده محصول، نرخ نهایی فروش را تعیین می‌کند و این نرخ برای یک محصول یکسان، با قیمت سایر برندها می‌تواند متفاوت باشد. دامداران سنتی در بن‌بست
بنگاه‌های کوچک در همه بزنگاه‌های اقتصادی با مشکلات بزرگی مواجه می‌شوند و به‌واسطه پایین بودن سرمایه در گردش و قدرت دریافت تسهیلات بانکی، با هر تکانه اقتصادی وارد بحران می‌شوند. این موضوع در حوزه دامداری‌های کوچک به‌مراتب سختتر است؛ چراکه این کسب‌وکار تقریباً به‌اندازه سرمایه‌گذاری، نیازمند سرمایه در گردش است و در شرایطی که قیمت نهاده‌ها افزایش پیدا کند یا بازار فروش محصولات آنها کساد شود، با بحران مالی مواجه می‌شوند.
بررسی‌ها نشان می‌دهد در شرایط فعلی، دامداری‌های سنتی هر کیلوگرم خوراک دام بسته به کیفیت و نوع کاربری آن از 16 هزار تومان شروع می‌شود و برای دامداری‌های شیری که باید خوراک سوپر استفاده کنند، قیمت هر کیلوگرم خوراک دام به 20 هزار تومان می‌رسد. قیمت طلا همچنان در اوج / پیش بینی کارشناسان از آینده بازار طلا بخوانید
دامداران سنتی در گفت‌وگو با همشهری، از افزایش قیمت نهاده‌های دامی در 2 هفته اخیر خبر داده‌اند. آنها می‌گویند: فعلاً برای تحویل درب دامداری، قیمت هر کیلوگرم کاه گندم 5 هزار تومان، هر کیلوگرم جوی حیوانی 17 هزار تومان و هر کیلوگرم یونجه خشک 26 هزار تومان است. این قیمت‌ها در حالی است که هر کیلوگرم شیر با چربی متوسط درب دامداری به قیمت 17 تا 18 هزار تومان از دامدار خریداری می‌شود.
دامداران سنتی می‌گویند: فعالیت آنها هیچ‌گونه صرفه اقتصادی ندارد و با توجه به کسادی شدید بازار دام زنده، با مشکلات بزرگی در تأمین سرمایه در گردش و خرید نهاده دامی مواجه هستند. ازنظر آنها، قیمت خرید شیر خام با فرض تثبیت قیمت نهاده‌های دامی در محدوده فعلی، حداقل باید 30 درصد افزایش پیدا کند تا فعالیت واحدهای دامداری سنتی از منظر اقتصادی به‌صرفه باشد. نرخ شکنی در بازار شیر و لبنیات
فعالان صنعت دامداری، به‌خصوص دامداران سنتی همچنان خواستار افزایش قیمت شیر خام برای بهبود صرفه اقتصادی فعالیت خود هستند؛ درحالی‌که بنا به اظهارات سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران، هر درصد افزایش قیمت شیر خام مستقیماً 0.7 درصد به افزایش قیمت محصولات لبنی منجر می‌شود و چنانچه مثلاً شیر خام 20 درصد دیگر گران شود، قیمت تمام‌شده محصولات لبنی نیز 14 درصد افزایش خواهد یافت.
در این میان، چندی پیش علی احسان ظفری، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های لبنی در گفت‌وگو با رسانه‌ها ادعا کرد که گرچه قیمت مصوب شیر خام 18 هزار تومان است، برخی دامداران شیر را تا 22 هزار تومان به فروش می‌رسانند و همزمان برخی تولیدکنندگان بزرگ لبنیات، قیمت محصولات خود را بیشتر از نرخ مصوب به بازار عرضه می‌کنند. روند کاهشی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ هم داخلی‌ها ارزان شدند و هم چینی‌ها! بخوانید
در این مورد، اگرچه مراجع نظارتی که مسئول پیگیری تخلفات هستند، اطلاعاتی منتشر نکرده‌اند اما دامداران سنتی نیز دامداری‌های صنعتی را متهم می‌کنند که ضمن دریافت تسهیلات دولتی و خوراک دام ارزان‌تر، برای افزایش قیمت شیر با صنایع لبنی تبانی دارند.
البته دامداران سنتی مدرکی برای این ادعای خود ندارند اما می‌گویند: به‌واسطه پایین بودن بار میکروبی شیر در دامداری‌های صنعتی، هزینه تولید صنایع لبنی با این شیر نسبت به شیر دامداری‌های سنتی پایین‌تر است و به همین واسطه، آنها حاضر می‌شوند مبالغ بالاتری را برای دریافت شیر از واحدهای صنعتی بپردازند. لبنیات در مسیر گرانی؛ دلایل افزایش قیمت‌ها چیست؟
به گزارش ایونا نیوز :افزایش قیمت شیر خام و محصولات لبنی در مهرماه سال 1403، بازار لبنیات را دستخوش تغییرات قابل توجهی کرد. اگرچه این افزایش قیمت به منظور جبران هزینه‌های تولید و تورم صورت گرفت، اما سوالات و ابهاماتی را در ذهن مصرف‌کنندگان ایجاد کرد. در این میان، برخی معتقدند که افزایش قیمت‌ها با نرخ تورم همخوانی ندارد، در حالی که صنایع لبنی دلایل دیگری را برای این موضوع مطرح می‌کنند.
به گفته صنایع لبنی، افزایش 20 درصدی قیمت شیر خام و هزینه‌های سربار تولید، موجب افزایش 15 تا 30 درصدی قیمت محصولات لبنی شده است. این در حالی است که برخی اقلام لبنی به دلیل افزایش قیمت جهانی کره حیوانی یا تصمیمات تولیدکنندگان در بازار رقابتی با افزایش قیمت روبرو شده‌اند. بنابراین، به نظر می‌رسد که عوامل متعددی در افزایش قیمت لبنیات در سال 1403 نقش داشته‌اند و بررسی دقیق‌تر این عوامل می‌تواند به شفاف‌سازی موضوع و اتخاذ تصمیمات مناسب در آینده کمک کند.

