پیام خراسان

آخرين مطالب

احیای مرجعیت علمی نهج‌البلاغه در علوم انسانی؛ راهکاری برای حل معضلات جامعه امروز علمي

احیای مرجعیت علمی نهج‌البلاغه در علوم انسانی؛ راهکاری برای حل معضلات جامعه امروز
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از اصفهان، حجت‌الاسلام بیگی سخنان خود را با اشاره به عظمت علمی امیرالمومنین (ع) آغاز کرد و با استناد به آیات قرآن و روایات، علم بشر را در مقایسه با علم امام علی (ع) بسیار ناچیز دانست. وی با اشاره به حدیث علم 73 حرف است، بیان کرد که سهم سایر انبیا در برابر علم گسترده پیامبر (ص) و امیرالمومنین (ع) بسیار محدود بوده است.
او تاکید کرد که امروز بشر نیازمند علوم علوی است و باید مرجعیت علمی نهج‌البلاغه در علوم مختلف، به ویژه علوم انسانی، احیا شود. سخنران نماز جمعه اصفهان با اشاره به اینکه نهج‌البلاغه حاوی 13 هزار موضوع علمی است، این کتاب را تفسیر واقعی قرآن به بیان امیرالمومنین (ع) توصیف کرد. وی با دعوت به مطالعه خطبه اول نهج‌البلاغه در خصوص پیدایش عالم هستی، این خطبه را گنجینه‌ای از معارف دانست که با یافته‌های فیزیکدان‌های امروز قابل مقایسه است. وی همچنین به خطبه البیان اشاره کرد و گفت که محققان با بررسی نسخه‌های خطی این خطبه در کتابخانه‌های مختلف جهان، نسخه‌ای 250 صفحه‌ای از آن را گردآوری کرده‌اند که حاوی مبانی فیزیک هسته‌ای است.
مدیر مرکز تحقیقات نهج‌البلاغه با انتقاد از وابستگی بیش از 90 درصدی علوم انسانی کشور به غرب، تاکید کرد: اگر به مرجعیت علمی نهج‌البلاغه در علوم انسانی برنگردیم، قافیه را خواهیم باخت. وی با اشاره به مبنای قوی انسان‌شناسی در نهج‌البلاغه، این کتاب را راهگشای حل معضلات فرهنگی و اجتماعی دانست. حجت‌الاسلام بیگی با بیان خاطره‌ای از یک روان‌شناس آمریکایی، به کاربردی بودن آموزه‌های نهج‌البلاغه در درمان بیماری‌های روحی و روانی اشاره کرد.
حجت‌الاسلام بیگی با اشاره به مطالعه بیش از 200 باره نهج‌البلاغه توسط جورج جرداق مسیحی، از عدم آشنایی بسیاری از مسلمانان با این کتاب ابراز تاسف کرد. وی با تاکید بر مظلومیت امیرالمومنین (ع) در طول تاریخ، گفت که مظلومیت ایشان تنها در سقیفه و گرفتن حق خلافت خلاصه نمی‌شود، بلکه مظلومیت ایشان این است که ما نهج‌البلاغه را داریم و از علوم و معارف آن استفاده نمی‌کنیم.
سخنران نماز جمعه اصفهان با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در روز اول فروردین، مبنی بر لزوم مراجعه به معارف نهج‌البلاغه، اظهار داشت: ما مانند جمعیتی هستیم که دردهای زیادی داریم، اما داروی آن را در قفسه‌ها گذاشته‌ایم و از این داروخانه وسیع استفاده نمی‌کنیم.
وی در پایان سخنان خود به برنامه‌های مرکز تحقیقات نهج‌البلاغه استان اصفهان برای گسترش فرهنگ نهج‌البلاغه در جامعه اشاره کرد و از جمله این برنامه‌ها را برگزاری کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه و حکمرانی علوی در آبان 1404، طرح یکشنبه‌های نهج‌البلاغه در مساجد، طرح تعالی مفاهیم نهج‌البلاغه در ادارات استان و تشکیل قرارگاه نهج‌البلاغه در آموزش و پرورش اصفهان ذکر کرد. وی همچنین از تصویب 250 موضوع پایان‌نامه با موضوعات نهج‌البلاغه برای دانشجویان دکتری خبر داد.
حجت‌الاسلام بیگی ابراز امیدواری کرد که با اجرای طرح‌های موسسه تحقیقات نهج‌البلاغه و عمل به توصیه‌های رهبر فرزانه انقلاب، نهج‌البلاغه جایگاه واقعی خود را در جامعه پیدا کند و همگان از معارف این کتاب عظیم بهره‌مند شوند.
خبرنگار: سجاد ابوئی
انتهای پیام/
کد خبر: 1262481 برچسب‌ها نماز جمعه اصفهان

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/837159/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسطوره نیوکسل در خیابان گیتار می‌‌زند!