پیام خراسان

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/834974/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمربی تیم اسپانیایی در بیمارستان بستری شد

وعده‌های آرتتا برای رقم زدن یک فصل رویایی با آرسنال

جنگ لواندوفسکی و امباپه در ال‌کلاسیکو

حق با انریکه بود؛ بدون امباپه، پی‌اس‌جی تیم شد!

مولر: همه می‌خواهند قبل از ناپدید شدنم من را ببینند!

یامال: دوست دارم در آنفیلد و اولدترافورد بازی کنم

موضع جالب اسطوره فرانس؛ حق اینتر قهرمانی است

انریکه: به پاریس آمده‌ام تا تاریخ‌سازی کنم!

ماتراتزی هم صعود اینتر به فینال را باور نداشت!

سیمئونه: باید به سطح اینتر و پی‌اس‌جی برسیم!

80 درصد ازحوادث درشرکتهای توزیع،ناشی از سقوط از پایه و برق گرفتگی است

تیتراژ ماندگار سریال «ولایت عشق» با صدای محمد اصفهانی

حوزه های علمیه در تحقق عدالت اجتماعی بسیار تاثیرگذار هستند

88 هزار جلد سند مالکیت روستایی در خراسان جنوبی صادرشد

دیدار استاندار سمنان با مسدولان استانی حج و زیارت

سایه سنگین سندروم آشیانه خالی بر نسل والدین آینده

بردسکن باید دارای نماینده مستقل در مجلس شورای اسلامی باشد

ایجاد منطقه آزاد مشترک با افغانستان و ترکمنستان

از نمایشگاه کتاب چه خبر؟ | رونمایی از کتاب روایت شهید رئیسی تا تکریم موسی اسوار

عکس/ کنایه داماد روحانی به رونمایی از کتاب اصول مدیریت ابراهیم رئیسی

پاسخ به سؤالات نوجوانان درباره «فلسطین سرزمین پرماجرا»

رونمایی و عرضه موسوعه فقهی آیت‌الله شیخ حسن جواهری

عرضه بیش از 300 عنوان کتاب مرکز اسناد در نمایشگاه تهران

نماینده مجلس: باید قواعد بازی مدیریت منابع آبی را اصلاح و به روز کنیم

اشلوت: غیرممکن است دیگر روی آرنولد حساب کنم

کمپانی: فردا به‌ خاطر مولر برنده می‌شویم

روند تغییر و پیشرفت لباس باشگاه بارسلونا از گذشته تاکنون

گوندوگان: به خاطر پول از بارسلونا جدا شدم

سرنخ جدید از آینده دی‌بروینه؛ خرید خانه در ناپل!

تمام گل و پاس‌گل‌های خوسلو در رئال مادرید

تایم لپسی از بازسازی ورزشگاه نیوکمپ

والیبال ژاپن در سال 2025 با دو کاپیتان از یک خانواده

ترافیک سنگین در محورهای شمالی

لامرد در سالروز ولادت شاه خراسان غرق در نور و سرور شد + عکس

تعویض پرچم گنبد امام رضا(ع)

معجزه صدای یک «دولتمند» که برای امام رضا (ع) سنگ تمام گذاشت

آزمون اعطای مدرک تخصصی حافظان قرآن در خراسان شمالی

کلاهبرداری از حجاج: حاجیان مراقب باشید

این 3 مرد با اسب برای زیارت خانه خدا به مکه رفتند

چگونه زیارت‌اولی‌ها به حرم مطهر امام رضا (ع) می‌روند؟ + فیلم

به منویات مقام معظم رهبری در رابطه با جوانی جمعیت توجه شود

اقدام ارزشمند معاون پلیس خراسان رضوی / اشک شوق مادر و فرزند سربازش

آمده‌ام ای شاه پناهم بده

ایران به دنبال منطقه آزاد با افغانستان و ترکمنستان

یک نفر در واژگونی پژو پارس محور سبزوار به میامی جان باخت

دمای هوای مشهد به 29 درجه می‌رسد

مشهد اینوکس فرصتی برای توسعه سواد مالی

افزایش ترافیک معابر اطراف نمایشگاه کتاب

حضور خدام حضرت علی‌بن موسی‌الرضا (ع) در نمایشگاه کتاب تهران

حضور خادمان امام رضا(ع) با پرچم متبرک حرم رضوی در نمایشگاه کتاب