سه مصدوم ناشی از فرار زلزله در رشتخوار

صفحه نخست روزنامه‌های خراسان جنوبی - پنجشنبه 11 اردیبهشت

فعالیت 496 موسسه مردم نهاد در خراسان جنوبی

نیاز به زیست بوم جامعه برای ارائه خدمات بهتر به جامعه هدف

رئیس سازمان بهزیستی: پیگیری ایجاد مرکز ماده 16 در خراسان جنوبی

انتقال سالانه 50 میلیون مترمکعب آب از «سرانی» آغاز شد

زلزله صبحگاهی در تربت حیدریه بدون خسارت جانی و مالی بود

زلزله در مشهد 2 مصدوم بر جا گذاشت

زلزله 5 ریشتری این شهر را لرزاند

آغاز رقابت بیش از 73 هزار داوطلب کنکور در خراسان رضوی

رونمایی از کتاب اطلس جغرافیایی و تاریخی خلیج فارس؛ قدیمی‌ترین فرهنگ دریانوردی جهان

رودیگر بزرگترین معضل فصل رئال را نشان داد

آهنگ جدید/ محسن یگانه «تقویم مچاله» را منتشر کرد

مرمت 26 بنای تاریخی در خراسان جنوبی

کاهش آثار خشکسالی در روستا‌ها با احیای قنوات

زیرساخت‌های مشهد آماده میزبانی رویدادهای بزرگ فوتبالی است – آفتاب نو | اخبار ورزشی

فریب نخورید! مکانیسم ماشه تفنگ بی‌فشنگ است | اروپا از خود اختیاری ندارد و بار دیگر، برای فریب ما، در نقش «پلیس بد»!ظاهر شده است؟!

رشتخوار لرزید/ مردم هراسان به خیابان‌ها گریختند

زلزله رشتخوار را لرزاند

رئال قهرمان المپیک را جانشین کورتوا می‌کند!

آماده‌باش نیروهای امدادی هلال‌احمر در پی زمین‌لرزه رشتخوار

آهنگ جدید/ قطعه «زندان بان» با صدای محسن چاوشی منتشر شد

زلزله 5 ریشتری رشتخوار خسارت جانی نداشته است

عملکرد 100 روزه ترامپ چشم‌انداز تجاری جهانی را تغییر داد

اظهارات مهم وزیر کار؛ از حذف یارانه‌ها تا توزیع کالابرگ

درخواست معرفی مسئول نمایندگی بعثه رهبری در خراسان جنوبی

مشهد در آستانه یک اتفاق بزرگ فوتبالی – آفتاب نو | اخبار ورزشی

پیام مدیرعامل شرکت مجتمع فولاد خراسان به مناسبت فرا رسیدن روز «کارگر»:

راز صرفه‌جویی در زمان: خلاصه‌سازی ویدیوهای یوتیوب با یک کلیک!

زمین لرزه 5 ریشتری رشتخوار را لرزاند؛ اعزام 2 تیم ارزیاب

زمین لرزه پنج ریشتری «رشتخوار» خراسان رضوی را لرزاند

جنایت با ظن ارتباط سیاه؛ قاتل به قصاص محکوم شد

اعزام تیم‌های ارزیاب برای بررسی خسارت‌های زلزله رشتخوار

پیشروی آتش در اسرائیل؛ 12کیلومتر از جنگل های غرب قدس طعمه حریق شد

زمین‌لرزه شدید در رشتخوار

تصاویر؛ تهران عصر قاجار؛ از باغ فردوس تا مغازه خواربارفروشی

پیام مدیرعامل شرکت مجتمع فولاد خراسان به مناسبت فرا رسیدن روز کارگر

برگزاری سی‌وسومین مرحله اردوی راهیان پیشرفت در شرکت فولاد سنگان

فرمانده کل سپاه: خط راه‌آهن چابهار – زاهدان یک دستاورد ملی است.

دبل‌هت‌تریک قهرمانی تیم زنان چلسی در لیگ برتر!

5 نفر در واژگونی خودرو پراید در محور تربت جام به فریمان مصدوم شدند

باستونی: یامال بهترین بازیکن دنیاست!

میختاریان: تا آخر عمر حسرت گلم به بارسا را می‌خورم!

رافینیا: خیلی ریسک کردیم ولی صعود می‌کنیم

الحدیده یمن بار دیگر هدف حمله جنگنده‌های آمریکایی قرار گرفت

باشگاه پرسپولیس: محرومیت پیروانی را فورا لغو کنید

رافینیا و یک ضربه دیدنی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

بهترین بازیکن بارسا-اینتر قبل از پایان مشخص شد!

بارسا 3-3 اینتر؛ فینالیست در سن‌سیرو مشخص می شود